وقتي که ترامپ به طور علني عربستان را مي دوشد
دوشنبه 6 فروردين 1397 - 10:07:53 AM
چه خبر - ترامپ، حکام کشورهاي عربي را مي دوشد

سردبير الشروق در اين يادداشت تحت عنوان `خشونت ترامپ و نرمش ديگر روساي جمهوري آمريکا` که در شماره روز يکشنبه اين روزنامه چاپ شد، نوشت، هرچند روش ترامپ با مقام هاي پيشين آمريکا براي گرفتن پول عرب ها تنها از نظر ظاهري تفاوت دارد اما واقعيت اين است که همه آن ها در پي به دست آوردن پول هاي عرب ها بوده اند.
ترامپ به تازگي و در ديدار وليعهد عربستان با او در کاخ سفيد گفت، عربستان در ماه مي به آمريکا وعده خريد تجهيزات نظامي و ديگر کالاها به ارزش 400 ميليارد دلار را داد ، دو طرف همديگر را درک مي کنند و عربستان با قدرت موشک ها و هواپيماها و تجهيزات نظامي آمريکايي آشنا است ، اين تجهيزات را آزمايش کرده است و شايد بهتر از همه اين را مي داند.
نويسنده در ادامه بارزترين سياست آمريکا در دوران دونالد ترامپ را ` پرداخت فوري و دريافت خدمات و حمايت در آينده ` دانست و افزود، روساي جمهوري پيشين آمريکا هم اين را مي خواستند اما با نرمش و به گونه اي که سران عرب کمتر متوجه نمي شدند،اين خواسته خود را تحميل مي کردند و البته آن زمان شبکه ها اجتماعي که به تحليل جزء جزء کلمات و سخنراني ها مي پردازند، وجود نداشت .
سردبير الشروق تاکيد کرد آمريکايي ها که پرچم (استعمارگري) را از بريتانيا تحويل گرفته بودند، اين سياست را از پايان جنگ جهاني دوم در سال 1945 در مورد کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس اجرا مي کنند. همه روساي جمهوري آمريکا قراردادهاي صدها ميلياردي با عربستان و بيشتر کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس امضا کرده بودند و اين همان کاري است که انگليس، فرانسه و تا حدودي روسيه انجام مي دهند.
باجگيري از عرب ها منحصر به قراردادهاي نظامي نمي شود بلکه در خصوص صنايع غير نظامي نيز آمريکايي ها چنين رفتاري با عرب ها داشته اند؛ حدود 15 سال پيش يک کشور عربي منطقه خليج فارس قرارداد بزرگي براي خريد هواپيماهاي ايرباس با شرکت اروپايي امضا کرد.روز بعد همه با خبر قرارداد بزرگ اين کشور با آمريکا براي خريد هواپيماهاي بوئينگ شگفت زده شدند.يک منبع آگاه در اين خصوص گفت، آمريکايي ها به کشوري عربي که قرارداد خريد هواپيماي ايرباس امضا کرده بود، اعلام کرده بودند اين رفتاري خصمانه در خصوص آمريکا است و باعث مي شود شرکت بوئينگ در رقابت با ايرباس ضعيف شود و اينگونه روز پس از امضاي قرارداد با ايرباس، اين کشور عربي با بوئينگ نيز قرارداد خريد هواپيما امضا کرد.
چنين نمونه هايي در خصوص مسائل مختلف و در قراردادها و معاملات بارها تکرار شده است و رهبران و مقام هاي کشورهاي بزرگ وقتي مي خواهند محصولات و توليدات کشورشان را بفروشند، اينگونه دخالت مي کنند.
سردبير روزنامه مصري الشروق در ادامه اين سوال ها را مطرح کرد که آيا حکام عرب در قراردادهايي که با کشورهاي خارجي امضا مي کنند، منافع ملي کشورشان را در نظر مي گيرند ، آيا آن ها به اين همه اسلحه نياز دارند؟ از اين سلاح ها ضد چه کساني مي خواهند استفاده کنند به ويژه اينکه بسياري از اين سلاح ها در انبارها مانده و قديمي شده است يا برخي از آن در جنگ هاي داخلي و در جنگ ميان برادران استفاده شده است.
عماد الحسين در پايان نوشت: قطعا هر کشوري براي دفاع از امنيت و مرزهاي خود به اسلحه نياز دارد اما سوال اينجاست که اين قرار دادهاي بزرگ که حکام عرب امضا مي کنند، براي تامين امنيت کشورهايشان است يا براي حفظ تاج و تختشان؟ معلوم نيست چه زمان پول هايي که صرف خريد اسلحه مي شود، اسلحه اي که نيازي هم به آن نداريم، براي رشد و ارتقاي فکري عرب ها هزينه مي شود؟


منبع: irna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/97165/وقتي که ترامپ به طور علني عربستان را مي دوشد
بستن   چاپ