بزرگنمايي:
طرز تهيه يک سس خوش مزه
دو سس مايونز و کچاپ يا همان سس گوجه فرنگي، مادر تمام سسها هستند يعني با کمي تغيير در مواد تشکيلدهنده و کم و زياد کردن برخي طعمدهندهها و ادويههايشان ميتوان انواع و اقسام سسها را تهيه کرد. پس پايه آموزش سسها آن است که ابتدا طرز تهيه اين دو سس مهم را ياد بگيريم اما هنگام تهيه آنها بايد به نكتههايي توجه كرد.
1 - هنگام تهيه سس مايونز و پس از مخلوط کردن زرده و سرکه، بايد روغن را مداوم و آهسته بهطوري که روغن حين ريخته شدن به نخي باريک تبديل شده باشد، افزود زيرا در غير اين صورت سس ميبرد.
2 - خيليها فکر ميکنند اين سس را فقط ميتوان با دستگاه مخلوط کن تهيه کرد در حالي که با همزنهاي دستي پرهدار نيز ميتوان اين سس را تهيه کرد. البته پرههاي همزن بايد زياد باشند و اين وسيله يکنواخت در کاسهاي که محتويات در آن وجود دارد، به حرکت درآيد. سسي که با همزن دستي تهيه ميشود، به مراتب خوشطعمتر است.
3 - روغنهاي مناسب براي تهيه اين سس به ترتيب اولويت عبارتند از: روغن زيتون بدون بو، روغن آفتابگردان و روغن کانولا. به غير از اين روغنها در تهيه مايونز از روغن ديگري استفاده نکنيد.
4 -سفيده تخممرغ در تهيه سس مايونز نبايد به کار برده شود زيرا باعث بريدن سس ميشود و حاصل کار چيزي نخواهد بود که انتظارش را داريد.
5 - براي تهيه سس مايونز، از سرکه سيب و کمي آبليموي تازه استفاده کنيد اين ترکيب بوي زحم تخممرغ را خواهد گرفت.
6 - سعي کنيد از تخممرغهايي استفاده کنيد که زرده کمرنگتري دارند زيرا زرده پررنگ، رنگ سس را خراب ميكند و زرد خواهد شد.
7 - در تهيه اين سس از ادويه خاصي استفاده نميشود. فقط کافي است کمي به آن فلفل سياه بيفزاييد و در صورت علاقه به طعم تند، به آن کمي فلفل قرمز اضافه کنيد.
8 - طعمدهندههايي مانند گشنيز خشک، شويد، جعفري، زنجبيل رندهشده، کيپر يا غنچه خشکشده گل محمدي بهترين انتخابها براي مزهدار کردن سس مايونز هستند اما در صورت افزودن يکي از آنها، بايد از ريختن بقيه آنها صرفنظر کرد.
9 -شکر يکي از اجزاي اصلي سس قرمز است و انتخاب نوع آن بر طعم سس اثر دارد. بايد شکر پودري باشد و بوي ماندگي و به اصطلاح «گوني» ندهد زيرا در اين صورت عطر و طعم سس گوجهفرنگي خراب خواهد شد.
10 -سرکهاي که در تهيه سس کچاپ استفاده ميکنيد، بهتر است خانگي باشد و در ميان انواع سرکهها، سرکه انگور قرمز و سفيد از بهترينها هستند.
11 - رب گوجهفرنگي که در تهيه اين سس استفاده ميشود، بايد خوشرنگ باشد از ريختن ربهايي که رنگشان به سياهي ميزند، خودداري کنيد. طعم رب هم بهتر است که ترش و شيرين باشد.
12 - ادويههايي که ميتوانيد در تهيه سس گوجهفرنگي استفاده کنيد، فلفل سياه، دارچين و پاپريکا يا همان فلفل قرمز شيرين است.
13 - در صورت تمايل ميتوانيد به جاي شکر سفيد از شکر قهوهاي يا به جاي هر دوي آنها از عسل براي تهيه اين سس استفاده کنيد.
14 - برخلاف سس مايونز، هنگام تهيه سس گوجهفرنگي هرگز نبايد به محتويات سس، آبليمو اضافه کرد. اجزاي اصلي سس کچاپ فقط شکر، سرکه و رب گوجهفرنگي هستند.
15 - اين توصيه را در تهيه هر دو سس در نظر داشته باشيد؛ اندازهها بسيار مهم هستند. زياد و كم کردن مقدار مواد اوليه اصلي، در غلظت، عطر و طعم سسهاي تهيه شده تاثير بسزايي خواهد داشت.
منبع : hashpazi.ir