نمک خوب است يا بد؟ روزانه چقدر نمک بايد استفاده کنيد
يکشنبه 12 فروردين 1397 - 7:05:39 AM
چه خبر - چه مقدار مصرف نمک براي سلامت مفيد است

سازمان هاي بهداشتي مدت هاست که در مورد خطرات مصرف نمک به ما هشدار مي دهند. تصور مي شود مصرف بالاي نمک با مشکلات سلامت زيادي همراه است از جمله فشار خون بالا و بيماري هاي قلبي. با اين حال دهه ها تحقيق براي اثبات اين فرضيه با شکست روبرو شده است. علاوه بر اين مطالعات زيادي هم وجود دارد که نشان مي دهد مصرف بيش از حد کم نمک مي تواند براي بدن مضر باشد. بنابراين بهتر است هميشه تعادل را در مصرف نمک حفظ نماييد.
اين مقاله نگاهي دقيق به نمک و تاثيرات آن در سلامت دارد.

نمک چيست؟

نمک با نام علمي کلريد سديم sodium chloride يا به اختصار NaCl شناخته مي شود. اين ماده از نظر وزني حاوي 40% سديم و 60% کلر است. و بزرگترين منبع سديم براي بدن ماست.
برخي از انواع نمک ممکن است حاوي مقاديري کلسيم، پتاسيم، آهن و روي باشند. يد هم معمولا به نمک هاي خوراکي اضافه مي شود.
مواد معدني موجود در نمک به عنوان الکتروليت در بدن عمل ميکنند و با کمک به تعادل مايعات بدن به انتقال هاي عصبي و عملکردهاي عضلاني کمک مي کنند.
نمک به دو روش اصلي استخراج مي شود: از معادن نمک يا تبخير آب دريا يا ساير آب هاي معدني. نمک در انواع مختلف وجود دارد ولي پرمصرف ترين آ نها شامل نمک طبخ ساده، نمک صورتي هيماليا و نمک دريا مي شود.
انواع مختلف نمک طعم، رنگ و بافت متفاوتي دارند. اگر نمي دانيد کدام نوع نمک سالم تر است بهتر است بدانيد که همه آن ها کاملا مشابه يکديگرند.

نمک چگونه بر سلامت قلب تاثير مي گذارد؟

نمک خوب است يا بد؟ روزانه چقدر نمک بايد استفاده کنيد

چندين دهه است که مقامات بهداشتي به ما مي گويند مصرف نمک را کاهش دهيم. آن ها مي گويند که روزانه نبايد بيش تر از 2300 ميلي گرم سديم مصرف شود. هر چه کمتر بهتر. اين مقدار تقريبا يک قاشق چايخوري يا 6 گرم نمک است. با اين حال 90 درصد مردم خيلي بيشتر از اين مقدار نمک مصرف مي کنند.
ادعا مي شود که مصرف بيش از حد نمک منجر به فشار خون و در نتيجه بيماري قلبي و سکته مغزي مي شود. با اين حال اثباتي براي اين ادعا در نظر علمي نداريم. درست است که کاهش مصرف نمک مي تواند فشار خون را کاهش دهد بويژه در افراد مبتلا به بيماري فشار خون بالا حساس به نمک. اما تاثير آن روي افراد سالم بسيار ناچيز است.
مطالعه اي که در سال 2013 انجام شد نشان داد محدود کردن مصرف نمک در افرادي که داراي فشار خون طبيعي هستند موجب کاهش فشار خون سيستولين تنها به مقدار 2.4 ميلي متر جيوه و فشار خون دياستوليک تنها به ميزان 1 ميلي متر جيوه مي شود. که به هيچ عنوان قابل توجه نيست. به عنوان مثال فشار خون 130/75 mmHg با محدوديت مصرف نمک به 128/74 مي رسد.
به علاوه در بررسي برخي مطالعات هيچ گونه شاهدي وجود ندارد که نشان دهد محدود کردن مصرف نمک خطر ابتلا به حملات قلبي، سکته مغزي با مرگ را کاهش دهد.

مصرف کم نمک مي تواند مضر باشد

شواهدي وجود دارد که نشان مي دهد رژيم غذايي کم نمک مي تواند مضر باشد. اثرات منفي مصرف کم نمک بر سلامت عبارتند از:
افزايش کلسترول LDL و تري گليسريد که با محدود کردن مصرف نمک مرتبط هستند.
بيماري هاي قلبي: مطالعات متعددي گزارش داده اند که مصرف کمتر از 3000 ميلي گرم سديم در روز با افزايش خطر يا مرگ در اثر بيماري هاي قلبي مرتبط است.
سکته قلبي: يک تحليل نشان داد که محدود کردن مصرف نمک باعث افزايش خطر مرگ در افراد مبتلا به نارسايي قلبي مي شود. اين اثر شديد خطر مرگ در افرادي که مصرف نمک را کاهش داده اند تا 160 درصد بوده است.
مقاومت به انسولين: برخي مطالعات گزارش کرده اند که رژيم غذايي کم نمک ممکن است مقاومت به انسولين را افزايش دهد.
ديابت نوع 2: يک مطالعه نشان داد که در بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 کمبود سديم با افزايش خطر مرگشان در ارتباط بوده است.

مصرف بالاي نمک با سرطان معده مرتبط است

سرطان معده که به عنوان سرطان دستگاه گوارش هم شناخته مي شود، پنجمين سرطان شايع در جهان و سومين عامل مرگ و مير در جهان است که سالانه 700000 نفر قرباني دارد.
چندين مطالعه مشاهده اي، رژيم غذايي با نمک زياد را با افزايش خطر ابتلا به سرطان معده مرتبط مي کند. در واقع احتمال ابتلا به سرطان معده در افرادي که مصرف نمکشان بالاست، 68 درصد افزايش پيدا مي کند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چقدر بايد نمک خورد؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : مصرف نمک دريا و سنگ نمک اکيدا ممنوع!

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : نمک دريايي يا نمک معدني؟ مي دانيد کدام بهتر است؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : نمک چه تاثيري بر قسمت هاي مخلتف بدن مي گذارد؟


منبع: سيمرغ
http://www.CheKhabar.ir/News/97583/نمک خوب است يا بد؟ روزانه چقدر نمک بايد استفاده کنيد
بستن   چاپ