پيشگيري از کمر درد در مسافرت نوروزي با چند راهکار ساده
شنبه 4 فروردين 1397 - 10:13:21 AM
چه خبر - پيشگيري از کمر درد در مسافرت با ماشين

کمردرد مشکلي است که بعضي از مسافران در طول و يا انتهاي سفر به آن مبتلا مي شوند و رانندگاني هم که سابقه کمردرد دارند ، نگران برگشت درد در طول سفر و درگير شدن با مشکلات آن هستند . رعايت بعضي از نکات در کاهش احتمال کمردرد در طول مسافرت و رفع اين نگراني ها کمک کننده است .

با اين راهکارها سفرهاي نوروزي را بدون کمردرد سپري کنيد

دکتر کامران آزما متخصص طب فيزيکي و توانبخشي و عضو هيئت مديره انجمن طب فيزيکي و توانبخشي ايران بيان کرد: علل ايجاد کمردرد در حين رانندگي متعدد بوده ولي عمدتا به فاکتورهاي شخصي ، فيزيکي واصول ارگونوميک مرتبط است.


رانندگان و سرنشيناني که از قبل مستعد کمردرد باشند و به عبارتي واجد ريسک فاکتورهاي ايجاد کمردرد باشند، احتمال ايجاد کمردرد در طول سفر در آنها بيشتر هست اين فاکتور ها خود به دو دسته قابل تعديل و غير قابل تعديل تقسيم مي شوند.
احتمال وقوع کمردرد هم در جوانان و هم بزرگسالان سيگاري بالاتر از افراد غير سيگاريست، همچنين اشخاصي که از قبل زندگي کم تحرکي دارند و و از سطح آمادگي جسماني کمتري برخوردارند، مستعد کمردرد هستند.
در مسافرت و در رانندگي طولاني مدت هم احتمال کمردرد دراين افراد نسبت به افراد غير سيگاري و در سطح بالاتر آمادگي جسماني بالاتر ، بيشتر است . سن و جنس از جمله رسيک فاکتورهاي غير قابل تعديل کمردرد هستند .
ابتلا به کمردرد در رانندگان زن را بيشتر از مردان است، همچنين اين احتمال با افزايش سن بالاتر مي رود و در رانندگان و سرنشينان مسن تر نسبت به جوانان اين احتمال تا دو برابر افزايش مي يابد . موارد ديگري هم در ذيل فاکتور هاي شخصي مطرح هست ، از جمله وضعيت نا مناسب ساختار قامتي و عادات بد در خصوص نشستن است.

636568895158648103.jpg

بدليل ارتباط وضعيت نشستن مناسب با ارگونومي و صندلي مي توان گفت از موارد مهم پيشگيري از کمردرد در مسافرت، صرف کمي وقت قبل از رانندگي جهت تنظيم صندلي خوردو مطابق جثه خود از نظر فاصله صندلي تا فرمان ، ارتقاع و زاويه هاي نشيمنگاه وقسمت پشتي است.
ميزان عقب بودن صندلي بايستي در حدي باشد که پاها نسبتا کشيده باشد و در عين حال در حدي نباشد که زانو ها در سطحي پايين ترمفصل ران قرار بگيرد و يا براي گرفتن فرمان مجبور به نشستن بدون تکيه باشيد، همچنين بهتراست زاويه قسمت نشيمنگاه در حدود 10 تا 20 درجه به سمت عقب باشد .
مدت زمان رانندگي هم با ميزان بروز کمردرد رابطه مستقيمي دارد و بهتر است در سفر هاي طولاني مدت هر 2 تا 3 ساعت توقف نموده و چند دقيقه اي پياده و قدم بزنيد.
در خصوص افراد با سابق کمردرد گاهي حتي يک ساعت رانندگي هم مي تواند دردسر ساز باشد .انجام چند حرکت کششي ملايم قبل از رانندگي، گرم نگه داشتن ملايم عضلات کمر با گرم کردن برقي پشتي خودرو و يا استفاده از پد هاي حرارتي برقي و کيسه هاي آبگرم، استفاده از بالش و کوسن هاي مخصوص در جهت پرکردن گودي کمر سودمند است.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : مواد غذايي تسکين دهنده کمردرد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 6 اشتباه جالب و رايج درباره كمردرد!!

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : کمرم از درد شکست!

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : نحوه صحيح نشستن هنگام رانندگي


منبع:jamejamonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/96015/پيشگيري از کمر درد در مسافرت نوروزي با چند راهکار ساده
بستن   چاپ