قدرت ميوه ها و سبزيجات بنفش رنگ
سه شنبه 7 فروردين 1397 - 7:05:18 AM
چه خبر - قدرت ميوه هاي بنفش از کجا آمده است؟

در بين ميوه ها و سبزيجات، رنگ بنفش اغلب نشانه يک ماده مغذي به نام آنتوسيانين anthocyanins است که مانند ساير مواد موثر گياهي براي بدن ضروري نيستند، اما اين مواد از سلول ها محافظت کرده و از آسيب ديدن آنها که باعث بروز بيماري مي شود، جلوگيري مي کنند. يکي از مهم ترين مزيت هايي که از خوردن غذاهاي بنفش به دست مي آوريد محافظت از سلول هاست.

آلو

قدرت ميوه ها و سبزيجات بنفش رنگ آلو

يکي از اولين مواد غذايي بنفش که همه مردم به آن فکر مي کنند آلو ست. هر چه ميوه پر رنگ تر باشد، مقدار آنتوسيانين موجود در آن نيز بيشتر خواهد بود. به علاوه ميوه هاي رسيده داراي بيشترين مقدار ماده مغذي قابل استفاده هستند. پوست ميوه 20 برابر خود ميوه آنتي اکسيدان در خود دارد.

توت ها

قدرت ميوه ها و سبزيجات بنفش رنگ توت ها

گرچه آنتوسيانين با رنگ بنفش در ارتباط است، اما رنگدانه ها ممکن است از قرمز تا آبي در ميوه ها و سبزيجات يافت شوند.زغال اخته، تمشک، توت فرنگي و شاتوت داراي خواص مشابهي هستند. طبق بررسي هاي انجام شده بر روي کودکان و بزرگسالاني که از اين ميوه ها مي خورند، مشخص شد که اين ميوه ها قدرت مغز و خلق و خو را بهبود مي بخشند. دانشمندان تصور مي کنند که آنتوسيانين به برقراراي ارتباط بين سلول هاي مغز کمک مي کند.

سيب زميني بنفش

قدرت ميوه ها و سبزيجات بنفش رنگ سيب زميني بنفش

سيب زميني بنفش را امتحان کنيد. اين نوع سيب زميني علاوه بر آنتوسيانين 2 تا 3 برابر سيب زميني معمولي آنتي اکسيدان دارد و همچنين سرشار از پتاسيم، منيزيم، ويتامين C و فيبر است.

گيلاس قرمز

قدرت ميوه ها و سبزيجات بنفش رنگ گيلاس

آنتوسيانين باعث رنگ تيره گيلاس مي شود و مي تواند به کاهش فشار خون کمک کرده و عروق خوني را سالم نگه دارد. به علاوه به نظر مي رسد آنتوسيانين به مشکلات مربوط به مفاصل مانند استئوآرتريت و نقرس کمک مي کند. به علاوه گيلاس سرشار از مواد مغذي است که مي توانند از بروز سرطان، بيماري قلبي و ديابت پيشگيري کنند.

انگور

قدرت ميوه ها و سبزيجات بنفش رنگ انگور

آنتوسيانين موجود در انگور از قرمز تا سياه خواهد بود. اين جواهرات آبدار به خاطر داشتن رسوراترول resveratrol مشهور هستند. رسوراترول نيز يک ماده مغذي است و از اين جهت بسيار مورد توجه قرار مي گيرد که از سلول ها در مقابل آسيب هايي محافظت مي کند که ممکن است منجر به بيماري شوند.

*رسوراترول resveratrol : آنتي اکسيداني است که در گروهي از گياهان به نام پولي فنول وجود دارد و به مبارزه با سرطان و جلوگيري از بيماري‌هاي قلبي کمک مي‌کند.

گل کلم بنفش

قدرت ميوه ها و سبزيجات بنفش رنگ گل کلم بنفش

وجود يک ژن باعث مي شود که گل کلم آنتوسيانين بيشتري را به بافت هاي خود جذب کند و باعث مي شود اين سبزي سفيد به بنفش تغيير رنگ دهد. گل کلم بنفش علاوه بر آنتوسيانين تمام مواد مغذي بنفش سفيد را نيز در خود دارد که عبارتند از ويتامين C و مواد معدني. براي حفظ تمام مواد مغذي گل کلم مي توانيد آن را بخار پز کنيد يا در مايکروويو بپزيد و يا خام مصرف کنيد.

هويج بنفش

قدرت ميوه ها و سبزيجات بنفش رنگ هويج بنفش

هويج بنفش را بپزيد يا به شکل ترشي مصرف کنيد و يا خام بخوريد. با خوردن هويج بنفش علاوه بر دريافت آنتوسيانين مي توانيد بتاکاروتن و کاروتنوئيدهاي موجود در هويج نارنجي را نيز دريافت کنيد که به پيشگيري از سرطان و بهبود سيستم ايمني بدن کمک مي کنند.

کلم بنفش

قدرت ميوه ها و سبزيجات بنفش رنگ کلم بنفش

وقتي کلم بنفش را مي پزيد، جذب آنتوسيانين آن براي بدن آسانتر خواهد بود. و زماني که کلم بنفش را به شکل ترشي مصرف مي کنيد، پروبيوتيک هاي طبيعي موجود در آن را نيز جذب مي کنيد که براي سلامت روده ضروري هستند. پروبيوتيک ها باکتري هايي هستند که در مبارزه با ميکروبها و جذب مواد مغذي، هضم غذا و حتي کنترل استرس به بدن کمک مي کنند.

لبو

قدرت ميوه ها و سبزيجات بنفش رنگ

رنگ لبو ناشي از آنتي اکسيدان هاي مختلفي به نام بتالائين betalains است که در برخي انواع قارچ ها نيز موجود است. اين آنتي اکسيدان زماني که پخته مي شود خيلي راحت تر از آنتوسيانين تجزيه مي شود، بنابراين به جاي کباب کردن بهتر است آنها را بخار پز کنيد. لبو باعث شيرين شدن و خوشرنگ شدن غذا يا اسموتي شما مي شود.اين سبزيجات براي قلب، مغز و قند خون مفيد هستند.

کاپ کيک و بستني بنفش

قدرت ميوه ها و سبزيجات بنفش رنگ

رنگ غذاهاي فراوري شده، آب نبات ها و کيک ها مانند سبزيجات و ميوه ها نيست و نمي توان از آنها انتظار همان مواد مغذي را داشت. اما معمولا آنتوسيانين براي رنگ دادن به برخي مواد غذايي مانند بعضي نوشيدني ها و ژله ها استفاده مي شود. ميزان آنتوسيانين موجود در اين مواد غذايي ممکن است به اندازه اي نباشد که تاثيري بر روي سلامت شما داشته باشند.


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/97237/قدرت ميوه ها و سبزيجات بنفش رنگ
بستن   چاپ