آنتي اکسيدان ها چطور باعث سلامت ما مي شوند
جمعه 17 فروردين 1397 - 8:47:43 AM
چه خبر - عملکرد آنتي اکسيدان ها بر سلامت بدن

آنتي اکسيدان ها که در ميوه ها، سبزيجات و انواع چاي يافت مي شوند، از بدن شما در برابر راديکال هاي آزاد و در نهايت ابتلا به برخي بيماري ها محافظت مي کند.اگر رژيم غذايي خود را عاقلانه انتخاب کنيد، مي توانيد روزانه از تمامي منابع آنتي اکسيدان ها بهره ببريد:

کنترل عوارض ديابت با آنتي اکسيدان ها

به نظر مي رسد که قند خون به سرعت توليد برخي از راديکال هاي آزاد غير معمول را افزايش مي دهد. اين مولکول هاي مخرب باعث بسياري از عوارض ناشي از ديابت از جمله نابينايي، آسيب عصبي و نارسايي کليه مي شوند. برخي از مطالعات اميدوارکننده نشان مي دهد که آنتي اکسيدان ها مي توانند علائم ديابت را کاهش دهند. به عنوان مثال مطالعات اروپايي نشان مي دهد که مکمل هاي غذايي حاوي اسيد آلفاليپوئيک (که در اسفناج، بروکلي و گوشت گاو يافت مي شود)، ممکن است درد و ناراحتي نوروپاتي ديابتي را کاهش دهند. دانشمندان هندي نيز دريافته اند ترکيب آنتي اکسيداني کورکومين که در زردچوبه يافت مي شود، منجر به کاهش آسيب هاي کليوي در ديابتي ها مي شود.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : تاثير عجيب کلم بروکلي بر ديابت

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ديابت، 20 غذايي كه دشمن ديابت هستند

دفاع در برابر زوال عقل با آنتي اکسيدان ها

سلولهاي مغزي افرادي که دچار انواع زوال عقل از جمله آلزايمر هستند، شواهدي از آسيب هاي راديکال هاي آزاد را نشان مي دهد. به نظر مي رسد راديکال هاي آزاد يکي از علل تجمع آميلوئيد در مغز هستند که مشخصه بيماري آلزايمر است. هيچ کس مطمئن نيست که آنتي اکسيدان ها چطور از آلزايمر جلوگيري مي کنند اما ثابت شده که مصرف نوعي از آنتي اکسيدان ها يعني ويتامين هاي اي و ث، از مغز در برابر اين آسيب ها جلوگيري مي کند. محققان هلندي با مطالعه روي بيش از 5 هزار فرد بالاي 55 سال به مدت 6 سال، متوجه شدند در افرادي که بيشترين ميزان ويتامين ث را دريافت مي کردند، نرخ ابتلا به آلزايمر 34 درصد کاهش داشت.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چه غذايي مانع زوال عقل مي‌شود؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ساده ترين روش براي جلوگيري از آلزايمر و زوال عقل

محافظت از قلب با آنتي اکسيدان ها

آنتي اکسيدان ها چطور باعث سلامت ما مي شوند

آنتي اکسيدان ها با کاهش کلسترول بد و افزايش کلسترول خوب، سلامت قلب را تضمين مي کنند. مطالعات نشان داده اند، در افرادي که مقادير زيادي ميوه ها و سبزيجات غني از آنتي اکسيدان مصرف مي کنند، نرخ ابتلا به مشکلات قلبي از جمله حمله قلبي کمتر است. فلاونوئيدها، آنتي اکسيدان هايي هستند که مصرف زياد آنها تا 65 درصد، خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي را کاهش مي دهد. مصرف شيريني و نشاسته را کاهش دهيد چون ثابت شده اين محصولات غذايي سطح راديکال هاي آزاد را در بدن افزايش مي دهند. مطالعات محققان دانشگاه کاليفرنيا نيز نشان داده کساني که رژيم غذايي شان شامل مواد غذايي با شاخص گليسميک بالا است، با افزايش ميزان کلسترول اکسيد شده، بيشتر در معرض حمله قلبي قرار مي گيرند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ويتامين مؤثر در بيماريهاي قلبي-عروقي (1)

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : نمايه گليسمي نشان دهنده چيست؟ و چه استفاده اي دارد؟

محافظت از دي ان آ با آنتي اکسيدان ها

راديکال هاي آزاد با بعضي قسمت هاي سلول مثلDNAو غشاي سلولي واکنش نشان داده و باعث تخريب عمل سلول يا حتي مرگ آنها مي شود. در اين حالت اين راديکال ها براي سلامتي بدن مضر و خطرناک هستند و خطر ابتلا به تومورهاي سرطاني را افزايش مي دهند. مطالعات نشان داده افرادي که مقادير زيادي از آنتي اکسيدان ها را از طريق ميوه ها و سبزيجات دريافت مي کنند، با کاهش خطر ابتلا به سرطان مواجه هستند. فيتوکميکال ها رشد تومورها را از راه هاي مختلفي از جمله تخليه راديکال هاي آزاد خنثي مي کنند. اين خبر بايد الهام بخش مصرف بيشتر سبزيجات قرمز، نارنجي يا زرد باشد زيرا کاروتنوئيدهاي موجود در آنها، از قوي ترين آنتي اکسيدان ها براي مبارزه با سرطان هستند. به طور خاص، مطالعات نشان داده نرخ ابتلا به سرطان پروستات در مرداني که بيشترين ميزان استفاده را از گوجه فرنگي ها دارند، به دليل وجود ليکوپن، کمتر است.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : سرطان پروستات بيشتر سراغ چه مرداني مي‌رود؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : علائم سرطان را بشناسيد و قبل از پيشرفت درمانش کنيد


منبع : iec.behdasht.gov.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/99845/آنتي اکسيدان ها چطور باعث سلامت ما مي شوند
بستن   چاپ