بزرگنمايي:
چه خبر -
منيره امينيان, کارشناس مسئول تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي گيلان اظهار کرد: حدود 90 درصد مبتلايان به ديابت نوع 2 چاق هستند، لذا رژيم غذايي مناسب در کنار تحرک بدني مداوم، موثرترين شيوه کنترل آن است.
وي با اشاره به اينکه تحقيقات نشان داده است کاهش 5 درصدي وزن هم ميتواند در کنترل ديابت بسيار موثر باشد، گفت: تنظيم غذاهاي روزانه در 6 وعده منظم، به تنظيم قند خون کمک شاياني ميکند.
در يک رژيم غدايي صحيح بايد بين مصرف غذا و نياز هر فرد تناسب وجود داشته باشد
ميزان مصرف موادغذايي هر فرد با توجه به:
سنجنسفعاليت بدني وضعيت سلامت بيماري
تعيين ميشود تا از لحاظ وضعيت توده بدني در وضعيت طبيعي قرار گيرد.
در انتخاب مواد غذايي نيز بايد تعادل و تنوع در نظر گرفته شود
مصرف بيش از نياز موادغذايي که کالري بالا و ارزش غذايي ويتامين، املاح، پروتئين و فيبر بسيار کمي دارند، باعث افزايش وزن شده و زمينه را براي بروز ديابت مهيا ميکنند.
به طور کلي قندها و چربيها که موادي انرژيزا هستند، در صورتي که بيش از ميزان مورد نياز مصرف شوند، باعث اضافه وزن و چاقي ميشوند
از طرفي مصرف زياد قندهاي ساده با تحريک ترشح انسولين موجب افت قند خون ميشود، لذا تمايل به مصرف قندهاي ساده و دريافت بيش از نياز انرژي، بيشتر ميشود و اين در بروز ديابت و ساير بيماريهاي متابوليک موثر است.
متاسفانه امروزه شاهد افزايش روز افزون مصرف قند و محصولات شيرين هستيم
بتدريج که ذائقه مردم به غذاهاي شيرين عادت ميکند، صنايع غذايي نيز به سمت توليد محصولات شيرينتري روي ميآورند و اين سيکل معيوب پيوسته در حال چرخش است.
مصرف چقدر قند در روز مجاز است؟
براساس توصيه سازمان جهاني بهداشت کمتر از 10درصد انرژي روزانه بايد از قندهاي ساده تامين شود، ولي در حال حاضر به علت شيوع روزافزون بيماري ديابت، اضافه وزن و چاقي، به تامين کمتر از پنج درصد انرژي روزانه از قندهاي ساده تاکيد دارد که به طور متوسط براي يک فرد سالم 25 گرم معادل شش قاشق چايخوري است. متاسفانه مصرف قند و شکر پيدا و پنهان (داخل موادغذايي شيرين) در کشور ما حدود 66 گرم است.
منبع:isna.ir