6 تاثير هوش مصنوعي در زندگي آينده انسان ها
چهارشنبه 8 فروردين 1397 - 1:04:19 PM
چه خبر - تاثير هوش مصنوعي در زندگي آينده انسان

در چند سال اخير، دانشمندان در "يادگيري ماشين" پيشرفت‌هايي را با استفاده از شبکه‌هاي عصبي داشته‌اند که فرآيندهاي عصبي واقعي را تقليد مي‌کنند. اين نوعي از "يادگيري عميق" است که به ماشين‌ها اجازه مي‌دهد تا آنها اطلاعات خود را بر روي يک سطح بسيار پيچيده پردازش کنند و کارهاي پيچيده مانند تشخيص چهره را انجام دهند.
با پيشرفت تکنولوژي، مي‌توان انتظار داشت که هوش مصنوعي روز به روز بر زندگي روزمره ما تاثير بگذارد. در اين مقاله ما 6 تاثيري را که هوش مصنوعي ممکن است بر آينده ما بگذارد بررسي مي‌کنيم.


1. خودروهاي خودران

خودروي خودران که همچنين با نام خودروي رباتيک و به طور غير رسمي با نام‌هايخودروي بي‌راننده نيز شناخته مي‌شود، نوعيوسيله نقليه خودکار است که مي‌تواند با قابليت‌هاي يک خودروي معمولي، انسان‌ها را ترابري کند. مانند همه‌ي وسايل نقيله‌ي خودکار، يک خودروي خودران قادر است با احساس‌کردن محيط اطراف، خود را در آن ناوبري کند. انسان ممکن است مقصدي را براي خود برگزيند، اما لازم نيست براي حرکت به سمت مقصد، کار مکانيکي‌ بر روي خودرو انجام دهد. با وجود اين پيشرفت‌هاي هيجان انگيز، اين تکنولوژي هنوز کامل نشده است و مدت زيادي طول مي‌کشد تا اين تکنولوژي در دسترس عموم مردم قرار گيرد.


2. فناوري سايبورگ

واژه‌ي "سايبورگ"(Cyborg) مخفف کلمات سايبرنتيک و ارگانيسم است. سايبرنتيک علم ارتباط ماشين با انسان است. سايبورگ يک موجود با هر دو اجزاي ارگانيک و مکانيکي است. شروع خلقت سايبورگ زماني آغاز شد که تعامل انسان و رايانه پديد آمد. دانشمندان معتقدند در شرايط زيستي آينده نزديک، ما بايد توانايي‌هاي بشري خود را با افزودن قطعات رايانه و لوازم ذخيره‌ساز به بدن‌هايمان بالاتر ببريم تا بتوانيم در شرايط دشواري که خودمان به وجود آورده‌ايم به حيات ادامه بدهيم. يکي از مواردي که ما انسان‌ها را منحصر به فرد مي‌کند بدن و مغز ما است. نسل پنجم رايانه به رايانه‌اي اطلاق مي‌شود که هوش مصنوعي را به کار مي‌گيرند. اين‌ها قادر به درک زبان‌هاي طبيعي و تشخيص مطالب و نوشتاري هستند و مي‌توانند به ما در تصميم گيري‌هاي پيچيده کمک کنند. محققان فکر مي‌کنند که در آينده ما قادر خواهيم بود با استفاده از رايانه‌ها، بسياري از توانايي‌هاي طبيعي خود را تقويت کنيم.


3. انجام شغل‌هاي خطرناک

امروزه ربات‌ها کارهاي بسيار سخت و خطرناکي را انجام مي‌دهند. محققان معتقدند که فهرست بزرگي از کارهاي خطرناک وجود دارند که اگرچه انسان قادر به انجام آنها نيستند، اما نسل جديد ربات‌ها در نقش يک ابر قهرمان ظاهر مي‌شوند و به‌ راحتي از عهده انجامشان برمي‌آيند. براي نمونه، مي‌توان به حضور آنها در عمليات آتش‌نشاني و تلاش براي خاموش کردن آتش‌سوزي‌ها در جنگل و خنثي کردن بمب اشاره کرد. در حال حاضر ربات‌ها برخي از خطرناک‌ترين کارهاي دنيا را انجام مي‌دهند. شغل جوشکاري به توليد مواد سمي، گرماي شديد و سر و صدا شناخته شده است، ربات‌ها در بسياري از موارد مي‌توانند به افراد در اين شغل کمک کنند. شرکت صنعتي "ربات ورکس" (Robot Worx) مي‌گويد: سلول‌هاي جوش رباتيک در حال حاضر قابل استفاده هستند و داراي ويژگي‌هاي ايمني هستند که از آسيب‌هاي فزاينده به بدن انسان جلوگيري مي‌کنند.


4. تغييرات اقليمي

حل کردن تغييرات آب و هوايي ممکن است يک کار بسيار سخت براي يک ربات باشد، اما به گفته "استوارت راسل" (Stuart Russell)، ماشين‌ها مي‌توانند توانايي بسيار بالاتري نسبت به انسان در ذخيره داده‌ها داشته باشند. با استفاده از داده‌هاي بزرگ، هوش مصنوعي در آينده مي‌تواند روند مشکلات را شناسايي کند و از آن اطلاعات استفاده کند تا راه حل‌هايي براي بزرگترين مشکلات جهان مطرح کند.


5. ربات دوست شما

دانشمندان و متخصصان رباتيک مدعي شدند به زودي يک ربات مفهوم فلسفي عشق و علاقه را درک خواهد کرد. اين ربات ايده‌ها و شخصيت‌ها را با ايجاد يک پايگاه داده به صورت خاطرات، باورها و افکار طبقه‌بندي مي‌کند. همچنين مي‌تواند با دريافت اطلاعات مضاعف از رسانه‌هاي اجتماعي اظهار نظر و مانند يک شخصيت زنده در مکالمات شرکت کند. اين ربات مي‌تواند احساسات انساني را بخواند و درک کند.

6. مراقبت از سالمندان

دانشمندان ژاپني موفق به طراحي رباتي شده‌اند که مي‌تواند بسياري از خدمات پرستاري مورد نياز بيماران و افراد کم توان به ويژه سالمندان را انجام دهد. اين ربات به کمک بازوهاي مکانيکي افراد را از روي تختخواب يا صندلي بلند مي‌کند. جالب است بدانيد در اين ربات حسگرهايي جاسازي شده‌ که مي‌تواند با استفاده از آنها وزن فرد را تشخيص دهد و بر اين اساس از مقدار نيروي مناسبي براي بلند کردن اين فرد استفاده کند. اين ربات به واحدهاي فعال‌ کننده‌اي مجهز شده است که به ربات اين امکان را مي‌دهد بتواند به راحتي و با دقت بالايي مفاصل را حرکت دهد. اين ويژگي موجب تسريع فعاليت‌هاي ربات مي‌شود. خانه‌هاي سالمندان در اروپا نيز تصميم دارند براي مراقبت از افراد ربات‌ها را به کار گيرند تا اين ربات‌ها در خانه تردد کنند و با ساکنان آن صحبت کنند. محققان اميدوارند ربات‌ها به تدريج بتوانند روزي نبض بيماران را بگيرند و نشانه‌هاي بيماري را رصد و به کارمندان اطلاع دهند.


منبع: mehrnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/97342/6 تاثير هوش مصنوعي در زندگي آينده انسان ها
بستن   چاپ