چطور از فرد مبتلا به آلزايمر در مسافرت مراقبت کنيم؟
سه شنبه 7 فروردين 1397 - 7:03:50 PM
چه خبر - مراقبت از فرد مبتلا به آلزايمر در مسافرت

احمد دلبري دکتراي تخصصي طب سالمندان و رئيس انجمن علمي سالمندان کشور با اشاره به اينکه 7 ميليون و 500 سالمندان ايراني داريم و 30 درصد سالمندان کشور تنها هستند، عنوان کرد: با در نظر داشتن مراقبت از سالمندان مبتلا به آلزايمر در طول سفرهاي نوروزي مي‌توان شاهد نتايج خوبي در ايام نوروز بود.
بيماران مبتلا به آلزايمر نبايد به هيچ وجه تنها سفر کنند و با توجه به احتمال اضطراب و بي‌قراري بيشتر بيماران در طول سفر اين گروه‌ها حتما قبل از مسافرت بايد با پزشک معالج مشورت کنند.
مراقبان سالمندان مبتلا به آلزايمر بايد بدانند که در ايام نوروز و در سفرهاي نوروزي به ميزان يک و نيم برابر مدت مسافرت بايد دارو به همراه داشته باشند و در فرودگاه يا ايستگاه قطار فردي کمکي براي اين گروه‌ها در نظر بگيرند تا مدارک مهم نظير دفترچه بيمار، نام و شماره تلفن پزشک معالج، ليست داروهاي مصرفي، کپي‌ مدارک و سوابق پزشکي را در محلي امن نگه‌دارند.
شرايط جسمي، روحي و رواني سالمندان متفاوت از افراد در سنين پايين‌تر بوده و بايد برنامه‌هاي سالمندان به گونه‌اي باشد که به اين گروه‌ها آسيبي وارد نشود.
مراقبان سالمندان مبتلا به آلزايمر بايد يک دست لباس اضافي در کيف دستي اين گروه‌ها داشته باشند و کارت مشخصات کامل به همراه تلفن در جيب بيمار بگذارند يا يک پلاک و دستبند مشخصات همراه بيمار را براي وي در نظر بگيرند.

لوازم مورد نياز سالمندان دچار آلزايمر در طول سفر

چطور از فرد مبتلا به آلزايمر در مسافرت مراقبت کنيم؟

داشتن عکس جديد از بيمار يکي ديگر از مواردي است که بايد مراقبان سالمندان مبتلا به آلزايمر آن را در نظر داشته باشند و سعي کنيم براي اين گروه‌ها سفري کمتر از 4 ساعت را در نظر بگيريد و در صورتي‌که سفر طولاني است دو نفر مراقب همراه بيمار را در نظر داشته باشيد.
آلبوم عکس يا وسايلي براي سرگرم کردن بيمار، زمان‌هاي استراحت در بين برنامه‌ها، خودداري از حضور در مکان‌هاي شلوغ و پرازدحام، داشتن برنامه روتين و منظم نظير زماني که بيمار در منزل است، از مواردي است که به اين بيماران کمک مي‌کند.
مراقبان سالمندان مبتلا به آلزايمر در طول سفر نبايد براي فعاليت‌هاي زياد برنامه‌ريزي کنند بلکه بايد به هر برنامه و فعاليت به اندازه کافي زمان بدهند و ايمني محل اسکان و روشنايي سرويس بهداشتي و مسير توالت در طول شب را در نظر بگيرند.
مسافرت به زادگاه بيماران مبتلا به آلزايمر و تجديد خاطرات قديمي براي آنان بسيار خوشايند است و بايد راحتي لباس و کفش در طول سفر را مد نظر قرار دهيم. نبايد برنامه‌ها و سفرهاي نوروزي مانعي براي مصرف منطقي و زمان مناسب داروها باشد بلکه بايد تغذيه سالمندان مبتلا به آلزايمر و مصرف داروي آنها همانند زمان‌هايي که در خانه هستند مد نظر قرار گرفته شود.
مراقبان سالمندان مبتلا به آلزايمر بايد اين آمادگي را داشته باشند که در صورت ضرورت، سفر خود را کوتاه کنند که اين گروه‌ها درگير عوارض متعدد نشوند.
سالمندان نظير ساير گروه‌هاي سني نيازمند سفر و تفريح هستند و بايد با در نظر داشتن وضعيت جسمي و رواني سالمندان مبتلا به آلزايمر از اين گروه‌ها حمايت کنيم و با در نظر داشتن توصيه‌هاي مالي پزشکان و کارشناسان سالمندي تعطيلات خوشي را براي اين گروه‌ها رقم بزنيم.


منبع : yjc.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/97283/چطور از فرد مبتلا به آلزايمر در مسافرت مراقبت کنيم؟
بستن   چاپ