علت 95 درصد از چک هاي برگشتي تهراني ها چيست؟
يکشنبه 12 فروردين 1397 - 9:07:13 AM
چه خبر - 95درصد چک‌هاي برگشتي تهراني‌ها از بي‌پولي است

مروري بر جريان گردش چک در شبکه بانکي از اين حکايت دارد که در آخرين آمارها در بهمن ماه سال گذشته حدود 9 ميليون و 600 هزار فقره چک مبادله شده که نسبت به دي ماه تا 0.2 درصد کاهش داشته است. حجم چک‌هاي مبادله‌اي نيز حدود 73 هزار ميليارد تومان است که رشد 9.9 درصدي دارد. از مجموع چک‌هاي مبادله شده هشت ميليون و 200 هزار فقره (58 هزار ميليارد تومان) وصول و يک ميليون و 400 هزار فقره (14 هزار و 900 ميليارد تومان) برگشت خورده است.
بررسي آمار چک‌هاي برگشتي در استان‌ها که از سوي بانک مرکزي ارائه شده، با نکات جالبي از جمله اختلاف قابل توجه بين پايتخت و ساير استان‌ها همراه است. از مجموع 73 هزار ميليارد تومان چک‌هاي مبادله شده 61.2 درصد مربوط به استان تهران بوده و بعد از آن استان خراسان رضوي و همچنين استان اصفهان قرار دارند.
اما در مورد يک ميليون و 400 هزار فقره چک‌ برگشتي بايد يادآور شد که تعداد آنها نسبت به بهمن دو سال پيش 1.1 درصد و از نظر مبلغ (حدود 14 هزار و 900 ميليارد تومان) 16.1 درصد افزايش دارد. در بين آمار چک‌هاي برگشتي سهم بالاي استان تهران ديده مي‌شود که 35.7 درصد تعداد و 58 درصد مبلغ کل را به خود اختصاص داده است.
از چک‌هاي مبادله شده در تهران حدود 517 هزار فقره که مبلغي حدود 8700 ميليارد تومان را شامل مي‌شود، برگشت خورده است. از اين تعداد حدود 498 هزار فقره به مبلغي نزديک به 8300 ميليارد تومان به دليل کسري يا نبود موجودي برگشت خوده است که نشان از برگشت 95 درصد چک‌هاي پايتخت نشينان در نتيجه نبود پول دارد. همچنين استان‌هاي اصفهان با 6.1 درصد، خراسان رضوي با 5.2 درصد و آذربايجان شرقي با 3.3 درصد بعد ازتهران از لحاظ چک‌هاي برگشتي قرار دارند.

توزيع استاني چک‌هاي برگشتي بر اساس تعداد

CHECK1.JPG

توزيع استاني چک‌هاي برگشتي بر اساس مبلغ

CHECK2.JPG

چک‌هاي برگشتي در حالي در مسيري هر چند کند اما روبه رشد حرکت مي‌کند که در سال‌هاي اخير سياست‌هايي براي ممانعت از افزايش اين‌چک‌ها اجرايي شد که از جمله آن مي‌توان به سامانه پردازش و پذيرش الکترونيکي چک(چکاوک)، و به طور خاص به سامانه صدور يکپارچه الکترونيکي دسته‌چک (صياد) اشاره کرد که اين سامانه در سال گذشته رسما آغار به کار کرده است. در سامانه صياد چک‌هاي متحدالشکل و يکپارچه در شبکه بانکي صادر شده و اهدافي همچون افزايش ضريب امنيتي و اعتباربخشي به برگه چک و همچنين بررسي صلاحيت‌دارنده دسته‌چک از طريق سامانه‌هاي اعتبارسنجي بانک مرکزي را دنبال مي‌کند.
مهمترين ويژگي چک‌هاي صياد به امکان استعلام اطلاعات مربوط به صادرکننده چک بر مي‌گردد که دريافت‌کننده مي‌تواند از آخرين وضعيت اعتباري صادرکننده آگاه شود.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/97591/علت 95 درصد از چک هاي برگشتي تهراني ها چيست؟
بستن   چاپ