بزرگنمايي:
چه خبر -
هات داگ که در هر تابستان بيش از هفت ميليارد از آن به فروش ميرسد، غذايي لذيذ و محبوب و شماره يک امريکاييها محسوب ميشود. وقتي هات داگ در قرن نوزدهم توسط مهاجران آلماني به امريکاييها معرفي شد، خيابانهاي اين کشور را تسخير کرد. اين غذاي محبوب به سرعت جايگاهي برجسته براي خود پيدا کرد و به بخش اصلي فرهنگ غذايي مردم امريکا تبديل شد.
ولي وقتي به مواد تشکيلدهندهي هات داگ و نحوهي ساخت آن نگاه ميکنيد، احتمالا با تعجب در مييابيد چه خطراتي براي سلامتي آدمها در پسِ اين غذاي فوقالعاده محبوب پنهان شده است.
سوسيسها، خوراکيهاي فرآوريشدهاي هستند که هيچ ارزش غذايي ندارند. هيچ چيز طبيعي در ساختارشان وجود ندارد و کارخانهها اين خوراکيها را به رباتيکترين شکل ممکن توليد ميکنند؛ به طوري که اين کارخانهها به شکل حيرتآوري 000، 300 هاتداگ در ساعت توليد ميکنند.
ترکيب سنتي هاتداگ متشکل از گوشت خوک(در کشورهاي غربي)، گاو، و مرغ بوده است. در ساخت هات داگ از باقيماندههاي برشهاي گوشت استيک يا تکههاي خوک و اضافات قابل خوردن در کشتارگاهها استفاده ميشود. اين اضافات شامل بافت چربي، پوست، سر و پاهاي حيوان است.
اين اضافات کاملا خرد و با يکديگر مخلوط و به يک خمير سفت تبديل ميشوند. براي آنکه سوسيس خوشمزه شود، افزودنيهاي بسياري به اين خمير اضافه ميکنند؛ اين افزودنيها شامل مقدار زيادي نمک، شربت ذرت، مونوسديم گلوتامات (MSG)، نيترات، و مواد شيميايي ديگر ميشود.
نوع اين مواد طعمدهنده بستگي به اين دارد که هاتداگها در چه مناطقي به فروش ميرسند؛ زيرا آدمها در مناطق مختلف ذائقهها و سليقهّهاي مختلفي دارند. وزارت کشاورزي ايالات متحده توليدکنندگان را ملزم به درج فهرست کامل مواد طعمدهنده بر روي برچسب سوسيسها نکرده است، بنابراين خودتان ميتوانيد بقيهي ماجرا را حدس بزنيد. طعمدهندهها شامل مواد وحشتناکي نظير مونوسديم گلوتامات و کارمين است – کارمين رنگي است که از جوشاندن پوستهي يک نوع سوسک کوچک در آمونياک يا کربنات سديم بهدست ميآيد.
نيترات و نيتريت مواد مشکلساز ديگري در فهرست افزودنيهاي مورد استفاده در توليد هاتداگ هستند. اين مواد در گرماي شديد با آمينهاي موجود در گوشت فراوريشده ترکيب ميشوند و نيتروزامين توليد ميکنند.نيتروزامين مادهاي است که ميتواند موجب سرطان شود – به ويژه سرطان رودهي بزرگ، مثانه، معده، و لوزالمعده.
بر اساس موسسهي امريکايي تحقيقات سرطان، مصرف روزانه يک هات داگ خطر ابتلا به سرطان رودهي بزرگ را 21 درصد افزايش ميدهد. حتي هات داگ هاي ارگانيک هم حاوي نيتريت هستند، و حتي گاهي ميزان نيتريت هات داگ هاي ارگانيک بسيار بيشتر از هات داگ هاي معمولي است.
طبق يافتههاي پژوهشي در دانشگاه هاوايي، به طور کلي گوشتهاي فراوريشده خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را تا 67 درصد افزايش ميدهند. سرعت توليد ميتواند باعث شود هرگونه آلايندهاي بدون توجه مسئولان ناظر وارد محصول نهايي شوند، از اين رو ممکن است با هر شگفتي عجيبوغريبي در هاتداگها روبهرو شويد.
منبع:salamatnews.com