درمان يبوست با چند روش خانگي
يکشنبه 12 فروردين 1397 - 8:03:36 AM
چه خبر - درمان يبوست با داروهاي گياهي در خانه

برخي از افراد ساليان سال دچار يبوست هستند و به مصرف ملين‌هاي مختلف روي مي‌آورند ولي مشکل‌شان برطرف نمي‌شود. مشکلات اجابت مزاج به ويژه يبوست از ديدگاه طب سنتي، بسيار حائزاهميت است و نبايد آن ها را ناديده گرفت، چون اين مسئله مي‌تواند نشانه‌اي از يک بيماري در بدن باشد. دکتر سعيد صانعي، پزشک و مشاور درمان‌هاي گياهي و طب سنتي، چند درمان خانگي موثر را براي رفع يبوست، معرفي مي‌کند. البته دانستن اين درمان‌ها، شما را از مراجعه به پزشک متخصص طب سنتي بي‌نياز نمي‌کند و حتما بايد دليل ابتلا به يبوست معلوم شود.

چرا دچار يبوست مي‌شويم؟

هر فردي به ازاي هر وعده غذايي که مي‌خورد، بايد دفع طبيعي داشته باشد، يعني اگر فردي در روز سه وعده غذا مي‌خورد، بايد سه‌بار دفع داشته باشد يا اين‌که به ازاي هر سه وعده غذا، حداقل بتواند دو بار دفع انجام دهد. اگر دفع متناسب با تعداد وعده‌هاي غذايي نباشد، در چنين شرايطي فرد به يبوست مبتلاست. البته گاهي تعداد دفع، مشکلي ندارد، ولي مدفوع بيش از حد حالت خشک و سفت دارد که در چنين حالتي، باز هم مي‌‌گوييم فرد به يبوست مبتلاست. علاوه بر اين، تجمع مدفوع به همراه گاز در روده نيز مي‌تواند باعث ابتلا به يبوست شود.
از ديدگاه طب سنتي، يکي از دلايل مهم ابتلا به يبوست، بي‌جا شدن (جابه‌جا شدن) ناف محسوب مي‌شود. چيني‌ها معتقدند که مرکز سيستم خورشيدي بدن در ناف قرار دارد و حرکت دودي روده را از طريق تاثير بر سيستم عصبي کنترل مي‌کند. براي درمان بي‌جا شدن ناف، مي‌توان از متخصص طب سنتي کمک گرفت. دلايل ديگري هم وجود دارد که مي‌تواند باعث يبوست شود، براي مثال، هر عاملي که حرکت دودي‌شکل روده را مختل کند، مي‌تواند باعث ابتلا به يبوست شود. يکي از عواملي که به يبوست منجر مي شود، مچاله شدن پرده صفاق (يک غشاي نيمه تراوا که روي روده کشيده شده است و به آن چادرينه هم مي‌گويند) است. هنگامي که قسمتي از روده حالت مچاله پيدا کند، علاوه بر تاثير منفي روي قسمت‌هاي ديگر، مي‌تواند باعث اختلال عملکرد روده شود. ترشح نشدن مناسب صفرا به روده، عامل ديگري است که مي‌تواند به يبوست بينجامد.

درمان يبوست با خاکشير

براي درمان يبوست، مي‌توان از خاکشير (مرغوب) استفاده کرد. براي اين منظور بايد سه قاشق غذاخوري خاکشير را با يک ليوان آب‌جوش ترکيب کرد و در آن تنها يک حبه قند انداخت و اين ترکيب را به خوبي هم زد. بعد از اين‌که شربت ولرم شد، مي‌توان آن را نيم‌ساعت قبل از غذا نوشيد. اين شربت بيشتر مناسب افرادي است که علاوه بر يبوست، پوست داغ و سرخ دارند و دچار جوش صورت، کهير، خارش و اگزما نيز هستند. آن دسته از افرادي که تکرر ادرار دارند، بايد بدانند که خاکشير ادرار آور است.

درمان يبوست با ريوند چيني

درمان يبوست با چند روش خانگي

ريوند چيني، گياهي شبيه ريواس است که به آن ريباس هم مي‌گويند و فقط از ساقه زيرزميني آن به عنوان دارو استفاده مي‌شود. ساقه زيرزميني خشک شده اين گياه، يک ملين قوي به حساب مي‌آيد به‌شرط اين‌که با حرارت کم (به روش صنعتي) خشک شود. اين دارو را مي‌توان در قالب يک کپسول500 ميلي‌گرمي تا هشت کپسول خورد. ريوند چيني بيشتر مناسب افرادي است که به اندازه کافي تحرک ندارند و بي تحرکي عامل ابتلاي آن ها به يبوست است.

درمان يبوست با فلوس، يک گياه بي‌خطر

براي رفع يبوست، مي‌توان از مغز فلوس (ميوه درختي تنومند که در هندوستان وجود دارد و وقتي ميوه شکسته شود، داخل آن حالت پره‌مانند است که به آن مغز فلوس گفته مي‌شود) استفاده کرد.يک قاشق چاي‌خوري (براي کودکان) تا سه قاشق غذاخوري (براي بزرگ سالان) از مغز فلوس در يک کاسه چيني به همراه مقداري آب‌جوش، بايد ترکيب شود و به‌مدت نيم‌ساعت بماند تا ظاهري شبيه عسل به خود بگيرد.
بعد از صاف کردن مي‌توان اين محلول را نوشيد. سه قاشق غذاخوري از مغز فلوس در واقع حالت مسهل دارد و به‌عنوان ملين، بايد از مقدار کمتري استفاده کرد.

درمان يبوست با سنا

بسياري از افراد از سنا براي درمان يبوست استفاده مي‌کنند و اين گياه به‌صورت قرص و کپسول در داروخانه‌ها به فروش مي‌رسد.سنا يک مسهل قوي محسوب مي‌شود و مصرف بي‌رويه و غيراصولي آن، مشکلات زيادي را به‌وجود مي‌آورد که مي‌توان به حرکات انقباضي و انبساطي شديد روده اشاره کرد که باعث افزايش طول روده و تشديد يبوست خواهد شد.
سنا بايد در موارد خاص و تحت نظر پزشک متخصص طب سنتي مصرف شود و مصرف خودسرانه آن، توصيه نمي‌شود. براي اين‌که بتوان عوارض اين دارو را کاهش داد، بايد آن را همراه با انيسون (باديان رومي ـ نوعي گياه)، دارچين و هل استفاده کرد. علاوه بر اين مي‌توان 50 گرم برگ سنا را با 250 سي‌سي روغن زيتون به آرامي جوشاند تا وزن اين ترکيب به 150 گرم برسد و بعد از صاف کردن آن را نوشيد. البته تمام اين موارد ، بايد تحت نظر پزشک متخصص طب سنتي انجام شود.


منبع : salamatnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/97586/درمان يبوست با چند روش خانگي
بستن   چاپ