بزرگنمايي:
چه خبر - در باره چربي هاي اشباع شده، تحقيقات بيشتري بايد انجام شود
ديانا گيبسون، يکي از محققان اين مطالعه از دانشگاه بريتيش کلمبيا، معتقد است که چربيهاي اشباع شده سمي نيستند و اين قابليت را دارند تا روند درمان را تقويت کنند.
در اين بررسي تاثيرات حفاظتي احتمالي چندين رژيم غذايي پُرچرب مختلف در برابر عفونتها، روي تعدادي موش آزمايشگاهي مورد مطالعه قرار گرفت.
چهار گروه موش تحت رژيمهاي غذايي مختلف قرار گرفتند. اولين گروه با روغن ذرت، گروه دوم با روغن زيتون، گروه سوم چربي شير و گروه چهارم با چربي شير، همراه با روغن ماهي تغذيه شدند.
به گفته محققان کانادايي، پس از گذشت پنج هفته از شروع اين رژيم غذايي، موشها در تماس با باکتري مرتبط با بيماري التهابي دستگاه گوارش قرار گرفتند و مشخص شد، گروهي که با روغن زيتون تغذيه شده بودند، در مقايسه با گروههاي ديگر بهبود پذيري بيشتري نسبت به عفونت روده داشتند.
علاوه بر اين بين گروهي که با روغن ذرت (چربي اشباع نشده) تغذيه شده و دو گروه ديگر که از چربي شير (چربي اشباع شده) مصرف کرده بودند، تفاوت وجود داشت.
به گزارش نيچر ورلد نيوز، محققان مشاهده کردند، موشهاي تغذيه شده با چربيهاي اشباع شده واکنشهاي حفاظتي ترميمي، از جمله توليد اسيد چرب با زنجيره کوتاه از خود نشان ميدهند. به علاوه در گروهي که با شير و روغن ماهي تغذيه شده بودند نيز، تاثير حفاظتي توام با فعاليت نوعي آنزيم با عنوان IAP مشاهده شده که اين آنزيم نيز به نوبه خود در ايجاد سيستم دفاعي در برابر حمله باکتريها در روده نقش دارد.
با توجه به اين يافتهها، متخصصان معتقدند که بايد مطالعات بيشتر براي درک جزييات دقيقتر از تاثير مصرف اين نوع چربيها بر بدن صورت گيرد.
منبع : isna.ir