بزرگنمايي:
خورش ناردون، غذاي شمال ايران براي شب يلدا
هر جاي ايران که باشيم، انار يکي از ميوههاي اصلي شب يلداست. اما اگه تو شمال کشور و تو مازندران باشيم، غذاي اصلي شام يلدا هم با انار درست ميشود. "کِرک اِنار تيم پهلو” اسم اين غذاست و کسي جز شماليها نمي تواند اسمش را سريع به ياد بياورد. اين غذا به اسم خورش ناردون هم معروف شده است. اين غذا با مرغ يا با گوشت پرندههاي بومي مثل اردک و مرغابي درست ميشود.
اگه ميخواهيد اين غذا را براي شب يلدا درست کنيد به اين مواد نياز داريد:
مواد مورد نياز براي درست کردن خورش ناردون، غذاي مخصوص شمالي ها در شب يلدا :
يک مرغ درشت
يک پياز درشت
انار ترش دون شده : 3 عدد
ادويه : فلفل، زردچوبه، دارچين و نمک مقداري
اگر دوست داشته باشيد مقداري بادمجان سرخ شده براي کنار مرغ
طرز تهيه خورش ناردون غذاي مخصوص شمالي ها براي شب يلدا
مرغ را با کمي ادويه، پياز و يه حبه سير بپزيد.
تو اين مدت پياز را ريز و سرخ کنيد و وقتي پياز طلايي شد دونههاي انار رو بريزيد توش و تفت بديد.
اگر انارتون به اندازه کافي سرخ نبود، ميتوانيد يک قاشق رب انار يا رب گوجهفرنگي به آن اضافه کنيد.
حالا مرغ پخته شده رو توي فر بگذاريد يا سرخ کنيد.
بگذاريد مايه انارتون آروم بپزد و غليظ شود.
براي اينکه رنگ خورش تغيير نکند روي تابه در نذاريد.
غلظت آب خورش بايد مثل فسنجون شود.
وقتي خورش جا افتاد آن را کف ظرف بريزيد و مرغ را روش بذاريد.
اگه دوست داشته باشيد، ميتوانيد بادمجانهاي سرخ شده را هم کنارش بچينيد.
منبع : زندگي ايده آل