آخرین اخبار

ماست هاي طعم دار از ديدگاه طب سنتي و تغذيه براي سلامت تغذيه

ماست هاي طعم دار از ديدگاه طب سنتي و تغذيه براي سلامت

  بزرگنمايي:

چه خبر - فوايد و مضرات ماست طعم دار براي سلامت

ماست ميوه‌اي در حقيقت ماست ساده است که با يک يا چند نوع ميوه ترکيب شده باشد. به طور کلي ميوه‌هاي تازه و پوره شده براي تهيه‌ چنين ماستي به آن اضافه مي‌شود و اين ماست يکي از محبوب‌ترين انواع آن در ميان مصرف کنندگان به حساب مي‌آيد. اما بايد دانست اين ماست طعم‌دار ميوه‌اي در مقايسه با ماست ساده حاوي مقدار زيادي قند و کالري است و به همين دليل انتخاب ايده‌آلي براي افرادي که مراقب وزن خود هستند، نخواهد بود.
مخلوط ماست و مارمالاد يا مرباي ميوه، اولين بار درسال 1933 درجمهوري چک توليد شد و سپس درسال 1947 به ايالات متحده آمريکا راه پيدا کرد.هم اکنون ماست‌هاي طعم‌دار با مخلوطي ازپودرسبزي‌ها يا مارمالاد ميوه‌ها، در طعم‌هاي مختلفي مانند توت‌فرنگي، خيار، زغال‌اخته، شاه‌توت، تمشک يا هلو در بازار موجود است.ماست طعم‌دار ماستي است که پس از اين که عمليات تخميرش به پايان رسيد، به آن طعم‌دهنده اضافه مي‌کنند.طعم‌دهنده‌ها يا فقط اسانس است يا موادي است که علاوه برطعم، رنگ و بوهم به محصول مي‌دهد. مانند ماست‌هاي ميوه‌اي که درآن ميوه را يا به صورت تکه‌هاي ميوه يا به صورت مارمالاد و پوره همگن شده ميوه به آن مي‌افزايند. هم اکنون يکي از معروف‌ترين ماست‌هايي که در بين اين گروه داريم، ماست ميوه‌اي است .

طعم‌دهنده‌هاي مورد استفاده در ماست هاي ميوه اي

طعم‌دهنده‌ها زياد است. براي نمونه مغزهايي مثل مغز گردو، بادام‌زميني و... را مي‌توان به ماست اضافه کرد. يا سبزي‌هايي را به صورت ذرات نرم و يکدست درمي‌آورند و از يک نوع يا مخلوط چند نوع از آن ها در ماست استفاده مي‌کنند. در ايران نيز ماست همراه با سبزي ها توليد مي‌شود و کارخانه‌هاي متفاوتي آن را توليد مي‌کنند. اين نوع ماست از نظربافت، طعم و ظاهر ازاهميت ويژه‌اي برخوردار است.

هدف از توليد ماست طعم دار

هدف از توليد ماست‌هاي طعم‌دار فقط برانگيختن حس افراد با توجه به تنوع محصول و افزايش جذابيت و مصرف سرانه آن است. در همه جاي دنيا از اين ماست‌ها به عنوان دسر استفاده مي‌شود و معمولا هم اين ماست‌ها را در ظرف‌هاي 100 يا 200 گرمي توليد مي‌کنند. به همين دليل اين دسرها، ارزان‌قيمت تمام مي‌شود و از نظر اقتصادي مقرون به صرفه است. از نظر صنعتي هم ارزش افزوده دارد. يعني چون قيمت‌ ماست‌هاي طعم‌دار نسبت به ماست‌هاي معمولي بالاتر است، براي کارخانه هم سود دارد.

شکر، نمک يا چربي ماست هاي طعم دار

دکتر سيد امير مرتضويان، متخصص صنايع غذايي وعضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي، معتقد است به ماست‌ها نمک نمي‌زنند مگر اين که ماست سبزيجات باشد. در اين صورت ممکن است مقدار کمي به آن نمک اضافه کنند. اين ميزان نمک را معمولا به دوغ‌ها هم مي زنند و مشکل‌ساز نيست. ازنظر چربي هم انواع مختلفي دارد. ما ماست ميوه‌‌اي کم‌چرب، بدون چربي و پرچرب داريم مانند ماست‌هاي معمولي که در بازار به فروش مي‌رسد. به همين دليل افرادي که مايلند مي‌توانند از نوع کم‌چرب يا بدون چربي آن استفاده کنند.

بعضي از افزودني ها به ماست طعم دار

ماست هاي طعم دار از ديدگاه طب سنتي و تغذيه براي سلامت

ميوه‌هاي خشک‌شده

با آن که حجم و ظاهر ميوه‌هاي خشک‌شده گول‌زننده و کوچک است اما آن‌ها حاوي قند و کالري بالايي است و با خوردن کمي از آن‌ها فرد انرژي زيادي به دست مي‌آورد و اضافه کردن آن‌ها به ماست به تجمع کالري و انرژي در بدن منجر مي‌شود.

مغزها و آجيل‌ها

مغر‌ها خود به تنهايي غذايي کامل به شمار مي‌آيد که انرژي و کالري زيادي را وارد بدن مي‌کند.

نارگيل رنده‌شده

نارگيل خود حاوي قند است و اضافه کردن آن به ماست شايد طعم خوبي ايجاد کند اما موجب پرخوري و اضافه وزن مي‌شود.

تخم کتان

تخم کتان حاوي فيبر و پروتئين است اما مصرف زياد آن باعث مي‌شود بدن نتواند آن را به خوبي هضم کند و بيشتر مواد مفيد موجود در آن بدون اين که جذب بدن شود، دفع مي شود.

نکته اي درباره ماست ميوه‌اي

ماست ميوه‌اي در حقيقت ماست ساده است که با يک يا چند نوع ميوه ترکيب شده باشد. به طور کلي ميوه‌هاي تازه و پوره شده براي تهيه‌ چنين ماستي به آن اضافه مي‌شود و اين ماست يکي از محبوب‌ترين انواع آن در ميان مصرف کنندگان به حساب مي‌آيد. اما بايد دانست اين ماست طعم‌دار ميوه‌اي در مقايسه با ماست ساده حاوي مقدار زيادي قند و کالري است و به همين دليل انتخاب ايده‌آلي براي افرادي که مراقب وزن خود هستند، نخواهد بود.

نظر 2 متخصص طب سنتي درباره ماست ميوه اي و طعم دار

به گفته دکتر رضا منتظر متخصص طب سنتي، ماست را نبايد با گوشت و ميوه مصرف کرد. بهتراست ماست همراه با غذاهاي ديگر هم خورده نشود.
درطب سنتي ترجيح بر اين است که ماست به عنوان يک وعده غذايي همراه با مصلح آن مانند نعناع يا گل سرخ مصرف شود.
دکتر سيد سعيد اسماعيلي ، متخصص طب سنتي مصرف ماست با هر نوع ميوه اي توصيه نمي شود؛ هر چند شکل خوش بينانه آن ، اين است که خود ميوه اضافه شده باشد امااگر اسانسي اضافه شده باشد، جاي تامل بيشتري دارد ومصرف آن به هيچ وجه توصيه نمي شود. اضافه کردن مغزهاي خوراکي به ماست مشکلي ندارد اما اضافه کردن ميوه هاي تازه و مصرف آن همراه ماست مناسب نيست .

نظريک متخصص تغذيه درباره ماست هاي طعم دار

به گفته دکتر خديجه رحماني متخصص تغذيه وعضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي اگراز خود ميوه يا پالپ آن استفاده شود، باعث افزايش ارزش غذايي ماست مي شودو از آن جا که نقش طعم دهنده هم دارد،باعث افزايش اشتهاي کودکان مي شود. ويتامين وآنتي اکسيدان ميوه ها خواص وارزش غذايي ماست را افزايش مي دهد اما اگرازاسانس ميوه استفاده شود، با توجه به شيميايي بودن آن براي بچه ها مضراست وبسياري ازکشورها مصرف آن را براي کودکان به دليل اضافه کردن اسانس ميوه محدود کرده اند اما اگردرماست از خود ميوه وپالپ ميوه استفاده شده باشد، مناسب است. تهيه ماست ميوه در منزل بهتر است .
مي توان به ماست انواع طعم دهنده ها را اضافه کرد. ميوه ها از نظر طعم وخواص فرق مي کنند ومن پيشنهاد مي کنم از طعم هاي مختلف استفاده شود تا براي کودکان تنوع داشته باشد .توت فرنگي، انگور، سيب و پالپ پرتقال مناسب است چون بافت ماست اسيدي است ،اسيد ميوه بر آن تاثير ندارد امااين بستگي به مدت زمان نگهداري از ماست دارد. معمولا اضافه کردن مغزهاي خوراکي و ميوه براي بيماران خاص وکودکاني که وزن گيري خوبي ندارند، مناسب است وتوصيه مي شود اين مغزها به شير، ماست وآب ميوه اضافه شود.
اگر ميوه‌ها و سبزي‌هايي که به ماست اضافه مي‌شود طبيعي باشد، فرقي نمي‌کند همه‌ آن ها ايمن است. در کشورما هم استاندارد اجازه نمي‌دهد محصول مصنوعي در اين محصولات استفاده شود. به همين دليل همه طعم‌هاي آن سالم است و به هيچ وجه جاي نگراني نيست.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : اسفناج را با ماست بخوريم يا نه

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : هرگز ماست را به همراه اين خوراکي ها نخوريد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ماست و دوغ ترش زانو درد را افزايش مي دهد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : خواص ماست پروبيوتيک ، ماست پروبيوتيک را به اين دلايل بخوريد


منبع : khorasannews.com



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها