بزرگنمايي:
چه خبر - به دلايل زير، آب را چند بار نجوشانيد!
هرروز صبح که از خواب بيدار ميشويد، کتري برقي را روشن ميکنيد و درحاليکه آب درون آن به جوش ميآيد، کارهاي ديگرتان را انجام مي دهيد، تا اين که متوجه ميشويد کتري برقي بهطور خودکار خاموش شده است. دکمه را مي زنيد تا مجدد جوش بيايد، اما هرگز تصور نميکنيد که اين کار بهسلامتي شما ضرر ميرساند، اما چرا؟
به نقل از سايت "هلث نيوز" و به گفته محققان دانشگاه هاروارد، با جوشيدن آب تغييراتي در ترکيب آن به وجود ميآيد و ترکيبات فرار و گازها در آن رها ميشوند. وقتي آب معمولي بيشازحد جوشانده شود يا مجدد بجوشد ترکيبات آن، حالتي نامناسب پيدا ميکند.
مواد خطرناک در آب تراکم پيدا ميکند، درنتيجه احتمال آشاميدن برخي مواد شيميايي و مواد خطرناکي مانند نيتريت، آرسنيک و فلورايد افزايش پيدا ميکند. ميزان زياد مواد معدني انباشته شده، ميتواند مضر باشد. به عنوان مثال، نمک کلسيم مي تواند به سنگ کليه و سنگ صفرا منجر شود.
اثرات مخرب آب جوشيده مکرر
نيتراتها که در معرض حرارت بالا قرار ميگيرند، بسيار سمي ميشوند. دماي بالا نيتريت را، به نيتروسامين تبديل ميکند که سرطان زا است. نيتريت را به بيماريهايي چون لوسمي، لنفوم غير هوچکين، سرطان تخمدان، کولون، معده ، پانکراس و تيروئيد ارتباط مي دهند.
بهعلاوه، در طول زمان، تراکم آرسنيک ميتواند به مسموميت آرسنيک ومشکلات متعددي ازجمله سرطان، بيماري قلبي عروقي، ،نازايي و اختلالات رشد منجر شود.
قرار گرفتن بيشازحد در معرض فلورايد، ميتواند اثرات مخرب بر رشد شناختي و عصبي، بهويژه در کودکان،ايجاد کند، بنابراين احتياط به خرج دهيد، اگر لازم به جوشاندن آب است از باقي مانده آن براي آبياري ومصارف ديگر استفاده کنيد وهر بار به ميزان مورد نياز آب بجوشانيد .
منبع: روزنامه خراسان