بزرگنمايي:
چه خبر - خواص گلابي و آب گلابي
گلابي مانند ديگر ميوهها منبع خوبي از آنتياکسيدانهاست که بيشتر آنها در پوست اين ميوه قرار دارند. گلابي همچنين حاوي ويتامين C است و از نظر پتاسيم غني ميباشد. اين ميوه التيام زخمها را نيز تسريع ميکند. براي بهرهمندي بيشتر از خواص اين ميوه، آن را به صورت اسموتي مصرف نماييد.
طبق توصيههاي بهداشتي استاندارد، بزرگسالان بايد روزانه يک و نيم تا دو واحد ميوه مصرف کنند. ميوهاي مانند يک گلابي يا يک موز، يک واحد ميوه تلقي ميشود. يک فنجان آبميوه يا يک فنجان توت يا انگور نيز يک واحد ميوه به حساب آمده و نياز روزانهي شما به ميوه را تأمين ميکند. اما متأسفانه بيشتر افراد روزانه اين مقدار ميوه مصرف نميکنند.
عدم مصرف ميوه و سبزي کافي يعني اينکه شما فيبر و آنتياکسيدان و پتاسيم و ... کافي دريافت نميکنيد. بنابراين افزايش مصرف ميوه و سبزي براي سلامتي اهميت دارد. رژيم غذايي سرشار از ميوهها و سبزيها ريسک بسياري از بيماريها را کاهش ميدهد، اشتها را کنترل ميکند و تأثير مثبتي بر تنظيم قند خون دارد.
افزودن آبميوه به رژيم غذايي نيز ميتواند يک راه فوري براي افزايش مصرف ميوه باشد. هر چند آبميوهاي که خودتان تهيه ميکنيد مغذي و سالم است اما فراموش نکنيد که نوشيدن آبميوه هرگز جايگزين خوردن خود ميوه به طور کامل نميشود. آبميوه معمولاً فيبر ندارد تا ترشح گلوکز در خون را کُند کند. پس يادتان باشد که عمدهي مصرف ميوهي شما بايد از خود ميوه باشد اما افزودن آبميوههاي متنوع خانگي نيز ميتواند بيشتر مواد مغذي ميوهها را به شما برساند.
1. خواص آب گلابي : منبع آنتي اکسيدان
گلابي مانند ديگر ميوهها منبع خوبي از آنتياکسيدانهاست. يک گلابي 100 گرمي حدود 27 تا 41 ميليگرم پلي فنول دارد. بيشتر آنتياکسيدانهاي گلابي در پوست آن هستند، پس قبل از خوردن يا گرفتن آب آن، پوستش را جدا نکنيد! نکتهي ديگري که بر ميزان آنتي اکسيدان گلابي اثر ميگذارد اين است که از کجا آمده!گلابيهايي که در سرزمين يا محلهي خودتان پرورش داده شدهاند نسبت به گلابيهايي که کيلومترها سفر کردهاند تا به دست شما برسند، ارزش آنتي اکسيداني بيشتري دارند.
2. خواص آب گلابي : غني از ويتامين C
ويتامين C ويتاميني است که مانند آنتي اکسيدان عمل ميکند اما براي توليد کلاژن، توليد ساير آنتياکسيدانها در بدن، توليد پروتئين و التيام زخم نيز لازم است. يک عدد گلابي متوسط حدود 10 درصد از نياز روزانهي شما به ويتامين C را تأمين ميکند.
گلابي مانند ديگر ميوهها منبع خوبي از آنتياکسيدانهاست. يک گلابي 100 گرمي حدود 27 تا 41 ميليگرم پلي فنول دارد. بيشتر آنتياکسيدانهاي گلابي در پوست آن هستند پس قبل از خوردن يا گرفتن آب آن، پوستش را جدا نکنيد.
3. خواص آب گلابي : التيام زخم
ترکيبات خاصي که در گلابي وجود دارد در مطالعات حيواني مورد بررسي قرار گرفته است. آزمايش روي موشها نشان داده ترکيبات خاصي در گلابي وجود دارد که براي التيام زخم مفيدند. اين تأثير ميتواند به دليل آنتياکسيدانهاي گلابي باشد؛ آنتياکسيدانها به التيام زخم کمک ميکنند.
4. خواص آب گلابي : منبع عالي پتاسيم
افراد بزرگسال بايد روزانه 4700 ميليگرم پتاسيم مصرف کنند اما متأسفانه بيشتر افراد پتاسيم کافي در رژيم غذايي خود دريافت نميکنند. پتاسيم براي تعادل مايعات بدن، انقباضات عضلاني، سلامت استخوانها و تنظيم فشارخون ضروري است.يک گلابي حدود 206 ميليگرم پتاسيم دارد که 5 درصد از نياز روزانه به پتاسيم را تأمين ميکند. بنابراين خوردن تنها يک عدد گلابي در روز نياز شما به پتاسيم را تأمين نميکند و به همين دليل بايد ميوهها و سبزيهاي متنوع و فراوان مصرف کنيد.
با گلابي اسموتي درست کنيد تا از فيبر آن نيز بهرهمند شويد
يک گلابي تقريباً 24 درصد از نياز روزانهي شما به فيبر را پاسخ ميدهد. آب گلابي، بيشتر فيبرهاي گلابي را ندارد. اما اسموتي برخلاف آبميوه، شامل خود ميوه شده و فيبر نيز دارد. با گلابي، بلوبري، موز و دارچين ميتوانيد اسموتي بسيار خوشمزهاي درست کنيد.
تأثيري که نوشيدن آبميوه بر بدن دارد با خوردن ميوهي کامل متفاوت است. مطالعاتي انجام شد تا تأثير ميوه يا آبميوه بر ريسک ديابت نوع دوم بررسي شود. دانشمندان دريافتند مصرف بيشتر ميوههاي به صورت کامل، مانند سيب و گلابي، تا حدود زيادي ميتواند ريسک ديابت نوع دوم را کاهش بدهد. اما مصرف زياد آبميوه منجر به افزايش ريسک ديابت نوع دوم خواهد شد.
شما علاوه بر نوشيدن آبميوه ميتوانيد خود گلابي را در اسموتيها و سالادها استفاده کنيد يا به عنوان تاپينگ ماست و جو دوسر آن را بکار ببريد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : گلابي چه ويتامينها و خواصي دارد؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : گلابي،سرشار از ويتامين
گرد آوري :
منبع : tebyan.net