هفت سين خود را بخوريد
شنبه 26 اسفند 1396 - 11:16:33 AM
چه خبر - هفت سين و خواص خوراکي هاي موجود در آن

اولين پادشاهي که عيد نوروز را جشن گرفت کوروش کبير بود. او در سال 538 (قبل از ميلاد مسيح)، آغاز بهار را جشني ملي اعلام کرد. وي در اين روز برنامه هايي براي ترفيع سربازان، پاکسازي مکان هاي همگاني و خانه هاي شخصي و بخشش محکومان اجرا مي کرد. اين آيين ها در زمان ديگر پادشاهان هخامنشي نيز برگزار مي شود. شواهد نشان مي دهد داريوش اول هخامنشي، به مناسبت نوروز سال 416 سکه اي از جنس طلا ضرب کرد که در يک سوي آن سربازي در حال تيراندازي نشان داده شده است.
سفره هفت سين که نماد نوروز است و البته روايات متعددي پيرامون آن هست که هفت سين بوده يا هفت شين يا... هم قدمتي کهن دارد، اما تا به حال فکر کرده ايد که اين خوراکي هايي که روي سفره هفت سين مي گذاريد با کلي ذوق و سليقه، هرکدام چه ارزش هاي غذايي دارند؟ اين مطلب تهيه شده تا شما را با فوايد هفت سين سفره تان آشنا کند.

خواص سماق

سماق جزء ادويه هاست و مصرف متعادلش به عنوان طعم دهنده مشکلي ايجاد نمي کند البته به شرطي که سماق واقعي باشد. سماق واقعي گران قيمت است زيرا سخت تهيه مي شود. اين ادويه سرشار از ترکيبات فلاونوييدي و آنتي اکسيداني و املاح است و مثل زردچوبه مصرف متعادلش براي سلامت مفيد است.

خواص سمنو

سمنو يک ماده نشاسته اي مغذي استکه از دانه گندم تهيه مي شود و چون نشاسته اش شکسته مي شود هضم و جذب راحت تري دارد. از طرفي شکسته شدن مولکول هاي بزرگ نشاسته باعث مي شود طعم شيرين به خود بگيرد. سمنو از آرد گندم کامل گرفته مي شود و حاوي مقادير قابل توجهي ويتامين هاي گروه B و املاح مثل پتاسيم است.

خواص سير

هفت سين خود را بخوريد

سير از دسته سبزيجات است و ترکيبات آنتي اکسيداني و ويتامين C زيادي دارد. همچنين داراي ترکيبات گوگردي با خاصيت ضدعفوني کننده و همچنين داراي ميزان قابل توجهي فيبر است. بنابراين براي دستگاه گوارش بسيار مفيد است.

خواص سنجد

سنجد جزء ميوه هايي است که مصرف و فراواني اش در جامعه عادي کم است و بيشتر به صورت خشک شده و براي خواص دارويي به کار مي رود. سنجد تازه داراي مقدار قابل توجهي ترکيبات فيبري است. فرم خشک شده اين ميوه ويتامين C زيادي ندارد اما داراي مقادير زيادي از ترکيبات کاروتنوئيدي يا پيش سازهاي ويتامين A و همچنين املاحي مثل پتاسيم و منيزيم است.

خواص سيب

سيب ميوه اي است که هميشه توصيه شده بخوريد و سلامت باشيد. سيب سرشار از ويتامين C، فيبر، ترکيبات کاروتنوييدي، بتاکاروتن و پيش سازهاي ويتامين A و C است. البته سيب خوب است به شرط اينکه تازه و سالم باشد و براي آن از سموم دفع آفات نباتي زيادي استفاده نشده باشد. سيب را تازه و با پوست بخوريد. زيرا فيبر موجود در پوست سيب خيلي بيشتر از خود ميوه است.پکتين Pectin و همچنين فيبرهاي محلول موجود در سيب مانع از جذب زياد چربي و قند در دستگاه گوارش مي شوند. بنابراين مصرف روزانه آن همراه با غذا يا به عنوان وعده مي تواند فوق العاده مفيد باشد.

خواص سرکه

سرکه در واقع همان اسيد استيک Acetic acid است. نمي شود گفت سرکه يک ماده مغذي است و اگر مصرف نشود مشکلي به وجود مي آيد. سرکه فقط مي تواند يک طعم دهنده باشد که معمولا براي ترش کردن خوراکي ها مثل سالاد استفاده مي شود و خواص قابل توجهي ندارد و تنها يک ماده اسيدي ضعيف است. يک قاشق چايخوري آن سه کالري دارد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ماهي قرمز سفره هفت سين و خطرات آن ! لطفا ماهي قرمز نخريد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : لاغري با يکي از سين هاي سفره هفت سين


منبع : tandorosti.hmg.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/95496/هفت سين خود را بخوريد
بستن   چاپ