تلگرام فيلتر مي شود!
شنبه 26 اسفند 1396 - 3:15:38 PM
چه خبر - فيلترينگ تلگرام به تصويب شوراي‌عالي فضاي مجازي رسيده است

يک عضو اصلاح‌طلب کميسيون صنايع مجلس با اشاره به تصميم مسئولان براي فيلترينگ دائم تلگرام پس از ناآرامي‌هاي دي‌ماه، تاکيد کرد که فيلترينگ تلگرام تاثيري در استفاده کاربران از آن نخواهد داشت و ضمن تشريح اثرات منفي فيلترينگ تلگرام، وابستگي شرکت‌هاي پشتيبان پيام‌رسان‌هاي داخلي به نهادهاي حاکميتي را از دلائل عدم اعتماد کاربران به اين پيام‌رسان‌ها دانست.
سيده حميده زرآبادي عضو اصلاح طلب کميسيون صنايع مجلس، در واکنش به اظهارات اخير دبير شوراي‌عالي فضاي مجازي مبني بر احتمال اعمال محدوديت‌هايي براي تلگرام در سال آينده اعلام کرد: بنابر اطلاعات موثقي که از وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات دارم، فيلترينگ دائم تلگرام در سال آينده به تصويب شوراي‌عالي فضاي مجازي رسيده و اين اظهارات به‌نوعي زمينه‌سازي براي انجام اين تصميم در افکار عمومي است.
وي در واکنش به اين پرسش که واکنش دولت و وزارت ارتباطات نسبت به اين تصميم چه خواهد بود، گفت: انتظار اين است که دولت يا وزارت ارتباطات اگر مخالف اين تصميم است، حداقل موضع خود را با شفافيت به مردم اطلاع دهد و با رسانه‌ها مصاحبه کند و بگويد که چنين اتفاقي باوجود مخالفت دولت، درشرف تحقق است.
با اين حال شاهديم که وزارت ارتباطات حتي به همين ميزان نيز شفافيت ندارد و طبيعي است که اگر مردم فکر کنند دولت مخالف اين تصميم نبوده است.
نماينده اصلاح‌طلب مردم قزوين در مجلس همچنين با اشاره به زمزمه‌هايي درمورد احتمال فيلترينگ تلگرام در سال آينده اعلام کرد: اکنون در زمانه‌اي زندگي مي‌کنيم که عصر انقلاب تکنولوژي است و اپليکيشن‌ها در فضاي مجازي، لايه‌هاي بيروني و ظاهري اين انقلاب تکنولوژي هستند.
در چنين شرايطي، اين‌که بخواهيم با اين موارد برخورد سلبي داشته باشيم و به‌جاي فرهنگ‌سازي براي استفاده به‌جا از اين فناوري‌هاي نو، صورت مسئله را پاک کنيم، کمکي به حل مشکلات فرهنگي نمي‌کند.
شنيده‌هايي در اين زمينه وجود دارد که متاسفانه درپي مشکلاتي که درجريان اعتراض‌هاي دي‌ماه سال جاري داشتيم، مسئولان تصميم گرفته‌اند تلگرام را به‌طور دائم فيلتر کنند که البته اميدواريم چنين اتفاقي نيفتد.
درجريان آن اعتراض‌هاي دي‌ماه امسال در مقطعي، فيلترينگ تلگرام به‌طور موقت انجام شد و در آن مقطع تاکيد شد در جلوگيري از گسترش ناآرامي‌ها موثر بوده است و به نظر مي‌رسد مسئولان سعي دارند براي سال آينده تلگرام را به‌طور دائم فيلتر کنند.
زرآبادي با اشاره به تجربيات ناموفق در برخورد با برخي پديده‌هاي نو در دهه‌هاي گذشته يادآور شد: هنگامي که ماهواره يا دستگاه‌هاي پخش ويدئوي خانگي وارد بازار شد، به‌جاي تقويت دانش و تکنولوژي خودمان، با نگاهي سلبي صرفاً تصميم به جلوگيري از استفاده از اين تکنولوژي گرفته و استفاده از آن را غيرقانوني اعلام کرديم اما اکنون با سپري شدن يکي، دو دهه از آن مقطع زماني، کارشناسان در حوزه‌هاي مختلف اجتماعي و فرهنگي بسياري از معضلات و آسيب‌هاي اجتماعي را به بعضي برنامه‌هاي ماهواره‌اي در خانواده‌ها مرتبط مي‌دانند.
باوجود آن‌که برخورد جدي انتظامي با ماهواره و استفاده‌کنندگان از اين تکنولوژي‌ها صورت گرفت اما درعمل شاهد استفاده گسترده شهروندان از اين تکنولوژي‌ها بوديم. اين رويه قطعاً درمورد تکنولوژي‌هايي همچون تلگرام نيز تکرار خواهد شد و فيلترينگ تلگرام بي‌شک به‌معني آن نخواهد بود که شهروندان و کاربران امکان استفاده از آن را از دست مي‌دهند، بلکه صرفاً آنها به‌سمت استفاده از فيلترشکن رفته و با استفاده از اين فيلترشکن‌ها از تلگرام استفاده خواهند کرد.
نکته حائز اهميت اين است که ترغيب کاربران به استفاده از فيلترشکن به‌خودي خود نيز عواقبي به همراه خواهد داشت؛ چراکه به‌عنوان مثال وقتي نوجوانان براي استفاده از تلگرام ناچار به استفاده از فيلترشکن هستند، متعاقباً مي‌توانند به کمک فيلترشکن از برخي ديگر از محتواهاي ناسالم را نيز استفاده کنند.
اين عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به پرسشي ديگر مبني بر اين‌که آيا رويکرد شوراي‌عالي فضاي مجازي براي حمايت از پيام‌رسان‌هاي داخلي مي‌تواند راهگشا باشد، گفت: متاسفانه در اين زمينه نيز شاهد نگاهي نادرست هستيم؛ به اين ترتيب که متاسفانه شرکت‌هايي که قرار است نسبت به راه‌اندازي اين پيام‌رسان‌ها اقدام کنند، شرکت‌هايي وابسته به برخي نهادها هستند.
به‌طور کلي براي راه‌اندازي اين پيام‌رسان‌ها، ابتدا بايد بستر اطلاعاتي فراهم کنيم و براي تحقق اين مسئله نيز ابتدا بايد تجهيزات لازم را خريداري کنيم که عمده اين تجهيزات از کشورهاي خارجي خريداري مي‌شود اما همواره يک طرف قرارداد داخلي در اين خريد و فروش وجود دارد که طبيعتاً اين شرکت‌هاي داخلي امکان هرگونه دخل و تصرفي در تجهيزات دارند و اين درحالي است که بنابر فهرستي که ازسوي وزارت ارتباطات در اختيارمان قرار گرفته، خريداري اين تجهيزات به‌طور کامل در انحصار دو شرکت وابسته به حاکميت است.
درواقع تا زماني که اين وضعيت حاکم باشد، کاربران نمي‌توانند به پيام‌رسان‌هاي داخلي اطمينان و اعتماد کنند.


منبع: ilna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/95525/تلگرام فيلتر مي شود!
بستن   چاپ