طرز تهيه خشيل، غذاي شب يلداي آذربايجان
آشپزي
بزرگنمايي:
خشيل غذاي شب يلداي آذربايجاني ها
به سبب وجود مقدار زيادي گندم و شکر و کره طبيعي در اين نوع غذا برخي بر اين باورند که خوردن خشيل باعث مقاومت بدن در برابر سرما ميشود.
مواد لازم براي تهيه خشيل براي شب يلدا براي 4 نفر :
بلغور گندم : يک پيمانه
آرد : 4 الي 6 قاشق سوپخوري
آب سرد : 4 پيمانه (يک ليتر)
شير : به ميزان لازم
عسل : به ميزان لازم
کره : به ميزان لازم
طرز تهيه خشيل براي شب يلدا :
بلغور را خيس کرده و بعد از چند ساعت با آب بپزيد تا زماني که آب بلغور کشيده شود. سپس بگذاريد تا سرد شود.
حداقل 4 قاشق آرد را در 4 پيمانه آب سرد حل کرده، بلغور پخته شده را به آن اضافه و روي حرارت قرار دهيد و هم بزنيد تا غليظتر از حليم شده، بوي خامي آرد از بين برود. در صورت لزوم ميتوان يک الي دو قاشق سوپخوري ديگر آرد اضافه کرد تا به غلظت آن افزوده شود.
براي سرو کردن خشيل، آن را در ظرف گودي ريخته، وسط آن را گود کرده و شير و عسل بريزيد. اطراف آن را نيز کرهي آب شده اضافه کنيد که مقدار کره به ميل و سليقه شما بستگي دارد.
خشيل رو حتما بايد با شيره مصرف کرد چون بدون شيره بدون مزه خواهد بود و براي صبحانه بخصوص در روزهاي سرد زمستاني و همچنين براي تقويت بنيه و خونسازي بسيار مناسب است.
نکات مهم :
اين دستور 200 گرم کربوهيدرات، 20 گرم پروتئين، 60 گرم چربي و 1420 کيلوکالري انرژي دارد.
درصورتي که از آرد گندم کامل استفاده شود بسيار مقويتر است.
اين غذا مربوط به استانهاي آذربايجان ميباشد.
اين غذا را ميتوانيد با مخلوط کره، دارچين و شکر سرو کنيد.
از (دوشاب) شيره انگور نيز ميتوان به جاي شکر استفاده کرد.
منبع : hamshahrionline.ir
-
۲۲ آبان ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۲:۰۴ ب.ظ
-
۱۷۴۴ بازدید
-
-
چه خبر