آموزش: چطور از اطلاعات مان در فيس بوک حفاظت کنيم؟
سه شنبه 7 فروردين 1397 - 5:03:28 AM
چه خبر - چگونه در فيس بوک از اشتراک‌گذاري اطلاعات با شخص ثالث جلوگيري کنيم؟

رسوايي اخير کمبريج آناليتيکا، درز اطلاعاتي نبود. همه‌ي اطلاعات تحت قوانين استفاده از فيس‌بوک جمع آوري شده بودند. چگونه از اطلاعات خود در برابر چنين اتفاقاتي محافظت کنيد؟

مشکل حقيقي در اينجا پلت‌فرم فيس‌بوک است. کاربران فيس‌بوک با وارد شدن به اپليکيشن کوييز آناليتيکا کمبريج، با تمايل خود (شايد ناخواسته) اطلاعات خود و دوستانشان را تسليم شخص ثالث (کمبريج آناليتيکا) مي‌کردند. حال، اگر نمي‌خواهيد حساب کاربري فيس‌بوک خود را حذف کنيد، لازم است که ميزان اطلاعاتي که اشخاص ثالث مي‌توانند از طريق api فيس‌بوک به آن دسترسي داشته باشند، مشخص کنيد.
به صفحه فيس‌بوک خود برويد و روي فلش رو به پايين در سمت راست بالاي صفحه کليک کنيد و سپس گزينه‌ي «تنظيمات» (Settings) را انتخاب کنيد.
در قسمت سمت چپ، به دسته‌بندي «اپليکيشن‌‌ها» (apps) وارد شويد.
از بين چهار گزينه‌ي موجود، دو گزينه مدنظر ما است: اپليکيشن‌‌ها، وب سايت‌‌ها و پلاگ اينز (Apps, websites and Plug-Ins) و «اپليکيشن‌‌هاي مورد استفاده ديگران» (Apps Others Use).
شما از طريق قسمت اپليکيشن‌‌ها، وب سايت‌‌ها و پلاگ اينز (Apps, Websites and Plug-Ins) مي‌توانيد استفاده از فيس‌بوک براي اپليکيشن‌‌هاي شخص ثالث را به صورت کلي کنترل کنيد. شما مي‌توانيد اين قابليت را فعال يا غيرفعال کنيد. بدين منظور، روي «ويرايش» (Edit) کليک کرده و گزينه‌ي «غيرفعال سازي پلت‌فرم» (Disable Platform) را انتخاب کنيد.
مشکل اينجاست که بسياري از وب‌سايت‌‌ها و سرويس‌‌ها از فيس‌بوک براي تاييد لاگين‌‌ها استفاده مي‌کنند. اگر شما اين قابليت را کلا غيرفعال کنيد، نمي‌توانيد وارد برخي حساب‌‌هاي خود، مثلا حساب اسپاتيفاي خود شويد. اگر در مورد عدم دسترسي اشخاص ثالث به اطلاعات حساب خود، جدي هستيد، اين گزينه را غيرفعال کنيد. در غير اين صورت، دقت کنيد که اطلاعات فيس‌بوک خود را به چه اپليکيشن‌‌هايي مي‌دهيد و اگر اپليکيشني در ليست وجود دارد که از آن استفاده نمي‌کنيد، آن را حذف کنيد.
گزينه‌ي بهتري نيز وجود دارد. اگر دوستانتان از اپليکيشن‌‌هاي شخص ثالث استفاده کنند، آن اپليکيشن‌‌ها مي‌توانند به اطلاعات شما هم دسترسي داشته باشند. شما مي‌توانيد اين اطلاعات را محدود کنيد. براي اين کار، روي گزينه‌ي «ويرايش» (Edit) در قسمت «اپليکيشن‌‌هاي مورد استفاده ديگران» (Apps Others Use) کليک کنيد.
اين چک باکس‌‌ها مشخص مي‌کنند که وقتي دوستان شما از يک اپليکيشن شخص ثالث استفاده مي‌کنند، آن اپليکيشن‌‌ها به کدام يک از اطلاعات شما دسترسي خواهند داشت. به عنوان مثال، تصوير بالا را در نظر بگيريد. اگر يکي از دوستان شما وارد کوييز کذايي کمبريج آناليتيکا شود، آن گاه اين شخص ثالث به بيوگرافي، تاريخ تولد، خانواده و روابط، شهر محل تولد، محل زندگي، آموزش و شغل، فعاليت‌‌ها، علايق، وب‌سايت فعاليت اپ و آن‌لاين يا آفلاين بودن شما دسترسي خواهد داشت. اين حجم از اطلاعات، سرسام‌آور است.
براي آن که از به اشتراک‌گذاري اين اطلاعات به صورت سهوي توسط دوستانتان، جلوگيري کنيد، همه گزينه‌‌ها را غير فعال کرده و سپس روي «ذخيره» (Save) کليک کنيد.
حال، تا زماني که مراقب باشيد از چه اپليکيشن‌‌هايي استفاده مي‌کنيد، اشخاص ثالث به اطلاعات شما دسترسي نخواهند داشت. اگر آن‌‌ها تاکنون به اطلاعات شما دست يافته اند، نمي‌توانيد کاري کنيد؛ اما با به‌کار گيري راهکارهاي بالا، مي‌توانيد از مشکلاتي که در آينده رخ دهد، جلوگيري کنيد.


منبع: zoomit.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/97235/آموزش- چطور از اطلاعات مان در فيس بوک حفاظت کنيم؟
بستن   چاپ