عوارض ماهي تيلا پيا ماهي تيلا پيا بخوريم يا نه؟
تغذيه
بزرگنمايي:
چه خبر - عوارض ماهي تيلا پيا
ماهي تيلا پيا، متعلق بهگونه خاصي ازماهيهاي آبهاي شيرين است. با اين که گونه آزاد تيلاپيا، بومي کشورهاي آفريقايي است، هم اکنون در 135 کشور پرورش داده ميشود.
فوايد ومضرات ماهي تيلاپيا تاحد زيادي وابسته به محل پرورش آن است.
ارزش غذايي ماهي تيلا پيا
ماهي تيلا پيا منبع بسيار خوبي ازپروتئين وموادمغذي است.هر 100 گرم تيلا پيا، حاوي 26 گرم پروتئين است. اين درحالي است که فقط 128 کالري دارد. اين ماهي سرشارازويتامين وموادمعدني مانند نياسين، ويتامين ب12 ، فسفر، سلنيم و پتاسيم است. ماهي بهعنوان يکي ازغذاهاي سالم دردنيا شناخته شده است. يکي از دلايل اصلي اين موضوع اين است که ماهيهايي مانند سالمون، ماهي قزلآلا، ماهي تن و ساردين منابع غني ازچربي امگا3 است. درواقع يک ماهي سالمون آزاد داراي 2500 ميليگرم چربي امگا3 در هر وعده 100 گرمي است.امگا3، چربي مفيدي است که سبب کاهش التهابات و پايينآمدن تريگليسيريد (چربي خون) ميشود. همچنين مصرف اين نوع چربي، خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را کاهش ميدهد.
متأسفانه ماهي تيلاپيا فقط حاوي 240 ميليگرم چربي امگا3 در هروعده مصرفي است واين ميزان حدود 10 برابرکمتر از ميزان موجود درماهي سالمون است. درباره چربي امگا6 وسالمبودن آن اختلاف نظرهاي زيادي وجود دارد، اما بهطور کلي به نظر ميرسد امگا6 کمتراز امگا3 مفيد باشد. حتي برخي افراد براين باورند که امگا6 مضراست و مصرف بيشازاندازه آن سبب افزايش التهاب در بدن ميشود. بهطور معمول توصيه ميشود که تاحدامکان، امگا6 و امگا3 در رژيمغذايي به نسبت يک به يک وجود داشته باشد. مصرف ماهيهايي با ميزان امگا3 بالا (مانند سالمون) کمک ميکند تا اين نسبت در رژيمغذايي رعايت شود، اما درمورد ماهي تيلاپيا با ميزان امگا6 بسياربالا بهاين نتيجه دست نخواهيم يافت.
کارشناسان توصيه مي کنند بهجاي تيلاپياي پرورشي، ازنوع طبيعي آن استفاده کنيد. بيشترگونه هاي تيلاپيا ازپلانکتونها و جلبکها تغذيه ميکند که تأمين آن ها دراکوسيستم هاي آبي بسيارساده و ارزان است.
منبع: khorasannews.com
-
دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۹:۲۹:۳۳ AM
-
۴۷۳ بازدید
-
-
چه خبر