تاثير شبکه هاي اجتماعي برروي غمگين شدن دختران!
شنبه 11 فروردين 1397 - 10:04:37 AM
چه خبر - استفاده زياد از شبکه‌هاي اجتماعي، دختران را غمگين مي‌کند

پژوهشگران در دانشگاه اسکس و UCL رابطه‌اي ميان افزايش زمان صرف شده در شبکه‌هاي اجتماعي در اوايل نوجواني (10 سالگي) و کاهش به‌زيستي در اواخر نوجواني (10 تا 15 سالگي) در دختران نوجوان يافته‌اند.
دکتر کارا بوکر، يکي از پژوهشگران فوق، در اين خصوص مي‌گويد: «يافته‌هاي ما نشان مي‌دهند که نظارت بر تعاملات اوليه در رسانه‌هاي اجتماعي، به‌خصوص براي دختران، اهميت زيادي دارد. چراکه اين موضوع مي‌تواند بعدها در به‌زيستي آن‌ها در دوران نوجواني و شايد حتي در طول بزرگ‌سالي تأثير بگذارد.»
نويسندگان اين مقاله دريافته‌اند که دختران نوجوان، بيشتر از پسرها از رسانه‌ها و شبکه‌هاي اجتماعي استفاده مي‌کنند و تعاملات افراد فوق در چنين رسانه‌هايي، با افزايش سن هم در دختران و هم در پسران افزايش مي‌يابد.
در پژوهش مورد اشاره، حدود نيمي از دختران در سن 13 سالگي، روزانه بيش از 1 ساعت در رسانه‌هاي اجتماعي تعامل مي‌کردند، ولي در پسران اين رقم، يک‌سوم بود.
در سن 15 سالگي، هر دو جنس استفاده از رسانه‌هاي اجتماعي را افزايش دادند اما دختران هنوز هم بيشتر از پسران از رسانه اجتماعي استفاده مي‌کردند. بر اين اساس، 59درصد از دختران و 46 درصد از پسران روزانه يک ساعت يا بيشتر، از رسانه‌هاي اجتماعي استفاده مي‌کردند.
نتايج بررسي‌هاي تيم پژوهشي نشان داد که به‌زيستي در طول نوجواني، هم در پسران و هم در دختران کاهش يافت و اين از نمرات شادي و ديگر جنبه‌هاي بهزيستي منعکس گرديد.
دکتر بوکر مي‌گويد: «بااين‌حال در پسران، رابطه‌ معني‌دار و قابل‌توجهي ميان استفاده از رسانه‌هاي اجتماعي و به‌زيستي يافت نشد. لذا ديگر عوامل، مانند مقدار زماني که صرف بازي مي‌شود، مي‌تواند با کاهش مشاهده‌ شده در به‌زيستي پسران ارتباط داشته باشد.»
در اين مطالعه، از داده‌هايي استفاده شد که از سال 2005 تا 2009 جمع‌آوري شدند و نشان مي‌دادند که به‌طورکلي 9.859 نوجوان انگلستاني بين 10 تا 15 ساله، در يک روز عادي که به مدرسه مي‌روند چند ساعت را صرف تعامل در سايت‌هاي رسانه‌هاي اجتماعي مي‌کنند.
محققان دريافتند که در طول نوجواني، نمرات شادکامي دختران تا حدود سه نمره، از 36.9 به 33.3 و نمرات شادکامي پسران دو نمره، از 36.02 به 34.55 افت کرد. پژوهشگران نتيجه گرفتند اگرچه به‌زيستي کلي براي هردوي آن‌ها، کاهش مي‌يابد، ولي اين کاهش در دختران به‌طور قابل‌توجهي بيشتر است.
اين يافته‌ها، بار ديگر اهميت مراقبت بيشتر از نوجوانان بالاخص دختران را در مقابل استفاده بيش‌ازحد از شبکه‌هاي اجتماعي، نشان مي‌دهد.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/97537/تاثير شبکه هاي اجتماعي برروي غمگين شدن دختران!
بستن   چاپ