آخرین اخبار

زردآلو و خواص آن براي کبد چشم ها و سيستم گوارش تغذيه

زردآلو و خواص آن براي کبد چشم ها و سيستم گوارش

  بزرگنمايي:

چه خبر - خواص زردآلو

زردآلو که به خاطر طعم خوشايند و رنگ آن شناخته شده است، داراي خواص زيادي است که ارزش آن را فراتر برده است. با ليست طولاني مواد مغذي خود، زردآلو يکي از مغذي ترين ميوه ها محسوب مي شود، دانه هاي زردآلو نيز داراي اين خواص هستند.
زردآلو داراي کالري کم و فيبر زياد است. ويتامين هاي موجود در اين ميوه عبارتند از ويتامين A و ويتامين C. علاوه بر اين ويتامين ها داراي خواص زياد ديگري هم هست. خواص زردآلو به رفع مشکلات زيادي از کاهش التهاب گرفته تا درمان خشکي چشم موثر است. به علاوه زردآلو هم به صورت خام و هم به صورت پخته قابل استفاده است.
مزيت هاي زردآلو به شرح زير مي باشند:

از کبد محافظت مي کند
سرشار از آنتي اکسيدان است
التهاب را کاهش مي دهد
از نظم بدنو و روده ها محافظت مي کند
به بهبود سلامت چشم کمک مي کند.

در ادامه با جزئيات بيشتري به توضيح خواص زردآلو مي پردازيم.

محافظت از کبد با زردآلو

کبد علاوه بر اينکه بزرگترين اندام داخلي است، يکي از مهم ترين ها نيز هست. کبد عملکردهاي زيادي انجام مي دهد، از توليد پروتئيني گرفته که به لخته شدن خون کمک مي کند تا شکستن چربي ها که باعث توليد انرژي مي شود.
برخي بررسي ها نشان داده اند که زردآلو داراي خواص زيادي براي کبد است و حتي مي تواند از کبد در مقابل بيماري ها محافظت کند.
در يک بررسي بر روي نمونه هاي حيواني مشخص شد که زردآلو مي تواند از کبد در مقابل آسيب ها و همچنين در مقابل کبد چرب محافظت کند. کبد چرب شرايطي است که بر اثر تجمع چربي در کبد بروز مي کند. يک تحقيق ديگر بر روي حيوانات نشان داد در موش هايي که بخشي از کبد خود را از دست داده بودند، با زردآلوهايي که در آفتاب خشک شده بودند، بازسازي کبد بهبود پيدا کرد.
مصرف يک رژيم غذايي ضد التهاب، کاهش استرس و فعاليت جسمي بيشتر ديگر عواملي هستند که به بهبود عملکرد کبد کمک مي کنند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : کبد در بدن چه کارهايي انجام مي دهد؟ + فيلم کبد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : علائم کبد چرب را بشناسيد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : پاکسازي کبد در 6 مرحله آسان و هر آنچه بايد در مورد کبدتان بدانيد

زردآلو سرشار از آنتي اکسيدان

Apricot_benefits_HEADER.jpg

علاوه بر مواد مغذي زيادي که در زردآلو وجود دارد، زردآلو سرشار از آنتي اکسيدان است. آنتي اکسيدان ها عواملي هستند که از سلول ها در مقابل آسيب هاي ناشي از راديکال هاي آزاد محافطتظت مي کنند. به علاوه آنتي اکسيدان ها مي توانند خطر بروز برخي شرايط مزمن مانند بيماري قلبي و سرطان را نيز کاهش مي دهند.
زردآلو سرشار از کاروتنوئيد carotenoids است. کاروتوئيد نوعي رنگدانه است که داراي خواص آنتي اکسيدان است. زردآلو به ويژه سرشار از کاروتنوئيدهاي بتاکاروتن، بتا کريپتوکانتين و گاما کاروتن است. علاوه بر زردآلو ديگر ميوه ها و سبزي ها و ادويه هايي که داراي اين ماده مغذي هستند عبارتند از زردچوبه و گيشنيز.

زردآلو موثر در کاهش التهاب

التهاب لزوما مسئله بدي نيست. در حقيقت التهاب يک واکنش طبيعي از طرف سيستم ايمني است تا به اين وسيله مهاجمين را از بدن دور کند و از بدن در مقابل آسيب ديدگي محافظت کند.
از طرف ديگر التهاب مزمن مي تواند آسيب هايي به بدن بزند که منجر به بيماري هايي مانند ديابت و آرتريت روماتوئيد مي شود.
برخي بررسي ها نشان داده اند که زردآلو داراي خواص ضد التهاب است که مي تواند از بدن در مقابل بيماري ها محافظت کند.به ويژه دانه هاي زردآلو در تسکين التهاب موثر هستند. در تحقيقي که بر روي نمونه هاي حيواني انجام شد، استفاده از عصاره روغن هسته زردآلو براي موش ها از روده ها در مقابل بيماري کوليت اولسراتيو، نوعي بيماري التهابي روده، محافظت مي کند.
ديگر غذاهاي ضد التهاب عبارتند از سبزيجات داراي برگ سبز، چغندر، کلم بروکلي، زغال اخته و آناناس.

زردآلو و کمک به نظم بدن و روده ها

apricot01.jpg

زردآلو سرشار از فيبر است، تنها يک فنجان آن 3.1 گرم فيبر دارد – بيش از 12 درصد از نياز روزانه شما به فيبر را تامين مي کند.
فيبر بدون اينکه هضم شود در بدن حرکت مي کند و حجم مدفوع را افزايش داده و از بروز يبوست پيشگيري مي کند. يک آناليز که پنج تحقيق را در بر مي گرفت، نشان داد که افزايش مصرف فيبر به افزايش تعداد دفعات رفتن به دستشويي و دفع مدفوع در افراد مبتلا به يبوست کمک مي کند.
دانه هاي شيرين زردآلو که به عنوان ميان وعده قابل مصرف هستند، فيبر خيلي بيشتري دارند. يک چهارم فنجان دانه زردآلو حاوي 5 گرم فيبر است که اين مقدار 20 درصد از نياز روزانه شما به فيبر را تامين مي کند.
علاوه بر زردآلو ديگر مواد غذايي سرشار از فيبر عبارتند از ميوه ها، سبزي ها، آجيل ها، حبوبات و دانه ها.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آيا مي دانيد فيبر شما را لاغر ميکند؟چه خوراکيهايي فيبر دارند؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چگونه فيبر بيشتري مصرف کنيم؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : نشانه هايي که مي گويند فيبر مصرفي شما بيش از حد کم است, مراقب باشيد!

زردآلو و تقويت سلامت چشم

زردآلو منبع فوق العاده از ويتامين A است. تنها يک فنجان زردآلوي خام مي تواند 60 درصد از نياز روزانه شما به ويتامين A را تامين کند. در حاليکه يک فنجان زردآلوي خشک مي تواند کل نياز شما به ويتامين A را برطرف کند.
ويتامين A نقش مهمي در سلامت چشم ها بازي مي کند. در حقيقت کمبود ويتامين A منجر به بروز علائمي مانند نابينايي شبانه، خشکي چشم ها و کم شدن بينايي مي شود.
ويتامين A علاوه بر تقويت بينايي، به روش هاي ديگري نيز به سلامت چشم ها کمک مي کند. تحقيقي که بر روي نمونه هاي حيواني در سال 2016 انجام شد نشان داد که استفاده از عصاره هسته زردآلو به شکل موضعي در موش ها با بهبود توليد اشک، به بهبود سلامت چشم ها کمک مي کند.
ديگر مواد غذايي سرشار از ويتامين A عبارتند از: جگر گاو، سيب زميني شيرين، هويج، کلم و اسفناج.

مواد مغذي موجود در زردآلو

زردآلوي خام داراي کالري کم و فيبر زياد، ويتامين A و ويتامين C و پتاسيم است. اين ميوه داراي کربوهيدرات است که بيشترين کالري زردآلو مربوط به کربوهيدرات است و نه مربوط به چربي يا پروتئين.
يک فنجان زردآلوي خرد شده حاوي مواد مغذي زير است:

74.4 کالري
17.4 گرم کربوهيدرات
2.2 گرم پروتئين
0.6 گرم چربي
3.1 گرم فيبر
2985 واحد بين المللي ويتامين A (60 درصد نياز روزانه)
15.5 ميلي گرم ويتامين C (26 درصد نياز روزانه)
401 ميلي گرم پتاسيم (11 درصد نياز روزانه)
1.4 ميلي گرم ويتامين E (7 درصد نياز روزانه)
5.1 ميکروگرم ويتامين K (6 درصد نياز روزانه)
0.1 گرم مس (6 درصد نياز روزانه)
0.1 گرم منيزيم (6 درصد نياز روزانه)
0.9 ميلي گرم نياسين (5 درصد نياز روزانه)

علاوه بر مواد مغذي که در بالا به آنها اشاره شد زردآلو حاوي ريبوفلاوين، ويتامين B6، اسيد پانتوتنيک، منيزيم و فسفر است.
پروفايل مواد مغذي مربوط به زردآلو ي خشک کمي متفاوت است. زردآلو به شکل خشک 4 برابر زردآلو تازه کالري و کربوهيدرات دارد، اما مقدار فيبر، ويتامين A، پتاسيم، ويتامين E و ديگر مواد مغذي موجود در آن نيز بيشتر است.
يک فنجان زردآلو خشک شده حاوي مواد مغذي زير است:

313 کالري
81.4 گرم کربوهيدرات
4.4 گرم پروتئين
0.7 گرم چربي
95 گرم فيبر
4686 واحد بين الملي ويتامين A (94 درصد نياز روزانه)
1511 گرم پتاسيم ( 43 درصد نياز روزانه)
5.6 ميلي گرم ويتامين E (28 درصد نياز روزانه)
0.4 ميلي گرم مس (22 درصد نياز روزانه)
3.5 ميلي گرم آهن (19 درصد نياز روزانه)
3.4 ميلي گرم نياسين (17 درصد نياز روزانه)
0.3 ميلي گرم منگنز (15 درصد نياز روزانه)
41.6 ميلي گرم منيزيم (10 درصد نياز روزانه)
0.2 ميلي گرم ويتامين B6 (9 درصد نياز روزانه)
92.3 ميلي گرم فسفر (9 درصد نياز روزانه)

علاوه بر تمام موارد ذکر شده زردآلو خشک شده حاوي مقداري اسيد پانتوتنيک، کلسيم، سلنيوم، ويتامين K و ريبوفلاوين است.

هشدار

apricot.jpg

گرچه دانه هاي شيرين زردآلو به عنوان يک ميان وعده مقوي قابل استفاده هستند، اما به ياد داشته باشيد دانه هاي تلخ زردآلو ممکن است حاوي مقدار زيادي آميگدالين amygdalin باشند. آميگدالين ترکيبي است که در صورت مصرف بيش از حد مي تواند سطح سيانيد را افزايش دهد. اگر تصميم به مصرف دانه هاي زردآلو داريد، حتما به دنبال نوع شيرين آن باشيد تا از بروز هرگونه مسموميت جلوگيري کنيد.
به علاوه گرچه زردآلو به صورت خشک داراي مواد مغذي زيادي است، اما کربوهيدرات و کالري آن نيز بيشتر از زردآلو تازه است. مصرف زياد زردآلو خشک شده منجر به افزايش وزن و افزايش قند خون مي شود. در مصرف زردآلو خشک شده حد اعتدال را رعايت کنيد و در صورت تمايل بيشتر بهتر است زردآلو تازه را انتخاب کنيد.
برخي افراد بعد از خوردن زردآلو دچار علائم حساسيت غذايي مي شوند. اگر فکر مي کنيد به زردآلو حساسيت داريد، بهتر است از خوردن آن اجتناب کرده و با پزشک مشورت کنيد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ارزش غذايي زردآلو خشک و تازه

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : کاهش فشارخون با زردآلو


منبع: سيمرغ



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها