بزرگنمايي:
چه خبر - فست فود ريسک افسردگي را افزايش ميدهد
محققان دانشگاه جيمز کوک استراليا دريافتند رژيم غذايي بد نظير مصرف فست فود مي تواند فرد را در معرض ريسک بالا ابتلا به افسردگي قرار دهد.
محققان به بررسي ارتباط بين افسردگي و رژيم غذايي در مردم جزيره تورس استريت که دسترسي به فست فود داشتند و مردم جزيره دورافتاده تري که در آنجا فست فود وجود نداشت، پرداختند.
تيم محققان از حدود 100 نفر از هر دو جزيره در مورد رژيم غذايي شان سوال کردند، آنها را از لحاظ افسردگي مورد معاينه قرار دادند و نمونه خون شان را گرفتند.
محققان دريافتند افراد ساکن در جزيره دورافتاده که هيچ فست فودي در آنجا وجود نداشت عمدتا غذاهاي دريايي بيشتر مصرف مي کردند و در مجموع نسبت به مردم جزيره ديگر، مصرف غذاي فسا فودي کمتري داشتند.
محققان دريافتند 19 نفر از اين افراد دچار علائم متوسط تا حاد افسردگي بودند که 16 نفر از جزيره داراي دسترسي به فست فود و تنها 3 نفر از جزيره دورافتاده بودند.
محققان همچنين دريافتند ميزان اسيدچرب مرتبط با افسردگي در افراد ساکن در جزيره داراي قابليت دسترسي به فست فود به مراتب بيشتر بود. همچنين ميزان اسيدچرب مرتبط به محافظت در مقابل افسردگي در افراد ساکن در جزيره دورافتاده بيشتر بود.
همچنين به گفته محققان، رژيم هاي غذايي غربي فعلي مملو از اسيدچرب مرتبط با افسردگي موسوم به n-6 PUFA و تقريبا فاقد اسيدچرب مقابله کننده با افسردگي موسوم به n-3 LCPUFA هستند.
نتايج اين يافته ها نشان مي دهد رژيم غذايي داراي تاثير بلندمدتي بر ريسک افسردگي است.
منبع: mehrnews.com