بزرگنمايي:
مشخصات آبليموهاي تقلبي
دکتر رسول ديناروند, رييس سازمان غذا و دارو درباره نتيجه بررسي آبليموها که در سال گذشته انجام شد، گفت: بررسي آبليموها انجام شد و نتايج آن به دست آمد. طبق اين بررسيها مشخص شد که تنها حدود 40 درصد آبليموهاي موجود در بازار مشکلي نداشتند.
وي با بيان اينکه در عين حال بر اساس اين بررسي مشخص شد که 60 درصد از آبليموهاي موجود مشکل داشتند، افزود: البته اين مشکل، مشکل ايمني و سلامت نبوده است. يعني مانند اشکالات در برخي فرآوردههاي غذايي که مصرف آنها خطرناک بوده و منجر به بيماري ميشوند، نيست. بلکه عمده آبليموهايي که رد شدند به علت اين بوده که آب ليموي طبيعي نبوده و آن را ساخته بودند.
آيا در آبليموهاي مشکل دار از آب کاه به جاي ليمو استفاده ميشده؟
خير، موضوع استفاده از آب کاه مطرح نيست، بلکه موضوع، مصرف ترکيباتي از عصارهها و مواد شيميايي مختلف در توليد آبليمو است که همه اين مواد، به تنهايي قابليت مصرف دارند، اما وقتي آبليمويي را به عنوان آبليموي طبيعي خريداري ميکنيد، درحاليکه اين آبليمو طبيعي نيست، اين يک نوع تقلب و کلاهبرداري محسوب ميشود و ما با اين موضوع مشکل داريم.
نحوه برخورد با متقلبين توليد آبليمو
در اين زمينه هم طبق ضوابطي که داريم، با متخلفين برخورد ميکنيم. به طوريکه ابتدا پروانه آنها تعليق ميشود و به تدريج برخي از آنها به تعزيرات معرفي مي شوند. همچنين آنهايي هم که جرمشان سبکتر است، تعهد ميدهند که چنين تقلباتي را تکرار نکنند.
رييس سازمان غذا و دارو در عين حال ابراز اميدواري کرد که در استانداردهايمان اصلاحاتي انجام دهيم که برخي توليد کنندگان بتوانند اين آبليموي غيرطبيعي را به نحوي توليد کنند که ديگر تقلبي شکل نگيرد.
منبع:isna.ir