منابع پروتئين + ميزان پروتئين مورد نياز براي افراد مختلف
تغذيه
بزرگنمايي:
چه خبر - منابع پروتئين
زهرا عبداللهي، مديرکل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت با بيان اينکه پروتئين، ماده مغذي ضروري براي رشد، ترميم بافتهاي بدن و ساختن سلولهاي جديد به شمار ميرود، گروه گوشت و تخم مرغ را داراي منابع تامين پروتئين معرفي کرد و بر مصرف روزانه يک تخم مرغ تاکيد کرد.
گروه گوشت و تخم مرغ، منبع تامين پروتئين موردنياز بدن است، مواد غذايي اين گروه، علاوه بر پروتئين، دو ريز مغذي آهن و روي را نيز دارا است، به همين دليل براي رشد و خون سازي در بدن لازم و ضروري هستند.
پروتئين ماده مغذي ضروري براي رشد، ترميم بافتهاي بدن و ساختن سلولهاي جديد به شمار ميرود، به همين دليل، پروتئينها مواد سازنده بدن ناميده ميشوند که از اسيدهاي آمينه ضروري و غيرضروري تشکيل شدند.
پروتئين داراي منبع غذايي حيواني (شامل انواع گوشتها و تخم مرغ ) و منبع غذايي گياهي (شامل حبوبات و مغزها مثل پسته ، بادام ، گردو) است، پروتئين حيواني تمام اسيدهاي امينه ضروري براي رشد و ترميم بدن را تامين ميکند و به همين دليل پروتئين با ارزش بيولوژيکي بالا ناميده ميشود.
پروتئين تخم مرغ با ارزش بيولوژيکي 100 از نظر کيفيت در بالاترين سطح قرار دارد و پس از آن پروتئين شير و سپس پروتئين گوشت، به ترتيب از کيفيت بالايي برخوردارند، اما پروتئين گياهي معمولا تمام اسيدهاي آمينه ضروري را ندارد، بنابراين لازم است ترکيبي از حداقل دو پروتئين گياهي (مثل غلات و حبوبات) مصرف شود تا يک پروتئين با کيفيت بالا به بدن برسد، مثالهايي از اين نوع ترکيب که در فهرست غذاهاي سنتي ما وجود دارد، ميتوان به عدس پلو، لوبيا پلو، باقلا پلو، ماش پلو، عدسي با نان و خوراک لوبيا با نان اشاره کرد.
مصرف گوشت سفيد بر گوشت قرمز ارجحيت دارد، گوشت قرمز به دليل داشتن چربي که منجر به افزايش کلسترول مخصوصاً در افراد ميانسال ميشود، زياد توصيه نميشود و ميزان يک الي دو وعده در هفته کافي است.
بهتراست، به جاي گوشت قرمز، هفته اي دوبار گوشت ماهي مصرف شود،گوشت ماهي به تامين امگا سه در بدن کمک ميکند، امگا 3 به پيشگيري از بيماريهاي قلبي، عروقي کمک ميکند به شرط آنکه با روغن فراوان سرخ نشود.
سرخ کردن گوشت قرمز، مرغ و ماهي توصيه نميشود چرا که مقادير زيادي چربي وارد غذا شده و ارزش غذايي آن کاهش پيدا ميکند. بنابراين بهتر است با مقدار اندکي روغن تفت داده شده يا به صورت بخارپز و کبابي تهيه شود.
تخم مرغ جايگزين مناسبي براي گوشت است، طبق توصيههاي تغذيه اي، مردم ميتوانند روزانه يک عدد تخم مرغ مصرف کنند، زيرا غذاي کاملي محسوب ميشود، اما افرادي که دچار بيماري قلبي، عروقي بوده و يا کلسترول بالايي دارند، بيش از سه عدد در هفته نبايد مصرف کنند.
مصرف تخم مرغ به صورت آب پز توصيه ميشود، کودکان، نوجواناني که در سن بلوغ قرار دارند و زنان باردار بيش از بقيه به مصرف پروتئين نياز دارند، بنابراين روزي يک عدد تخم مرغ براي آنها توصيه ميشود، افرادي که به بيماريهاي قلبي، عروقي دچار هستند نيز ميتوانند سفيده تخم مرغ را مصرف کنند، زيرا زرده تخم مرغ حاوي مقادير زيادي کلسترول است.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چرا رژيم هاي پر پروتئين باعث ابتلاي شما به يبوست مي شود؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : رژيم پروتئين و خطرات مصرف پروتئين زياد
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 9 باور غلط درباره پروتئين که بايد فراموش کنيد!
منبع: webda.behdasht.gov.ir
-
چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۶:۵۹:۰۳ PM
-
۳۰۸ بازدید
-
-
چه خبر