تعيين تکليف فيلترينگ تلگرام به کجا رسيد؟
يکشنبه 27 اسفند 1396 - 12:15:52 PM
چه خبر - قرباني: با چانه‌زني خواسته‌هايمان را به تلگرام بقبولانيم

محمدحسين قرباني نماينده مردم آستانه، در حاشيه جلسه غيرعلني مجلس شوراي اسلامي با رد خبر فيلتر شدن تلگرام گفت: بنده به ضرس قاطع مي گويم تا اين لحظه هيچ تصميمي براي فيلتر تلگرام گرفته نشده است.
نايب رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به بخشي از جزئيات جلسه غيرعلني مجلس گفت: در اين جلسه درباره جايگاه، فرصت‌ها و چالش‌هاي فضاي مجازي با دبير شوراي عالي فضاي مجازي توضيحات مفصلي در خصوص فضاي مجازي مطرح کرد اما بايد به اين مسئله توجه کرد که تلگرام بخش کوچکي از اين فضا را به خود اختصاص داده است و مبادا خودمان را از موقعيت‌هاي اقتصادي و ساير موقعيت‌هايي که براي توليد ثروت مي‌توانيم از آنها استفاده کنيم، محروم کنيم.
وي گردش مالي اقتصاد جهاني از فضاي مجازي را 4000 ميليارد دلار اعلام کرد و افزود: در آمريکا 26 درصد و در روسيه 2.4 درصد از توليد ثروت به وسيله فضاي مجازي انجام مي شود. ما نيز مي توانيم براي مديريت محيط‌زيست و يا هوشمند سازي و يا ساير اهدافي که براي توليد ثروت مي توان از آنها بهره گرفت، استفاده کنيم.
وي تنها کشوري که داراي شبکه‌هاي اجتماعي صد در صد داخلي است را «چين» اعلام کرد و اظهار کرد: اگر بتواينم در ايران شبکه‌هاي اجتماعي مثل چين به وجود آوريم بايد بدانيم که حداکثر 30 درصد از بازار شبکه‌هاي اجتماعي را به اپليکيشن هاي ايراني اختصاص خواهيم داد و نه بيشتر.

دلايل ناکارآمد بودن تلگرام از زبان دبير شوراي عالي فضاي مجازي

دبير شوراي عالي فضاي مجازي، ادامه فعاليت تلگرام را به صلاح نمي‌داند.
سيدابوالحسن فيروزآبادي دبير شوراي عالي فضاي مجازي، طي يادداشتي در «خبرآنلاين» نوشت: تلگرام از نظر مهندسي و سطح تکنيکي، شماره يک است. اينکه شبکه‌اي بتواند همه شهروندان را در يک کشور به هم مرتبط کند بدون آنکه سر سوزني در داخل کشور سخت‌افزار و نرم‌افزار و پلتفورم در اختيار داشته باشد، کار کمي نيست. آن هم با حجم صد گيگابيت بر ثانيه، در حد اعجاز است. اما در مقابل، يک سرويس عقب‌افتاده ارائه مي‌کند. کانال به دليل يک‌طرفه بودن و فقدان هويت، عقب‌افتاده‌ترين سرويسي است که حتي لايک و ديس‌لايک هم ندارد.
اينها در حقيقت چند هدف را تعقيب کرده‌اند. يکي آنکه ما در رسانه بين‌المللي حضور نداريم. ما معادل جمعيتمان، فارسي‌زبان در دنيا داريم. در کشور ما دو ميليون عرب زندگي مي‌کنند که مي‌توانند با عرب‌هاي دنيا حرف بزنند، 20 ميليون ترک داريم که مي‌توانند با ترک‌هاي دنيا حرف بزنند، ترکمن و کرد داريم که مي‌توانند با ترکمن‌ها و کردهاي دنيا حرف بزنند.
اينها خيلي هوشيارانه ما را به گوشه‌اي برده‌اند. البته تندروهاي داخلي هم با حمايت از بستن توئيتر و فيس‌بوک و ... به آنها کمک کرده‌اند. کانال‌هاي تلگرام نوعي ترويج لمپنيسم در کشور است. نوعي خبررساني يک‌طرفه است. غوغاسالاري و ايجاد فتنه است. روي اين شبکه، فيلترشکن مي‌گذارند. سوال اين است که اگر مي‌خواهند شبکه پيام‌رسان در کشورها ايجاد کنند پس چرا فيلترشکن روي آن قرار مي‌دهند؟ مگر مي‌خواهند درگير شوند؟ چرا در اين شبکه پول مجازي مي‌گذارند؟ چرا اين کار را در فيس‌بوک انجام نمي‌دهند؟
اينها سوالات بزرگي است که رسانه‌ها بايد طرح کنند. شما بايد سوال کنيد که تلگرام براي چه پول ديجيتال عرضه مي‌کند در حالي که مي‌داند فقط در ايران مي‌تواند مشتري جدي داشته باشد؟ چرا اين پول توسط تلگرام توليد شده و مردم در توليد اين پول نقشي ندارند؟ در ايران که شامل تحريم است و مردم دنبال پول‌هاي جايگزين هستند و بعضي افراد ثروت خود را دائم به طلا، دلار، بيت کوين و ... تغيير مي‌دهند. به همين دليل هم هست که با صراحت مي‌گويم ادامه فعاليت تلگرام با وضعيت فعلي به صلاح نيست. البته مشکل ما اين است که براي آن آلترناتيو نداريم و بايد آلترناتيو ايجاد کنيم.


منبع:

http://www.CheKhabar.ir/News/95590/تعيين تکليف فيلترينگ تلگرام به کجا رسيد؟
بستن   چاپ