بلايي که خوردن نان بر سر ايرانيان مي آورد
اخبار پزشکي
بزرگنمايي:
طبق آمار، حدود 10 ميليون نفر از افراد 15 تا 64 سال در کشور فشار خون بالا دارند و سالانه تعداد زيادي از اين افراد جان خود را از دست ميدهند. اين درحالي است که يکي از عوامل اصلي فشار خون، مصرف بالاي نمک و يکي از مبادي اصلي ورود نمک به سفره ايرانيان، نان است.
مدير امور استانهاي سازمان غذا و دارو با اشاره به سياستهاي سال 95 سازمان غذا و دارو، گفت: برنامههاي عملياتي براساس سند بالا دستي و چشمانداز تدوين شده و به دانشگاهها ابلاغ شده است. به طوريکه تمرکز بر کاهش مصرف نمک، شکر و چربي ترانس، مبارزه با قاچاق و کاهش آن از 75 درصد به 20 درصد، الزام صنايع غذايي به اجراي GMP بهمنظور توليد غذاي سالم، دسترسي بيشتر بيماران به دارو و کاهش هزينه دارو از الويتهاي برنامههاي سال آينده است.
مهندس مهديزاده توليد نان سالم و سوق دادن مردم به مصرف نان صنعتي با حداقل نمک از طريق اطلاعرساني را از ديگر برنامههاي سازمان برشمرد و افزود: اجراي نشانگرهاي رنگي با هدف افزايش اطلاعات و قدرت انتخاب مردم از الزامهاي برنامه ششم و اولويتهاي سازمان است. با توجه به استقبال کارخانههاي مواد غذايي از اين طرح، بهمنظورهماهنگي بيشتر دراجراي آن، تبادل اطلاعات، اخبارو دستور العملها، دبيرخانه کشوري بر برچسب گذاري و نشانگرهاي رنگي مستقر شد.متاسفانه در حال حاضر 50 درصد نمک دريافتي مردم از طريق نان مصرفي است.
وي همچنين به درج نشانگرهاي رنگي بر روي 30 درصد از محصولات غذايي اشاره و خاطرنشان کرد:انتظار ميرود تا پايان نيمه نخست سال آينده اين نشانگرها بر روي همه محصولات غذايي درج شود، تا مردم با انتخاب محصولات غذايي براساس نشانگرهاي رنگي و تطبيق آن با نيازهاي خود، بيماريهاي غيرواگير در جامعه را به حداقل برسانند.
منبع:salamaneh.com
-
۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۵:۴۲ ب.ظ
-
۲۵۱ بازدید
-
-
چه خبر