آخرین اخبار

بواسير و سبک زندگي مناسب براي درمان آن بيماري ها و پيشگيري

بواسير و سبک زندگي مناسب براي درمان آن

  بزرگنمايي:

علت و درمان بواسير هموروييد

اگر چه بيشتر مردم فکر مي کنند بواسير امري غير طبيعي است، ولي بايد بدانيم که بواسير مسئله اي است که بسيار شايع بوده و هر کس ممکن است به دلايل مختلفي به بواسير مبتلا گردد.

ابتلا به بواسير علاوه بر شيوع زياد آن، بيماري خاصي نبوده و مشکل زيادي ايجاد نمي کند. تنها وقتي که توده هاي هموروئيد بقدري بزرگ شود که باعث بروز مشکل در زندگي روزمره فرد گردد مي شود گفت که مسئله غير طبيعي است، در اين حالت، بواسير بعنوان بيماري در نظر گرفته مي شود.

اگر چه هموروئيد يا بواسير در همه رخ مي دهد ولي تقريبا در 4% از جمعيت مبتلايان، مي تواند مسئله بزرگ شده و باعث ايجاد مشکلات جدي شود. بواسير بصورت برابر در زنان و مردان مشاهده و به يک اندازه موجب بروز مشکلات در آنان مي گردد، و اوج شيوع بواسير بين سنين 45 تا 65 سال مي باشد.

چه چيزي باعث ايجاد بواسير مي شود؟

محققان مطمئن نيستند که چه چيزي باعث بوجود آمدن بواسير مي شود، ولي احتمال مي دهند که فشار شديد به شکم و روده ها، باعث مي شود که رگ هاي اطراف مقعد متورم شده و موجب مسدود شدن مسير خون در جريان از طريق آنها گشته، و اين موضوع اين رگ ها را مستعد التهاب مي نمايد.

افزايش فشار بر روي رگها و عروق خوني اطراف مقعد، مي تواند در اثر چاقي، بارداري، ايستادن و يا نشستن براي مدت طولاني، فشار آوردن به خود در توالت، سرفه، عطسه و استفراغ، ايجاد شود. و همچنين نگه داشتن نفس خود به هنگام زور زدن براي انجام يک کار فيزيکي.

بواسير و رژيم غذايي

بياد داشته باشيد که رژيم غذايي، نقش محوري در ايجاد - و همچنين جلوگيري از - بواسير دارد. افرادي که به طور مداوم از يک رژيم غذايي با ميزان فيبر بالا پيروي مي کنند، احتمال کمتري براي ابتلا به بواسير دارند، در حالي که کساني که، رژيم غذايي با غذاهاي فرآوري شده را ترجيح مي دهند در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به بواسير هستند.يک رژيم غذايي کم فيبر مي تواند باعث ايجاد يبوست شود.

نقش رژيم غذايي کم فيبر در ايجاد هموروئيد يا بواسير:1-باعث ايجاد فشار در توالت و اجابت مزاج مي گردد.2- با توليد مدفوع سخت موجب تحريک بيشتر رگهاي متورم و تشديد بواسير مي گردد.نقش رژيم غذايي پر فيبر در پيشگيري از هموروئيد يا بواسير:-توصيه مي شود که، افراد داراي بواسير و هموروئيد، با افزايش فيبر در رژيم غذايي خود، باعث نرم شدن مدفوع خود گردند. -فيبر در غذاهاي متعدد از جمله ميوه هاي تازه و خشک شده، سبزيجات، غلات و حبوبات يافت مي شود.-به طور کلي براي رژيم غذايي مناسب براي هموروييد، 20 تا 30 گرم فيبردر روز توصيه مي شود، در حالي که در رژيم غذايي معمول ما ايرانيان، کمتر از 15 گرم فيبر موجود مي باشد.-براي افزايش مصرف فيبر مي توان از فيبر مکمل (پسيليوم، متيل سلولز، يا پلي کاربوفيل کلسيم) نيز استفاده کرد.-بعنوان نرم کننده هاي مدفوع، افزايش نوشيدن مايعات نيز توصيه مي شود.

نشستن در آب گرم براي درمان بواسير

نشستن در چند ليتر آب گرم، سه بار در روز به مدت 15 تا 20 دقيقه (حمام نشسته)، به کاهش التهاب هموروئيد کمک خواهد کرد.

يک تشت متوسط با ظرفيت 5 تا 10 ليتر آب که بتوانيد در آن بنشينيد براي اين کار کافي است. آب نبايد خيلي داغ باشد و حرارت 40 درجه مناسب است ( حرارت آب گرم هنگام دوش گرفتن تقريبا 40 درجه مي باشد).

بسيار مهم است که بعد از هر حمام نشسته، ناحيه مقعد را به طور کامل خشک کنيد تا بدين ترتيب با به حداقل رساندن رطوبت اين ناحيه مانع از تحريک پوست اطراف مقعد شويد.

استفاده از بسته هاي يخ و يا کمپرس سرد در اطراف مقعد نيز براي از بين بردن تورم مفيد مي باشد ولي بياد داشته باشيد که پس از کمپرس حتما خود را خشک کنيد البته به شرحي که در زير مي آيد.

تميز نگاه داشتن ناحيه مقعد-ناحيه مقعد را تميز نگه داريد-پس از اجابت مزاج اطراف مقعد را به آرامي و با آب گرم بشوييد-براي پاک کردن پوست اطراف مقعد از صابون استفاده نکنيد چون ممکن است مشکل را تشديد کرده و باعث التهاب پوست شود-از دستمال هاي معطر و يا آغشته به الکل نيز استفاده نکنيد -پس از شستشو و يا استحمام، براي خشک کردن اطراف مقعد، فقط از دستمال بسيار نرم و در صورت امکان از سشوار استفاده کنيد-بياد داشته باشيد که از دستمال توالت خشک استفاده نکنيد

بواسير و استفاده از ملين ها

نرم کننده هاي مدفوع ممکن است به درمان هموروئيد کمک کنند، اما در صورت وجود بواسير شديد، حتي مدفوع مايع ممکن است باعث التهاب و عفونت مقعد گردد. به همين دليل لازم است که در مورد استفاده از هرگونه داروي مسهل با دکتر معالج خود مشورت کنيد.

آب فراوان بنوشيد تا بدينوسيله ضمن تامين آب بدنتان و منافعي که براي سلامتي شما دارد بتوانيد به روان شدن مدفوع و راحتي اجابت مزاجتان کمک کنيد.

استفاده از دارو در درمان بواسير

محصولات مورد استفاده براي درمان بواسير به عنوان پماد، کرم، ژل، شياف هاي حاوي هيدروکورتيزون ، فوم، و پد در دسترس مي باشد. پماد، کرم، ژل، کف - زماني که اطراف مقعد استفاده مي شود - بايد بصورت يک پوشش نازک ماليده شوند.و هنگامي که به داخل کانال مقعد اعمال مي شوند، اين محصولات بايد با يک انگشت يا لوله اپليکاتور وارد گردند.بياد داشته باشيد که خارج لوله اپليکاتور را نيز قبل از استفاده در مقعد با همان مواد، آغشته و روانکاري نماييد تا باعث صدمه به رگ هاي ملتهب ناحيه مقعد نگردد.

استفاده از شياف يا فوم، مزيتي به استفاده از پماد، کرم، ژل و کف ندارد. ضمنا شما مي توانيد از استامينوفن، آسپرين يا ايبوپروفن نيز براي تسکين ناراحتي خود استفاده کنيد.

با اين سبک زندگي و درمان، علائم هموروئيد معمولا در طي چند هفته تا يک ماه برطرف خواهد شد. در صورت ادامه مشکل و يا بروز درد شديد يا خونريزي، حتما به دکتر مراجعه کنيد.



تهيه و ترجمه
منبع: سيمرغ



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

علايم سوء هاضمه و روش هاي پيشگيري از سوء هاضمه

دچار تنگي دريچه قلب هستم براي درمان چه کاري انجام دهم؟

روش خانگي براي تشخيص کبد چرب

درد پهلو نشانه چيست

فشار خون پايين چيست؟ + دلايل فشار خون پايين

تکنيک هاي طلايي براي درمان سريع سردرد ساده

فيبروز کبدي چيست؟ آيا فيبروز درمان مي شود؟

تدابير طب سنتي براي درمان آلرژي بهاره

مراقب مصرف مکمل ويتامين D باشيد

فشار خون در هر سني چند است و براي درمان فشار خون چه کنيم؟

چه عواملي خطر بروز سرطان روده بزرگ را افزايش مي دهند؟

درمان آمبولي ريه با چه روش هايي امکان پذير است؟

سکته مغزي و آنوريسم مغزي چه تفاوتي با هم دارند؟

کلسترول چيست و براي درمان کلسترول خون چه بايد کرد؟

درمان گلودرد با غرغره هاي طبيعي

عواملي که خطر ابتلا به سندرم روده تحريک پذير را افزايش مي دهند

بيماري قلبي که باعث سکته مغزي مي شود

روشهاي پيشگيري از ماشين گرفتگي

علت وجود خون در ادرار

تضمين سلامت قلب با رعايت اين نکات

روش هاي پيشيگيري و درمان عرق سوز شدن

تاثير سير و پياز بر پيشگيري از سرطان روده بزرگ

نکات بهداشتي براي پيشگيري از ابتلا هاري

علت و درمان رماتيسم مفصلي از ديدگاه طب سنتي

آشنايي با دلايل اصلي سکته قلبي

هشدارهاي بدن براي مراحل اوليه ابتلا به سرطان

کاهش علايم آلرژي با اين خوراکي ها

با مصرف اين خوراکي ها کبد چرب را از خود دور کنيد

کاهش علايم آلرژي در بهار با توصيه هاي طب سنتي

کلسترول را با اين ورزش ها مغلوب کنيد

دلايل سرفه و سرفه هاي خطرناک را تشخيص دهيد

فتق ديسک چرا ايجاد مي شود و چطور از فتق ديسک پيشگيري کنيم

آترواسکلروز atherosclerosis يا تصلب شرايين چيست؟

ورم معده يا گاستريت Gastritis چيست و چطور درمان مي شود؟

تشخيص سرطان مقعد و روش هاي درمان سرطان مقعد

9 راه حل طبيعي براي کنترل فشار خون

هر آنچه بايد درباره انحراف شصت پا بدانيد

چرا ديدتان تار شده ؟

چرا سرم درد مي کند؟

علت تکان هاي شديد پا در خواب يا سندروم پاي بيقرار چيست؟

با زير بغلي که زياد عرق مي کند و هميشه خيس است چکار کنم؟

چند روش خانگي براي درمان درد سياتيک

پيشگيري از شايع ترين سرطان دنيا با مصرف سير و پيار

عواملي که خطر لخته شدن خون را افزايش مي دهند

کمر درد : حقايق و باورهاي غلطي که بايد بدانيد

نشانه هاي عجيب بيماري قلبي

اين بيماري ها باعث چاقي تان مي شوند

علائم کم کاري تيروئيد و هرآنچه بايد در مورد ان بدانيد

درمان سر درد با ماساژ نقاط فشاري در سر

درمان عفونت سينوس با روش هاي خانگي