بزرگنمايي:
چه خبر - چرا شيرينيجات بهترين محرک هاي شادي هستند؟
دليلي وجود دارد براي اينکه برخي از ما هنگام ناراحتي به شدت ميل به دسرهاي شيرين و چسبناک داريم: سوزان باورمن، متخصص رسمي تغذيه، دستيار مدير مرکز تغذيهي انساني دانشگاه کاليفرنيا، لسانجلس (UCLA) ميگويد، ما شيريني ها را دوست داريم زيرا آنها ريشه در مناسبهاي شاد دارند.
او ادامه ميدهد، "اين نوع هوسها ناشي از الگوهايي هستند که مدتها از به وجود آمدنشان ميگذرد، مانند خاطراتي که از زمان بچگي داريم: ما با گرفتن کلوچه ساکت ميشديم يا بستني را به عنوان جايزه دريافت ميکرديم.”
مزه، بافت و رايحهاي که اين خاطرات مثبت شخصي به ذهن متبادر ميکنند، همگي ميتوانند کاري کنند که خنده بر لب بياوريم! اين درمانهاي شيرين- به خصوص شکلات- بهترين محرکهاي شادي هستند.
مضرات عادت کردن به خوردن شيريني در هنگام ناراحتي
غرق شدن در اين هوسهاي خاطرهانگيز ميتواند نتيجهي معکوس داشته باشد: پژوهشي از مدرسهي پزشکي هاروارد نشان ميدهد که خوردن خوراکيهاي داراي شاخص گلايسمي بالا که قند خونتان را ناگهان بالا ميبرند، در طول چند ساعت بعد ميتوانند باعث هوسهاي شديدتري شوند، و اين ميل به خوردن، يک ميل سطحي نيست!
محققان در دانشگاه ييل با اسکنهاي امآرآي (MRI) ثابت کردند که مدارهاي پاداشي که با نشان دادن تصاوير شيرموز در مغز زنان فعال شدند، همان مدارهايي بودند که در مغز افراد معتاد به مواد مخدر يا دارو ديده شد.
راهحل:
باورمن ميگويد، براي اينکه بدون افتادن در دام اين چرخه، ميلي که به شيريني داريد را ارضاء کنيد، خوراکيهاي معطر داراي عطر و طعم قوي اما با قند کم يا مواد غذايي داراي فيبر يا پروتئين بالا را انتخاب کنيد، تا فرآيند هضمتان تا جايي که ممکن است کند شود. مثلا:
-يک کاسه توتفرنگيِ آغشته با دو تکه شکلات تلخ ذوب شده
-يک فنجان ماست کمچرب همراه با يک قاشق غذاخوري عسل
-چاي دارچين همراه با شير کمچرب
را امتحان کنيد.
منبع:salamatnews.com