کاهش گرفتگي عضلات با اين ويتامين ها و مواد معدني
جمعه 10 فروردين 1397 - 7:05:37 AM
چه خبر - بهبود گرفتگي عضلات با اين ويتامين ها و مواد معدني

اگر انقباضات دردناکي در عضلات خود تجربه مي کنيد که قابل کنترل نيستند مي دانيد که گرفتگي عضلات چه حسي دارد. گرفتگي عضلات مي تواند چند ثانيه يا چند دقيقه طول بکشد که معمولا بعد از ورزش يا استفاده بيش از حد از يک عضله بوجود مي آيند. علت آن مي تواند کم آب شدن بدن، کمبود ويتامين ها يا مواد معدني باشد. اگر عضلاتتان به طور مرتب ميگيرند ممکن است دليلش کمبود ويتامين ها و مواد معدني باشد بنابراين قبل از استفاده از مکمل ها حتما با پزشکتان مشورت نماييد.
در صورتي که گرفتگي شديد ، مکرر يا طولاني دارد از پزشکتان راهنمايي بخواهيد تا نسخه هاي دارويي شما را بررسي کند. اگر درد در قفسه سينه است و به شانه ها، گردن يا بازوها پخش مي شود ممکن است دليلش حمله قلبي باشد و بهتر است با اورژانس تماس بگيريد.

ويتامين هاي لازم براي کاهش گرفتگي عضلات
ويتامين B12

کمبود ويتامين B12 با کاهش فشار خون، لرزش، سوزن سوزن شدن و ضعف عضلات مرتبط است که منجر به گرفتگي يا اسپاسم عضلات مي شوند. ويتامين B12 براي سلامت سلول هاي قرمز خون ضروري است و افرادي که کم خوني آنمي دارند با کمبود اين ويتامين هم روبرو هستند. ويتامين B12 در سنتز DNA و هدايت عصبي هم دخيل است. اين ويتامين به طور طبيعي در لبنيات، تخم مرغ، گوشت و ماهي وجود دارد. از آن جايي که اين ويتامين محلول در آب است بنابراين مدت کوتاهي در بدن ذخيره مي شود.

ويتامين B6

مشکلات اسکلتي عضلاني از قبيل گرفتگي پا و بازو مي تواند به دليل کمبود ويتامين B6 باشد. کمبود ويتامين B6 معمولا در افراد الکلي مشاهده مي شود و باعث مي شود نتوانند تعادل خود را به درستي حفظ کنند. مصرف اين ويتامين به خصوص طماني که با ساير ويتامين هاي گروه B به خصوص B12 همراه باشد مي تواند در کاهش گرفتگي عضلات موثر واقع شود. اين ويتامين هم محلول در آب بوده و مدت زمان کمي در بدن ذخيره مي شود و منابع طبيعي آن عبارتند از اسفناج، گردو، موز و ماهي سالمون.

ويتامين D

گرفتگي عضلات، سوزش و عدم تعادل عضلاني مي تواند به دليل کمبود ويتامين D باشد. ساير مشکلاتي که با کمبود ويتامين D همراهند عبارتند از سرطان استخوان، فشار خون بالا و ديابت. اگر ويتامين D کافي در بدن وجود نداشته باشد، فسفر و کلسيم به اندازه کافي جذب بدن نمي شوند و منجر به بيماري تتاني tetany مي شود که باعث ايجاد انقباض هاي غير ارادي عضلات در دست ها و صورت مي شود. بهترين راه براي بدست آوردن ويتامين D تماس مستقيم پوست شما با نور خورشيد است. منابع خوراکي اين ويتامين هم عبارتند از جگر، ماهي چرب و شير.

ويتامين E

در مواردي کمبود ويتامين E باعث ضعيف شدن جريان خون و در نتيجه گرفتگي عضلات مي شود. ويتامين E به رقيق ماندن خون و انبساط رگ ها کمک مي کند که منجر به بهبود جريان خون در بدن مي شود به خصوص اگر گرفتگي رگ هاي واريسي داريد مصرف آن برايتان مفيد خواهد بود.

مواد معدني لازم براي کاهش گرفتگي عضلات

کاهش گرفتگي عضلات با اين ويتامين ها و مواد معدني

کلسيم

بسياري از مردم نمي داند که کلسيم براي کملکرد طبيعي عضلاني از جملمه قلب ضروري است. افرادي که ميزان کلسيم خونشان پايين است ممکن است مبتلا به بيماري تتاني شده و در صورت درگير شدن قلب با اين بيماري دچار نارسايي قلبي شوند.خوشبختانه کمبود شديد کلسيم در اين حد بسيار نارد است ولي کمبود کلسيم رايج است به خصوص در افراي که به دليل ترس از افزايش وزن مصرف لبنيات را قطع مي کنند. اگر اهل زياد شير خوردن نيستيد مي توانيد از ماست، پنير يا کشک براي تامين کلسيم بدنتان استفاده نماييد.

منيزيم

کمبود شديد منيزيم نادر است ولي کاهش آن رايج است به خصوص در رژيم غذايي غربي که ميوه ها، سبزيجات تازه، غلات پردازش نشده و حبوبات در آن به مقدار کم مصرف مي شود. اگر دچار گرفتگي عضلات به دليل رژيم غذايي شده ايد شايد بخواهيد سبزيجات با برگ سبز مثل کلم بروکلي، کلم سبز، کاهو و اسفناج يا مکمل هايي که منيزيم و کلسيم با هم دارند مصرف کنيد. مراقب باشيد چون زياده روي در مصرف منيزيم منجر به اسهال مي شود.

پتاسيم

شايد يکي از غني ترين مواد معدني موجود در غذا، پتاسيم باشد ولي باز هم افرادي هستند که کمبود پتاسيم دارند و دليل آن استفاده از مواد غذايي مشابه و نبود ميوه ها و غلات و دانه ها در رژيم غذايي است. مصرف بيش از حد آب هم مي تواند منجر به خروج پتاسيم از بدن شود. بهترين روش براي اين که مطمئن شويد به اندازه کافي پتاسيم به بدنتان مي رسد مصرف روزانه 5 وعده ميوه و سبزيجات است. چه تازه چه يخ زده و يا پخته. همچنين مي توانيد از آب هويج، يا انگور براي تامين پتاسيم بدنتان استفاده کنيد. بدون مشورت پزشک از مکمل پتاسيم استفاده نکنيد چون برخي داروها با اين مکمل ها تداخل داشته و مصرف زياد آن هم به بدن آسيب مي رساند.

سديم

اغلب افرادي که رژيم غذايي غربي و غذاهاي فراوري شده مصرف مي کنند به دليل محتواي نمک بالاي آن ها سديم زيادي دريافت ميکنند. اگر زياد آب مي نوشيد يا زياد عرق مي کنيد يا عملکرد کليه هايتان ضعيف است ممکن است دچار کاهش سديم وگرفتگي عضله شويد.

آهن

آهن به حمل و نقل اکسيژن در بدن کمک مي کند و کمبود آن در بدن ممکن است منجر به سندرم پاي بيقرار شود. بهترين روش براي تعيين سطح آهن، آزمايش خون است. منابع اصلي آهن که مي توانيد به رژيم غذايي خود اضافه کنيد عبارتند از گوشت، مرغ، ماهي آجيل و غلات کامل.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : کاهش گرفتگي عضلاني با اين حرکات ورزشي ساده

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : روش هاي خانگي براي رفع گرفتگي عضلات

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : با گرفتگي عضلات چه کنيم؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : علت گرفتگي عضلات شکم و درمان آن


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/97453/کاهش گرفتگي عضلات با اين ويتامين ها و مواد معدني
بستن   چاپ