کشف اندامي تازه در بدن انسان بصورت اتفاقي!
پنجشنبه 9 فروردين 1397 - 1:04:02 AM
چه خبر - کشف اندامي جديد در بدن انسان

پژوهشگران ساختار تازه‌اي را در بدن کشف کرده‌اند. اين ساختار بيش از آن‌که به «بافت» شباهت داشته باشد، خصوصيات يک «اندام» را دارد، مي‌تواند بخش بزرگي از آب بدن را در خود جاي دهد و علاوه بر آن، منشأ «لنف» (مايعي که وجود آن براي عملکرد صحيح سيستم ايمني بدن ما غيرقابل‌اجتناب است) باشد.

به نظر مي‌رسد اين ساختار شبکه‌اي که مجموعه‌اي از کانال‌هاي مملو از مايع است، همان‌قدر که نقش تعيين‌کننده‌اي در حفظ سلامتي ما دارد، مي‌تواند به گسترش سريع بيماري‌ها در بدن دامن بزند.
اين ساختار تازه‌کشف‌شده، خود را در يک يا چند نقطه از بدن ما محدود نکرده و مي‌توان آن را در حالي که دورتادور شش‌ها، دستگاه گوارش و حتي پوست ما را پوشانده است، مشاهده کرد. پيش از اين تصور مي‌کرديم که شبکه‌اي سخت و مقاوم از پروتئين‌ها اندام‌هاي ما را در برگرفته؛ اما در حال حاضر مي‌دانيم که اين شبکه شامل حفره‌هايي پر از مايع است که نه‌تنها به حفظ ساختار ارتجاعي آن کمک مي‌کنند؛ بلکه به مايعات بدن ما اجازه مي‌دهند آزادانه جابه‌جا شوند.
منشأ آب ميان‌بافتي
پيش از اين نمي‌دانستيم حدود يک‌سوم از آبي که در بدن ما وجود دارد، کجاي بدن قرار گرفته و تنها به توضيح آن در قالب «آب ميان‌بافتي» بسنده مي‌کرديم. بررسي‌ها نشان مي‌داد بخشي از آب موجود در بدن ما درون سلول‌ها قرار گرفته و بخشي ديگر درون رگ‌هاي ما در حرکت است؛ اما براي آب باقي‌مانده توضيحي وجود نداشت. پژوهشگران به‌تازگي توانسته‌اند توضيحي دقيق براي منشأ اين آب ميان‌بافتي و نقش غيرقابل‌انکار آن در بدن ما بيابند و در مقاله‌اي که در «ساينتيفيک ادونسز» منتشر شده، آن را اندامي تازه معرفي کرده‌اند. پذيرش اين ساختار به عنوان اندامي تازه نيازمند بررسي‌ها و تحقيقات بيشتري است؛ اما همين حالا هم مي‌دانيم که يک بافت يا اندام تازه در بدن ما کشف شده است.
پژوهشگران دانشکده پزشکي دانشگاه نيويورک به سرپرستي «نيل تِيز»، پاتولوژيست، زماني که داشتند طبق برنامه از قبل تعريف‌شده، آندوسکوپي روي بيماران انجام مي‌دادند، متوجه شدند که ساختار اطراف مجراي صفراوي که از نظر آن‌ها مي‌بايست جامد و متراکم باشد، طراحي متفاوتي دارد. آن‌ها از دستگاه خود براي بررسي پوست بيني استفاده کردند و به نتايج يکساني دست يافتند.
ارتباط با بيماري‌هاي مختلف
پژوهشگران مي‌گويند که وجود اين اندام به خوبي مي‌تواند علت متاستاز سرطان را در اندام‌هايي که هيچ ارتباطي با يکديگر ندارند، توجيه کند و علاوه بر آن، نشان دهد که چرا پوست فرد با پا به سن گذاشتن، شروع به چروک شدن مي‌کند. حدس آن‌ها اين است که اين کانال‌ها در طور زمان جمع شده و کوچک‌تر مي‌شوند.
چرا تاکنون اين ساختار کشف نشده بود؟
به يک دليل بسيارساده! محققان براي بررسي هر بافت يا اندام، برش بسيارنازکي از آن تهيه مي‌کنند و پس از رنگ کردن به کمک مواد شيميايي، نمونه را زير ميکروسکوپ مورد بررسي قرار دهند. اين فرايند باعث مي‌شود آبي که پيش از اين درون حفره‌هاي کلاژني ذخيره شده بود، خارج شده و بافت، خشک شود.
تِيز مي‌گويد: «اين کشف تازه مي‌تواند دنياي پزشکي را متحول کند. شايد روزي برسد که تهيه نمونه‌هايي از آب ميان‌بافتي به يک ابزار تشخيصي بسياردقيق تبديل شود.»


منبع: khabaronline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/97381/کشف اندامي تازه در بدن انسان بصورت اتفاقي!
بستن   چاپ