بزرگنمايي:
چه خبر - کاهش وزن با مصرف سوپ قبل از غذا
محققان عنوان مي کنند اگر قصد داريد مصرف غذاهاي سرشار از چربي هاي اشباع شده نظير کره، خامه، پنير، و گوشت را کاهش دهيد، خوردن سوپ قبل از وعده غذايي بسيار تاثيرگذار است.
دانشمندان دريافته اند سوپ با طعم اومامي موجب بروز تغييراتي در مغز مي شود که رفتارهاي تغذيه اي و انتخاب غذاي سالم، بخصوص در افراد در معرض چاقي، را تحريک مي کند.
اومامي (Umami)، طعم خوشمزگي، يکي از 5 مزه اصلي محسوب ميشود. شيريني، تلخي، شوري و ترشي انواع مشهور ديگر طعمها را تشکيل ميدهند. لغت اومامي در اصل کلمهاي ژاپني به معناي طعم خوشآيند است.
مولفه اصلي طعم اومامي، گلوتامات است. انسانها اين طعم را از طريق گيرندههاي ويژهاي که به گلوتامات حساس هستند درک ميکنند. اين ماده به مقدار فراوان در غذاهايي ماند گوشت، ماهي، محصولات لبني، فرآورده هاي تخميري و همچنين افزودني هاي تحت عنوان مونوسديم گلوتامات (MSG) وجود دارد. با توجه به تحريک مجزا و ويژه اين ماده و وجود گيرندههاي ويژه، دانشمندان اثر گلوتامات را تحت عنوان مزهاي جداگانه در نظر ميگيرند.
ميگول آلونسو-آلونسو، سرپرست تيم تحقيق از مرکز پزشکي بث ديکونز بوستون، در اين باره مي گويد: مطالعه ما نشان مي دهد افراد در معرض ريسک بالا چاقي، مي توانند از سوپ داراي طعم اومامي قبل از هر وعده غذايي بهره برده تا تغذيه سالم و انتخاب غذا سالم را تسهيل نمايند.
يافته ها نشان داده است که مصرف سوپ موجب مي شود افراد در معرض ريسک بالا چاقي، چربي هاي اشباع کمتري در طول وعده غذايي مصرف کنند. اين نتايج شيوه هاي جديدي را در راستاي کاهش مصرف غذا در جمعيت عمومي ارائه مي دهد.
حال محققان قصد دارند به بررسي اين موضوع بپردازند که آيا اين تغييرات مشاهده شده مي تواند به مرور زمان بر مصرف غذا تاثير گذارد.
بيشتر بدانيد : رژيم لاغري سريع با 4 مدل سوپ!!
بيشتر بدانيد : کاهش وزن : کدام نوع سوپ مي تواند باعث کاهش وزن مان شود؟
بيشتر بدانيد : يک رژيم 3 روزه با 4.5 کيلوگرم کاهش وزن!
منبع : mehrews.com