احمد توکلي از علت دعوتش به اعتراض خياباني مي گويد
شنبه 26 اسفند 1396 - 7:13:30 AM
چه خبر - چرا احمد توکلي تهديد به اعتراض خياباني کرد؟

توکلي گفت: معمولا اگر به کسي ظلم کنم، حلاليت مي طلبم. مرجع ديگري که حتما بايد از او حلاليت خواست مردم هستند چون ما آن‎طور که بايد، کار نکرديم بنابراين همواره خودمان را بدهکار مردم مي‌دانيم.
افرادي که براي پيشرفت و تعالي تلاش مي کنند، معمولا در پايان سال نگاهي به عملکرد خود مي اندازند و ارزيابي مي کنند که آيا در تحقق برنامه هاي خود موفق بودند يا خير. سياسيون هم از اين مسئله مستثني نيستند. آنها که چهارگوشه عرصه سياسي را نبوسيدند و اعلام بازنشستگي نکردند هم در هر مقطعي به ارزيابي کارهاي خود مي پردازند تا در عرصه هاي رقابتي آينده موفق تر ظاهر شوند.
مهمترين کاري که در سال 96 موفق شديم، انجام دهيم اعلام جرم عليه کساني بود که فساد مرتکب مي شدند، بعضي به نتيجه رسيد و بعضي در نيمه راه است.

بخشي از گفتگو با احمد توکلي را در ادامه بخوانيد.شما رئيس هيات مديره سازمان ديده بان شفافيت و عدالت هستيد. در طول سال 96 مهمترين کاري که انجام داديد چه بود؟

مهمترين کاري که در سال 96 موفق شديم، انجام دهيم اعلام جرم عليه کساني بود که فساد مرتکب مي شدند. بعضي به نتيجه رسيد، بعضي در نيمه راه است. مهمترين اعلام جرم درباره فساد حوزه غذا و دارو بود. اعلام جرم به نتيجه رسيد و به عزل و تعقيب رئيس سازمان غذا و دارو که معاون وزير بهداشت و درمان نيز بود، منجر شد. اعلام جرم هاي ديگري مربوط به مسئولان بانک مرکزي و وزارت تعاون در خصوص مديرعامل ثامن الحجج و عليه رئيس سازمان خصوصي سازي در بحث واگذاري غيرقانوني سهام آلومينيوم المهدي انجام شد که البته اين در دست بررسي است.

اگر بخواهيد در پايان سال حلاليت بطلبيد از چه کسي خواهد بود؟

من معمولا اگر به کسي ظلم کنم، حلاليت مي طلبم. مرجع ديگري که حتما بايد از او حلاليت خواست، مردم هستند چون ما آن‌طور که بايد، کار نکرديم؛ بنابراين همواره خودمان را بدهکار مردم مي دانيم.

در سال 96 چه مسئله اي مدنظر شما بود که نتوانستيد، فرصت نکرديد يا نشد که انجام دهيد؟

قصد داشتيم ديده بان شفافيت و عدالت در مسئله مبارزه با فساد به شکل فعال عمل کند. يعني برنامه ريزي کند که چه موضوعي را اولويت بدهد؛ اما عملا موضوعاتي را که مردم به ما منتقل کردند، پيگيري کرديم. گرچه موفق به کارهاي بزرگ شديم ولي بيشتر از آنکه فعال باشيم تابع اخباري بوديم که به ما مي رسيد. مثلا درباره شهرداري تهران که اغلب مرتکب خبط و خطا و تخلف و جرم شدند يا درباره سازمان ها و موسسات پولي اعتباري غيرمجاز و کوتاهي هايي بانک مرکزي که موجب زيان به اقتصاد ملي شد، کارهاي مهمي صورت گرفت ولي اين تابع آن نبود که ما وارد شده و برنامه ريزي کرده باشيم بلکه مراجعه مردم ما را به اين راه کشاند.

يک فعال رسانه اي توئيت کرده «آقاي حدادعادل گفته عده‌اي از مسئولان داخل حکومت موسسات مالي و اعتباري را تشکيل داده‌اند؛ بنابراين از او تقاضا دارم اسم آنها رااعلام کند»، آيا شما پشت پرده اين موسسات را درآورديد که چه کساني بودند؟

اينها بيشتر افراد زيرکي بودند که از فقدان نظارت و ضعف مديريت حداکثر سوءاستفاده را کردند. البته برخي مسئولان را نيز شريک کار خود قرار دادند که آن مسئولان مجبور بودند از اين افراد دفاع کنند. اما پشت پرده اي که شبکه اي از مثلا سياستمداران دخيل باشند، من نديدم. تک و توک سياستمداران با اين افراد همکاري کردند يا از پول هايي که اينها از مردم دريافت کردند، منتفع شدند و سهم گرفتند. ولي فرمان دست افراد فرصت طلب و زيرکي بود که از بي عرضگي و ضعف و ناتواني عدم سلامت سيستم استفاده کردند و مردم را دچار زحمت کردند و منابع ملي را به خطر انداختند.

شما توئيت کرده بوديد که «اگر دولت تا پايان سال قانون انتشار علني حقوق و مزاياي مسئولين را اجرا نکند، مردم را به تجمع قانوني و اعتراض خياباني عليه دولت دعوت مي کنيم»، بعد از آن آقاي کرباسچي يک پاسخي به اين توئيت شما داد و گفت «در طول اين همه سال که مسئوليت داشتيد، چرا به فکر شفافيت نبوديد». توضيح شما چيست؟

من خودم آدم شفافي بودم. همه دوره زندگي ام با فساد و پنهان کاري مبارزه کردم. چه طور من به فکر شفافيت نبودم؟ وقتي سازمان ديده بان شفافيت و عدالت تأسيس شد اختيارات قانوني براي اجراي اين مسئله امکان پذير شد. در واقع به فکر ما رسيد طبق آيين نامه 1384 و 1395 سازمان‎هاي مردم نهاد، مي توانيم درخواست جواز راهپيمايي و تجمع کنيم. ما از اين امکان مدني و ديني مي خواهيم استفاده کنيم و آن را به سمت انجام وظيفه همه قوا اعم از کشوري و لشکري و حتي سازمان هاي عمومي غيردولتي سوق بدهيم تا در همه امور کارگزاران حکومت به استثناي وزارت اطلاعات و دستگاه هايي که بايد حفظ اطلاعاتشان حفظ شود، شفافيت پيدا کند. قبلا براي شفافيت، فردي اقدام مي کردم، اما حالا طبق قانون اساسي سازمان تشکيل داديم، جمع شديم. ديدگاه امام نيز آن بود که اگر امر به معروف و نهي از منکر فردي اثر نکند، يارگيري واجب است. در واقع اين هم يک شکل جمعي امر به معروف و نهي از منکر است.


منبع: khabaronline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/95461/احمد توکلي از علت دعوتش به اعتراض خياباني مي گويد
بستن   چاپ