پيشگيري از بيماري ها با مصرف شکلات تلخ
بيماري ها و پيشگيري
بزرگنمايي:
چه خبر - اثرات درماني شکلات تلخ بر بدن
مصرف شکلات تلخ ميتواند باعث کاهش التهاب و اضطراب شده و به بهبود حافظه، مصونيت و حوصله فرد کمک کند. درواقع غلظت بالاي کاکائو در شکلاتهاي تلخ اين خاصيت را ايجاد ميکند. به گفته پژوهشگران کاکائو منبع اصلي فلاونوئيدها flavonoids است. بر اساس بررسي و پژوهشهاي محققان، فلاونوئيدهاي موجود در کاکائو، آنتياکسيدانها و عوامل ضدالتهابي بسيار قوي هستند که مکانيسم شناختهشده براي سلامت مغز و قلب و عروق مفيد بهحساب ميآيند.
غلظت بالاي کاکائو در شکلاتهاي تلخ باعث کاهش التهاب و اضطراب و بهبود حافظه، مصونيت و حوصله را ميشود. چراکه کاکائو منبع اصلي فلاونوئيدها (flavonoids) است. بر اساس بررسي و پژوهشهاي محققان فلاونوئيدهاي موجود در کاکائو، آنتياکسيدانها و عوامل ضدالتهابي بسيار قوي هستند که مکانيسم شناختهشده براي سلامت مغز و قلب و عروق مفيد بهحساب ميآيند.
لي اس. برک Lee S. Berk از دانشگاه لوميا ليندا Loma Linda در کاليفرنياي ايالاتمتحده آمريکا در رابطه با تأثير شکلات تلخ گفت: ما سالهاست که به بررسي تأثير شکلات تلخ بر عملکرد تومورهاي مغزي از ديدگاه محتواي قند ميپردازيم. قابلتوجه است که قند بيشتر باعث شادي بيشتر ميشود.
اين نخستين بار است که ما در مورد تأثير مقدار زيادي از دوز کاکائو در شکلاتهايي بهاندازه معمول تحقيق ميکرديم که افراد بهطور منظم در کوتاهمدت و طولانيمدت مصرف ميکنند. بايد بگويم که نتيجه اين پژوهشها ما را شگفتزده کردهاند.
قابلذکر است که شکلات تلخ روي بيان ژن انسان نيز اثر ميگذارد. مصرف اينگونه شکلاتها پاسخ ايمني سلولي، سيگنالينگ عصبي neural signalling و ادراک حسي را تنظيم ميکند. درواقع مصرف و استفاده کاکائو مسيرهاي سيگنال چندگانه درگير در فعالسازي سلول T، پاسخ ايمني سلولي و ژنهاي دخيل در سيگنالينگ عصبي و ادراک حساسيت را تنظيم ميکند که بهطور بالقوه با پديده هيپرپلاستيسيتي hyperplasticity مغز مرتبط است.
اين گروه تحقيقاتي تأثير مقدار زيادي از دوز کاکائو در شکلاتهايي بهاندازه معمول که افراد بهطور منظم در کوتاهمدت و طولانيمدت مصرف ميکنند را موردبررسي قراردادند. آنها پاسخ الکتروانسفالوگرافي electroencephalography را با مصرف 48 گرم شکلات تلخ (70 درصد کاکائو) پس از يک دوره حاد زمان (30 دقيقه) و همچنين پس از يک دوره مزمن (120 دقيقه)، در فرکانس مغناطيسي 0- 40Hz، بهطور خاص سودمند فرکانس گاما (25-40Hz) را بررسي کردند و نتايج مثبت و قابلتوجهي را به دست آوردند.
برک در اظهاراتش عنوان کرد : اين مطالعات و پژوهشهاي ما نشان ميدهند که غلظت کاکائو بالاتر در شکلاتها، تأثير مثبت بر شناخت، حافظه، خلق، ايمني و ساير اثرات مفيد خواهد داشت. به اعتقاد برک پژوهشها و تحقيقات بيشتري نياز است تا اثرات احتمالي و قطعي کاکائو را بر سلولهاي ايمني و مغز در گروه انسانهاي بيشتر به دست آورد.
شرح کامل اين پژوهش و نتايج حاصل از آن در نشست زيستشناسي 2018 در سن ديگوي ايالاتمتحده آمريکا ارائه شده است.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : راهنماي مصرف شکلات تلخ
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بدترين و بهترين شکلات تلخ هاي موجود در بازار
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 6 دليل مهم براي خوردن شکلات تلخ
گردآوري : گروه سلامت سيمرغ
منبع : sinapress.ir
-
شنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۹:۱۴:۱۹ AM
-
۲۹۳ بازدید
-
-
چه خبر