آخرین اخبار

60 هزار ايراني از ابتلا به ايدز بي خبرند سلامت زناشويي

60 هزار ايراني از ابتلا به ايدز بي خبرند

  بزرگنمايي:

حدود 46 درصد مبتلايان به اين بيماري در گروه سني 25 تا 34 سال قرار دارند.

رئيس اداره کنترل ايدز و بيماري‌هاي آميزشي وزارت بهداشت با اشاره به تخمين وجود 80 تا 90 هزار مبتلا به HIV/AIDS در کشور، گفت: 60 هزار نفر از متبلايان به ايدز در ايران از بيماري خود خبر ندارند. دکتر عباس صداقت گفت: تقريبا نيمي از جمعيت کشور به عنوان نوجوان و جوان تلقي مي‌شوند. جمعيتي که در هر جامعه‌اي کنجکاو هستند و خواستار تجربه رفتارهاي مخاطره‌آميزند. اين جمعيت قشري هستند که بسيار آسيب‌پذيرند. بنابراين توانمندسازي جوانان و نوجوانان براي محفاظت در مقابل رفتارهاي مخاطره‌آميز بسيار مهم است. وي با اشاره به نقش رفتارهاي مخاطره‌آميز در بروز HIV/AIDS گفت: در صورت ابتلاي قشر جوان و نوجوان به اين بيماري ماموريت و مسئوليت ما به سمت تامين دارو، درمان و پيشگيري از نوع سوم و همچنين توانبخشي هدايت مي‌شود. براين اساس اقدام وزارت بهداشت در جهت کاهش رفتارهاي پرخطر در جوانان و نوجوانان و همچنين تامين دارو و درمان اين بيماري است.

ثبت 29هزار مبتلا به HIV/AIDS در کشور

رئيس اداره کنترل ايدز و بيماري‌هاي آميزشي وزارت بهداشت با اشاره به آخرين آمار مبتلايان به بيماري ايدز در کشور گفت: براساس آخرين آمارهاي دريافتي از سراسر کشور تا پايان پاييز سال 93 حدود 29 هزار مبتلا در کشور شناسايي و ثبت شده‌اند. اينها مواردي بوده‌اند که به مراکز ارائه خدمت پيشگيري و تشخيص HIV مراجعه کرده و تحت پوشش برنامه‌هاي مراقبتي قرار گرفته‌اند.

60 هزار ايراني مبتلا به ايدز از بيماري‌شان اطلاع ندارند

صداقت افزود: طبيعي است در هيچ جامعه‌اي امکان بيماريابي فعال در جمعيت عمومي وجود ندارد،‌ اما براساس مدل‌هاي رياضي مي‌توان جمعيت مبتلايان را در کشور تخمين زد. آخرين مدل‌سازي‌ها حاکي از آن است که حدود 80 تا 90 هزار مبتلا HIV/AIDS در کشور وجود دارد. بنابراين بزرگ‌ترين مشکل ما آن است که ممکن است حدود 60 هزار مبتلا در کشور وجود داشته باشند که از وضعيت بيماري خود آگاه نيستند.

46 درصد مبتلايان به ايدز 25 تا 34 ساله هستند

وي بيشترين گروه سني مبتلا به اين بيماري را 25 تا 34 سال عنوان کرد و گفت: بنابراين حدود 46 درصد مبتلايان به اين بيماري در گروه سني 25 تا 34 سال قرار دارند. با فرض اينکه 4 تا 5 سال زمان ببرد که فرد مبادرت کرده به رفتار پرخطر، از بيماري خود آگاه شده و براي مراجعه به مراکز مربوطه تصميم بگيرد، مي‌توان گفت که تقريبا سن ابتلا به اين بيماري در 46 درصد موارد ثبت شده کشور در گروه سني 20 تا 30 سال است. اين امر زنگ خطر و نگراني براي قشر جوان است. رئيس اداره کنترل ايدز و بيماري‌هاي آميزشي وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات انجام شده در اين راستا گفت: وزارت بهداشت توانسته نظام مراقبت جامعي را در کشور براي اين بيماري پياده کند که به آن نظام مراقبت نسل دوم گفته مي‌شود. اين نظام مراقبت حداقل در منطقه مديترانه شرقي منحصربه فرد است. به گفته صداقت، طبق آمار تجمعي و از ابتداي برنامه تا اول زمستان سال گذشته 67 درصد موارد شناسايي شده از بيماري HIV/AIDS از طريق مصرف مشترک موادمخدر و 14 درصد مربوط به برقراري روابط جنسي محفاظت نشده بوده است. اما آمار يک ساله 92 و در جمعيتي بالغ بر 1500 نفر حاکي از آن است که از کل موارد ثبت شده حدود 45 درصد بيماري از طريق تزريق مشترک در مصرف موادمخدر و حدود 36 درصد از طريق روابط جنسي محافظت نشده بوده است. اين امر حاکي از آن است که در سال 92 بيش از يک سوم موارد ابتلا يعني حدود 40 درصد از طريق روابط جنسي مراقبت نشده بوده است.

آگاهي جوانان از ايدز قابل قبول نيست

وي ادامه داد: آخرين مطالعه که براساس استانداردهاي جهاني در مورد سنجش آگاهي جوانان و نوجوانان در زمينه شناسايي راه‌هاي انتقالHIV/AIDS و باورهاي غلط در رابطه با اين بيماري در سال 89 حاکي از آن است که تنها حدود 18 درصد جوانان از راه‌هاي انتقال و پيشگيري از اين بيماري آگاهي داشتند. نتايج مطالعات انجام شده در اين زمينه در سال 93 نيز در حال نهايي شدن است، اما آناليزهاي انجام شده تا اين مرحله از کار، حاکي از آن است که حدود 40 درصد جوانان در اين باره آگاهي دارند. بنابراين بيش از نيمي از جوانان کشور نمي‌دانند که چگونه از خود در برابر اين بيماري محافظت کنند. مي‌توان گفت که آگاهي جوانان در اين رابطه قابل قبول نيست. رئيس اداره کنترل ايدز و بيماري‌هاي آميزشي وزارت بهداشت افزود: ماموريت اصلي وزارت بهداشت تامين خدمات پيشگيري، مراقبت و تشخيص HIV/AIDS است و بنا به اذعان سازمان جهاني بهداشت در رسيدن به اين ماموريت بسيار خوب عمل شده است. به طوري که در سراسر کشور حداقل يک مرکز در استان‌ها ارائه خدمات پيشگيري و تشخيصي ‌HIV را انجام مي‌دهند و ارائه اين خدمات کاملا محرمانه و رايگان است. صداقت افزود: از طرف ديگر با معرفي کيت‌هاي تشخيص سريع HIV با هدف افزايش دسترسي به آزمايش HIV امکان ارائه خدمات تشخيصي در بخش‌هاي غيردولتي و خصوصي نيز فراهم شده است. وي با تاکيد بر آنکه هيچ سازمان و وزارتخانه‌اي به تنهايي قادر به کنترل HIV نخواهد بود،‌ افزود: سازمان‌هاي دخيل در امر پرورش نوجوانان و حمايت از نوجوانان بايد نقش خود را در آگاه‌سازي جوانان ايفا کنند. رئيس اداره کنترل ايدز و بيماري‌هاي آميزشي وزارت بهداشت درباره برنامه چهارم استراتژيک کشوري کنترل HIV گفت: امسال نخستين سال اجراي برنامه چهارم کشوري ايدز با حضور شرکاي اين برنامه نظير ستاد مبارزه با موادمخدر، سازمان بهزيستي، جمعيت هلال‌احمر، وزارتخانه‌هاي آموزش و پرورش و علوم و سازمان زندان‌ها و همچنين سازمان صداوسيما به عنوان رسانه ملي است. اين برنامه پس از تصويب در دولت جهت اجرا ابلاغ خواهد شد.

جزييات برنامه چهارم کشوري ايدز

صداقت در پاسخ به اين سوال درباره هدف‌گيري برنامه چهارم ايدز، گفت: برنامه چهارم کنترل ايدز پنج ساله بوده و از سال 94 تا پايان سال 98 اجرا خواهد شد. اين برنامه جهت تصويب در دستور کار شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي قرار دارد. اين برنامه بيشتر در افزايش پوشش مراقبت و درمان HIV تاکيد دارد چراکه اکنون پوشش‌ها کافي نيست. همچنين در اين برنامه بر تقويت کمي و کيفي نظام تشخيص HIV تاکيد شده است. پيشگيري از انتقال HIV از مادر باردار به نوزاد نيز در اين برنامه مورد توجه جدي قرار گرفته است. وي در اين باره ادامه داد: برنامه‌هايي با محوريت آموزش عمومي جامعه و افزايش مشارکت بخش‌هاي غيردولتي و خصوصي در زمينه پيشگيري، تشخيص، مراقبت و درمان HIV از ديگر اولويت‌هاي برنامه چهارم ايدز است.

همه چيز درباره انتقال ايدز از مادر مبتلا به نوزاد

رئيس اداره کنترل ايدز و بيماري‌هاي آميزشي وزارت بهداشت درباره انتقال HIV/AIDS از مادر باردار مبتلا به نوزاد گفت: انتقال اين بيماري از مادر باردار از طريق جفت، کانال زايماني و شير مادر وجود دارد؛ به طوري که حدود 40 تا 50 درصد احتمال انتقال اين بيماري از مادر به نوزاد وجود دارد، اما با برنامه‌هاي پيشگيري و مراقبت در طول بارداري و پايان شيردهي، اين امکان انتقال به زير 2 درصد کاهش مي‌يابد.

تيم‌هاي سيار اطلاع رساني ايدز در راهند

صداقت در پايان به تفاهم‌نامه‌هايي با سازمان جوانان جمعيت هلال‌احمر و وزارت علوم جهت اجرا در دانشجويان غيرپزشکي اشاره کرد و گفت: همچنين پيش‌بيني برگزاري حداقل پنج کمپين در جهت فعاليت‌هاي مربوط به اطلاع‌رساني در جمعيت عمومي را انجام داده‌ايم. امسال راه‌اندازي تيم‌هاي سيار و موبايل براي اطلاع‌رساني و دسترسي به نظام تشخيص HIV را نيز خواهيم داشت.



منبع : ايسنا



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

با اين نکات در هر رابطه جنسي، ارگاسم را تجربه کنيد

دانستنيهاي کليتوريس و نقش کليتوريس در ارگاسم خانم ها

واکسن زگيل تناسلي براي چه کساني مناسب است؟

زمان طبيعي براي انزال چند دقيقه است؟

9 نكته درباره آمپول ضد بارداري

9 جراحت شايع در رابط جنسي و روش پيشگيري از آن ها

علت افزايش ميل جنسي در دوره قاعدگي چيست

آيا رابطه جنسي باعث گشاد شدن واژن مي شود؟

2 تمرين براي درمان انزال زودرس

همه آنچه بايد درباره وياگرا بدانيد

3 جمله اي که زندگي جنسي شما را گرم تر مي کند

9 اتفاقي که با ترک رابطه جنسي در بدنتان مي افتد

مهم ترين دلايل کاهش ميل جنسي مردان

آيا خونريزي بعد از رابطه مقعدي طبيعي است؟

رابطه جنسي در بارداري براي چه افرادي مجاز است

چرا مردان علاقه اي به استفاده از کاندوم ندارند

به تاخير انداختن انزال مردان با 8 روش موثر

پرسش و پاسخ هاي محرمانه درباره ايدز

اشتباهات رژيم غذايي که ميل جنسيتان را نابود مي کند

چرا خانم ها هنگام رابطه جنسي دوست دارند چراغ خاموش باشد

اگر همسرتان در زمان رابطه جنسي درد دارد بايد چکار کنيد

زنان بايد به ارگاسم رسيدن را ياد بگيرند

آيا ميل به رابطه جنسي بعد از 65 سالگي همچنان ادامه دارد؟

افسردگي بعد از رابطه جنسي چرا ايجاد مي شود؟

اقدامات لازم در صورت مواجه با ويروس ايدز

کلاميديا

نکاتي براي تجربه ارگاسم پشت سر هم براي مردان

10 عامل خاموش کننده نابهنگام ميل جنسي زوجين

6 اتفاقي که بعد از رابطه جنسي در بدن رخ مي دهد

درمان دارويي بلوغ زودرس

رابطه جنسي بعد از بچه دار شدن چگونه خواهد بود؟

6 دليل اصلي ترک رابطه جنسي توسط زوجين و درمان آن

رابطه جنسي بدون ارگاسم يا کارزا karezza چيست؟

با وجود عفونت مخمري واژن مي توان رابطه جنسي داشت؟

چگونگي آموزش مسائل جنسي به فرزندان

هر چيزي درباره زنان و رابطه جنسي مي دانيد اشتباه است

علايم تبخال تناسلي در زنان که نبايد ناديده بگيريد

رابطه جنسي زوجين در چه شرايطي براي سلامتيشان مضر است

خطرات جدي رابطه مقعدي که نبايد ناديده بگيريد

عمر اسپرم در هواي آزاد + باورهاي نادرست در مورد اسپرم ها

درد و گرفتگي واژن زنان چه دلايلي دارد؟

رابطه جنسي به چه شرطي باعث سلامت مي شود؟

بلوغ زودرس در دختران چه دليلي دارد؟

کاندوم چيست؟ + علت حساسيت به کاندوم را بدانيد

نعوظ طولاني در مردان با 7 روش موثر

بهترين موقعيت هاي جنسي براي شرايط گوناگون (لذت، بارداري و ...)

بهبود رابطه جنسي با تحريک حسي

سرد مزاجي همسرتان را با اين کارهاي روزانه از بين ببريد

سردرد جنسي چيست؟ + علت سردرد بعد از ارگاسم و درمان آن

رابطه جنسي بعد از سقط جنين در چه صورت مجاز است