بزرگنمايي:
فنوني براي آشپزي آسان
1 - اگر کاهو تلخ است، ميتوانيد آن را چند دقيقهاي ( حدوداً 15 دقيقه ) داخل محلول آب سرد و نمک قرار دهيد.
2 - ميوههاي قرمز رنگ را قبل از شستن حتماً چند ساعت در يخچال قرار دهيد تا زمان بيشتري سالم بمانند و لهيده نشوند.
3 - هميشه سيب را داخل نايلون پلاستيکي درباز در يخچال قرار دهيد. سيب گازي از خود متصاعد ميکند که به بهتر رسيدن ساير ميوهها و سبزيها کمک خواهد کرد، بنابراين اگر ميوه نرسيدهاي داريد، از سيب براي رسيدن سريعتر آن استفاده کنيد.
4 - هنگام سرخ کردن مواد غذايي، حرارت را از 180 درجه سانتيگراد بالاتر نبريد. بعد از هر بار سرخ کردن، روغن درون ظرف را خالي و با دستمال آن را پاک کنيد و دوباره روغن بريزيد و مواد غذايي را سرخ کنيد اما بعد از 8 بار حتماً ظرف را بشوييد. مواد غذايي سرخ شده را در اتمام کار روي حوله کاغذي بگذاريد تا روغن شان خوب گرفته شود.
5 - براي خوش طعم شدن ماهي سرخ شده، چند دقيقهاي آن را در شير نمک زده يا خامه تازه يا سيبزميني رنده شده بخوابانيد. براي گرفتن بوي ماهي نيز ميتوانيد به روغن، قبل از قرار دادن آن روي حرارت، آبليمو اضافه کنيد.
6 - هنگام پختن حبوبات، داخل قابلمه چند قطره سرکه يا آبليمو بريزيد تا هم ظرف سفيد بماند و هم طعم حبوبات بهتر شود.
7 - براي جلوگيري از وا رفتن کوفته گوشت و برنج، در آب قدري آرد بريزيد و حرارت را بالا ببريد.
8 - اگر به غذا بيش از حد فلفل زدهايد و خيلي تند شده است، چند دقيقه قبل از برداشتن از روي حرارت، آب يک عدد ليموترش تازه را در آن بريزيد و خوب هم بزنيد.
9 - براي گرفتن بوي پياز قبل از خرد کردن آن در غذا، اجازه دهيد 5 دقيقه در آب جوش قل بزند. حتي ميتوانيد پياز را برش بزنيد و چند ساعتي در آب، روغن يا آبليمو قرار دهيد.
10 - براي گرفتن بوي کلم در غذا ميتوانيد از تکهاي نان خشک يا يک قاشق سوپخوري آرد استفاده کنيد.
11 - براي نگهداري سبزيها بعد از شستشو، آنها را در حوله کاغذي بگذاريد و بعد از گذاشتن در يک کيسه پلاستيکي، در يخچال قرار دهيد.
12 - اگر ميخواهيد رنگ و بوي ادويههاي قرمز رنگ حفظ شود، آنها را در يخچال نگهداري کنيد.
13 - اگر گوجهفرنگياي خريدهايد که هنوز کاملاً قرمز و رسيده نيست، چند روزي آن را در آفتاب يا محيط گرم بگذاريد و بعد به يخچال منتقل کنيد.
14 - براي شستن قارچ هرگز آن را در آب خيس نکنيد بلکه با کمک يک برس نرم قارچ را تميز و با دستمالي مرطوب پاک کنيد و بعد با آب (در حد يک آبکشي ساده) بشوييد.
15 - براي اينکه برنج سفيد شود، ميتوانيد چند قاشق غذاخوري ماست داخل ظرف برنج در حال جوش بريزيد.
16 - اگر برنج بيش از حد جوش خورد، 3-2 قاشق غذاخوري آبليمو به آن اضافه کنيد تا وا نرود.
17 - اگر ميخواهيد سيب زميني هنگام پختن ترک نخورد، قبل از پختن کمي کره يا روغن روي آن بماليد.
18 - براي ترد شدن کلم قرمز، مقداري آب داخل ظرف بريزيد و روي اجاق بگذاريد و 2 قاشق غذاخوري سرکه به آن اضافه کنيد. کلمها را خرد کنيد و داخل آب جوش و سرکه بريزيد. بعد از مدت کمي آنها را آبکش کنيد. اگر کلم خردشده را در ظرف فلزي بريزيد و چند دقيقه داخل فريزر قرار دهيد هم بسيار ترد خواهد شد.
19 - براي سرخ شدن سريعتر پيازها، نصف قاشق چايخوري نمک به روغن درون تابه اضافه کنيد. با اين کار پيازها سريعتر سرخ ميشوند و طعم بهتري پيدا خواهند کرد.
20 - به جاي شکستن تخممرغ با لبه ظرف، از سطحي صاف استفاده کنيد. به اين ترتيب هرگز پوسته تخممرغ وارد غذا نميشود.
21 - هنگام پختن حبوبات، داخل قابلمه چند قطره سرکه يا آبليمو بريزيد تا هم ظرف سفيد بماند و هم طعم حبوبات بهتر شود.
منبع : easy-cooking.blogsky.com