آشفتگي هاي بازار ارز عامل بي ثباتي فضاي کسب و کار شده است
جمعه 10 فروردين 1397 - 10:07:48 AM
چه خبر - واردات کالاي قاچاق هنوز مقرون به‌صرفه است

سيد حسن حسيني شاهرودي عضو کميسيون اقتصادي مجلس، با اشاره به نام‌گذاري سال 97 به نام «حمايت از توليد کالاي ايراني» اظهار داشت: حمايت از شعار سال ذ دارد که نظام اقتصادي کشور، قانونگذاران، ‌سياست‌گذاران،‌ برنامه‌ريزان،‌ توليدکنندگان و در آخرين حلقه مصرف‌کنندگان بايد به آن توجه کنند. اين پيش‌شرط، رقابتي شدن کالاي ايراني در مقابل کالاهاي مشابه خارجي است.
عضو کميسيون اقتصادي مجلس بابيان اينکه مردم در 40 سال گذشته حمايت خود را از کالاهاي داخلي داشته‌اند،‌ تصريح کرد: وقتي مردم مي‌بينند مسئولان و مديران اراده‌اي براي حمايت از توليد داخل ندارند و واردات کالاهاي خارجي را ترجيح مي‌دهند، نمي‌توان انتظار داشت مردم در عرصه و ميدان حمايت از توليد داخل باشند.
اين نماينده مجلس با تأکيد بر اينکه کالاهاي داخلي بايد رقابت‌پذير شوند، بيان داشت: توليدکنندگان اول بايد بدانند مردم کالاهاي باکيفيت و قيمت مناسب را خريد مي‌کنند. اکنون وضع معيشت مناسب نيست و نيز کارخانجات با کمتر از 50 درصد ظرفيت، توليد مي‌کنند.
براي رسيدن به بازارهاي صادراتي لازم است تا بر اساس استانداردها، مدل‌ها و کيفيت بازارهاي جهاني برنامه‌ريزي کنيم که اين موضوع نيز خود الزاماتي دارد که متوجه مسئولان اقتصادي کشور است.
ثبات اقتصادي از اهميت به سزايي برخوردار است و تلنگري که قيمت ارز در اين ايام به بازار زده، منجر به بي‌ثباتي فضاي کسب‌وکار و توليد مي‌شود،‌ زيرا نقش تعيين‌کننده دارد و سرمايه‌گذار داخلي و خارجي را با ابهام و نگراني روبرو مي‌کند و آنها را از سرمايه‌گذاري دراز مدت منصرف مي‌کند.
عضو کميسيون اقتصادي مجلس دومين عامل را دور بودن توليدات کشور از تکنولوژي و تجهيزات به‌روز براي رقابت با محصولات مشابه خارجي دانست و افزود: مشاهده مي‌شود برخي توليدات داخلي با امکانات و تجهيزات دهه اول انقلاب مشغول توليد هستند که اين موضوع منجر به افزايش قيمت بهاي تمام‌شده کالا، کيفيت پايين و غيررقابتي بودن آن مي‌شود.
اين نماينده مجلس سومين عامل را مربوط به حوزه قوانين کسب‌وکار و قوانين متناظر دانست و يادآور شد: بسياري از قوانين مربوط به حوزه نظام اقتصادي اعم از بانکي، پولي، بازار سرمايه، ماليات، ماليات ارزش‌افزوده و گمرک شرايط تسهيل‌کننده به نفع توليد و کالاهاي ايراني ندارند، بلکه خود مانعي پيش پاي توليد هستند.
به گفته حسيني شاهرودي، طبق آخرين گزارشي که دبير شوراي عالي فضاي مجازي ارائه کرد، ايران در بخش تجارت الکترونيک رتبه سه رقمي دارد و فاصله زيادي با جهان دارد. در آينده اقتصاد دنيا به سمت الکترونيکي شدن و حضور در فضاي مجازي حرکت مي‌کند و شيوه‌هاي سنتي و ناکارآمد در بخش‌هاي بازرگاني و تجارت که منجر به افزايش هزينه‌ها و طولاني شدن زمان مي‌شود، جاي خود را به مشتري‌مداري و سرعت در بازارهاي جهاني داده است که در اين بخش در زيرساخت‌ها و آموزش ضعف‌هايي داريم.
عضو کميسيون اقتصادي مجلس تأکيد کرد، زماني مي‌توان از مردم انتظار داشت که از کالاي داخلي حمايت کنند که شرايط مساوي براي توليدکننده و کالاهاي مشابه خارجي وجود داشته باشد.
بر اساس عرق ملي و ديني اين فرهنگ بايد ايجاد شود که مردم از کالاي ايراني مصرف کنند، اما توليدکننده در نهايت فشار به‌‌سر مي‌برد و طي 40 سال گذشته بازرگانان و تجار نتوانستند، در بازارهاي صادراتي رقابت کنند،‌اکنون حتي واردات کالاي قاچاق که ريسک بالايي دارد، مقرون به‌صرفه است.
حسيني به آسيب‌شناسي ساختار توليد و بالا بودن هزينه‌هاي آن پرداخت و تصريح کرد: بايد اين عارضه‌يابي از سوي مسئولان صورت بگيرد که در کدام بخش ضعف وجود دارد. آيا هزينه کارگر گران است، مشکلي در انرژي، قوانين، تجهيزات داريم، اگر پاسخ مثبت است، بايد براي آن برنامه‌ريزي مناسب صورت گيرد.
حسيني شاهرودي با ابراز تأسف از اينکه تيم اقتصادي واحد و منسجمي در دولت وجود ندارد، عنوان کرد: انتظار داشتيم با تشکيل معاونت اقتصادي رياست جمهوري حرکت روبه جلو، منظم و منسجم در عرصه اقتصادي ببينيم، اما اين اتفاق نيفتاده، بنابراين تا مسئولان مشکلات را حل نکنند، نمي‌توان توپ را در زمين مردم انداخت.


منبع: farsnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/97469/آشفتگي هاي بازار ارز عامل بي ثباتي فضاي کسب و کار شده است
بستن   چاپ