آخرين وضعيت پرونده زنان دستگير شده در روز زن، سردار رويانيان و حقوق هاي نجومي
دوشنبه 21 اسفند 1396 - 6:15:51 PM
چه خبر - دادستان تهران در سي‌امين جلسه شوراي معاونان دادسراي تهران

صدور کيفرخواست عليه قاضي پرونده کهريزک و سردار رويانيان

جعفري دولت‌آبادي، دادستان تهران در سي‌امين جلسه شوراي معاونان دادسراي تهران از صدور کيفرخواست عليه علي‌اکبر حيدري‌فرد قاضي پرونده کهريزک با شش عنوان اتهامي خبر داد و با اشاره به اين که اين دومين پرونده مفتوح براي نامبرده است، افزود: کيفرخواستي که در پرونده اول وي صادر شده بود، منتهي به صدور حکم محکوميت گرديده است و هم‌اکنون وي در زندان به سر مي‌برد.
وي در خصوص پرونده سردار رويانيان با سه عنوان اتهامي، با اذعان به طولاني شدن زمان رسيگي به اين پرونده، اين اطاله (به درازا کشيدن) را ناشي از ضرورت حسابرسي و کارشناسي اقدامات مالي در پرونده اعلام نمود. وي هم‌چنين از صدور 12 فقره کيفرخواست در پرونده‌هاي متهمان ارزي اخير خبر داد.

پليس با اقدامات ساختارشکنانه مقابله نمايد

دادستان تهران با اشاره به تجمع روز پنجشنبه (17 /12 /1396)عده‌اي از زنان مقابل وزارت کار به مناسبت روز جهاني زن که با دادن شعارهاي ساختارشکنانه و بعضاً کشف حجاب همراه بود، در بيان اقدامات پليس و دادسراي تهران در اين راستا اظهار داشت: پليس با اخذ دستور قضايي تعدادي از تجمع‌کنندگان را دستگير کرد که تعدادي از آنان آزاد و برخي از آن‌ها نيز بازداشت شدند که تحت تعقيب قضايي قرار خواهند گرفت؛ چرا که تشکيل تجمعات در معابر بايد با اخذ مجوز قبلي و نبايد با اقدامات ساختارشکنانه توأم باشد و پليس مکلف است با اقدامات ساختارشکنانه مقابله نمايد.
وي ضمن تکذيب تحقيق از افراد کم سن و سال در پرونده جشن شهرداري تهران افزود: از برخي اعضاي شوراي شهر تهران انتظار مي‌رود به جاي حمايت از اقدامات ساختارشکنانه در اين مراسم، بر عملکرد شهردار تهران بيشتر نظارت نمايند.

انتقاد از اظهارات نماينده مجلس

وي با انتقاد از اظهارات اخير يک نماينده مجلس شوراي اسلامي در خصوص فوت يکي از اغتشاشگران خيابان پاسداران، ضمن رد اين ادعا، اظهار داشت: اين نماينده مجلس اعتراض کرده که چرا برخي افراد در زندان فوت مي‌کنند! از اين حرف تعجب مي‌کنم؛ چرا که تاکنون صرفاً سه نفر شامل سينا قنبري، کاووس سيدامامي و يک نفر در بازداشتگاه پليس اراک فوت نموده‌اند که مسؤولان در هر سه مورد توضيح کافي داده‌اند.
دادستان تهران اظهار اين نماينده را مربوط به فردي به نام راجي که در حادثه خيابان پاسداران فوت کرده دانست و اظهار داشت: اين که راجي در زندان يا حين بازجويي کشته شده کذب است. نامبرده روز اول حادثه يعني اول اسفند 1396 در بيمارستان فوت گرديد و دادستاني در جلسه شوراي امنيت کشور (1 /12 /1396) در اين زمينه اطلاع‌رساني نموده است.
وي با اعلام اين‌که «تا ده روز پس از فوت راجي، هويت متوفي مشخص نبود و سرپرست دادسراي جنايي پس از مشخص شدن هويت متوفي، طي تماس تلفني با همسر وي در اين خصوص اطلاع‌رساني نمود»، افزود: در اوايل اسفندماه به معاون اول قوه قضاييه هم اطلاع‌رساني شد که يک نفر در درگيري‌ها فوت شده است که در اظهارات سخنگوي قوه قضاييه انعکاس يافته است (6 /12 /1396)؛ اما به رغم اين همه شواهد بر اين که فوت نامبرده در بيمارستان بوده، اين نماينده با اظهار اين که محمد راجي که يکي از افراد بازداشت شده بود و خبر فوتش از زندان مي‌رسد، اذهان عمومي را مشوش مي‌نمايد؛ اين در حالي است که فرد متوفي اساساً تحويل زندان نشده بود و نام وي در فهرست مکتوب دستگيرشدگان که شب اول براي اينجانب ارسال گرديد، درج نشده بود.
وي با توصيه به نمايندگان و مسوولان اجرايي دائر بر اين‌که پيش از هر اظهاري موضوع را بررسي کنند تا مصداق کذب و خلاف واقع نباشد، افزود: رعايت اين مهم به ويژه در مواردي مانند موضوع فوت فرد اخيرالذکر که تضعيف مسوولان قضايي و انتظامي را در پي دارد، ضروري است.

صدور ده فقره حکم متهمان آشوب‌هاي دي‌ماه

جعفري دولت‌آبادي در خصوص پرونده متهمان حوادث دي‌ماه، با اشاره به صدور 150 فقره کيفرخواست، از صدور ده فقره حکم محکوميت از سوي شعب دادگاه انقلاب اسلامي تهران خبر داد و در خصوص ميزان مجازات‌هاي مورد حکم و وضعيت ديگر متهمان آشوب‌ها اظهار داشت: مدت حبس‌هاي تعيين شده يک تا پنج سال است و ساير پرونده‌ها در محاکم انقلاب اسلامي يا محاکم عمومي تهران تحت رسيدگي است.

صدور 33 فقره کيفرخواست در پرونده حقوق‌هاي نجومي

وي از صدور 10 فقره دادنامه بر اساس کيفرخواست‌هاي صادره از سوي دادسراي کارکنان دولت در پرونده حقوق‌هاي نجومي خبر داد و با اشاره به تعداد کيفرخواست‌هاي صادره در اين موضوع شامل 33 فقره، افزود: احکام صادره از سوي محاکم کيفري تهران در پرونده حقوق‌هاي نجومي اکثراً متضمن مجازات حبس و رد مال بوده و بعضاً جزاي نقدي مقرر شده است.

محکوميت يک جاسوس و محکوميت يک کارگزار سابق دولتي

وي در خصوص محکوميت يک جاسوس سرويس اطلاعاتي انگلستان به شش سال حبس، اظهار داشت: اين فرد که داراي تابعيت ايراني - انگليسي است، پرونده مفتوح ديگري مرتبط با يکي از بانک‌هاي خصوصي دارد که در جريان رسيدگي است.
دادستان تهران هم‌چنين از محکوميت يکي از مسوولان سابق وزارت جهاد کشاورزي به هشت سال حبس و انفصال دائم از خدمات دولتي خبر داد.
وي اعلام کرد: تحقيقات در پرونده مهدي جهانگيري ادامه دارد و نامبرده هفته گذشته با توديع وثيقه آزاد شده است.

برخورد با ناامني و ايجاد مزاحمت براي مردم در چهارشنبه آخر سال

وي از سرپرستان نواحي دادسراي تهران خواست روز سه‌شنبه هفته جاري، در برگزاري کشيک فعال در دادسرا نظارت نمايند و افزود: با توجه به آشوب‌هاي اخير، در تمام نواحي عمومي دادسرا تعدادي از قضات در وقت کشيک حضور داشته باشند. وي خاطرنشان کرد: در اين روز با هرگونه ناامني در معابر و ايجاد مزاحمت براي مردم برخورد خواهد شد.

ارزيابي سال 1396 به عنوان سالي پر حادثه

جعفري دولت‌آبادي سال 1396 را از نظر مسائل اقتصادي اجتماعي و اعتراضات، سالي سخت و پر حادثه ارزيابي نمود و با اشاره به برگزاري تجمعات اعتراضي در کشور، اظهار داشت: مشکلات مرتبط با بانک‌ها، موسسات پولي و اعتباري، مشکلات صندوق‌هاي بازنشستگي، آشوب‌هاي دي‌ماه و بهمن‌ماه، موجب گرديد سال جاري پرفراز و نشيب باشد.
وي افزود: در سال 1396 در حوزه اجتماعي مسائلي چون کشف حجاب و برخي اقدامات ساختارشکنانه رخ داد که پس از پيروزي انقلاب اسلامي سابقه نداشته است. هم‌چنين در سال 1396 با حوادث تلخي مانند حادثه غرق شدن کشتي سانچي و سقوط هواپيماي مسافربري تهران - ياسوج و بلاياي طبيعي مثل زلزله غرب کشور مواجه بوديم.
وي تجربه دادستاني تهران در برخورد با مشکلات سال 1396 را موفق ارزيابي نمود و از جمله علل اين موفقيت را هماهنگي ميان دادسرا، پليس و دستگاه‌هاي اجرايي دانست و به عنوان مثال به عملکرد پليس و دادسرا در آشوب‌هاي دو ماه اخير اشاره کرد و اظهار داشت: پليس در آشوب‌هاي دي‌ماه ظرف دو تا سه روز بر اوضاع مسلط شد و آشوب خيابان پاسداران نيز ظرف چند ساعت توسط پليس مهار شد.

سرمايه‌گذاري دشمن در حوزه‌هاي اقتصادي و اجتماعي

دادستان تهران با اشاره به افزايش سرمايه‌گذاري دشمن در حوزه‌هاي اجتماعي و اقتصادي، افزود: دشمن فهميده است که جمهوري اسلامي ايران در حوزه دفاعي قوي و مقاوم است و لذا در پي بحراني جلوه دادن اوضاع اجتماعي و اقتصادي کشور است و سرپرستان دادسراها بايد در اين زمينه هوشيار باشند.
وي توجه دشمن به حوزه اجتماعي و از جمله عفاف و حجاب را با هدف خاموش کردن نور اسلام در ايران ارزيابي نمود و با اشاره به آيه 8 از سوره صف که مي‌فرمايد: «يريدون ليطفئوا نورالله بافواههم والله متم نوره و لو کره الکافرون» اظهار داشت: دشمنان انقلاب اسلامي به خيال خود مي‌خواهند نور اسلام را در ايران خاموش کنند، اما هرگز موفق نخواهند شد.

لزوم ارتباط متقابل ميان مسوولان، ناجا و دادستاني تهران

وي از معاونان دادسراها خواست با تشکيل جلسات متقابل ميان فرماندهان پليس و قضات در نواحي، مشکلات کنوني را برطرف کنند؛ و افزود: در آموزش و دادن تعليمات لازم به ضابطين اقدام نماييد، به نحو منظم و نوبه‌اي از مراکز انتظامي و بازداشتگاه‌ها بازديد کنيد، در اجراي طرح‌هاي انتظامي از پليس بخواهيد با اطلاع قبلي اقدام نموده و در برخي طرح‌ها نيز حضور يابيد تا نحوه عملکرد و اقدامات پليس در اجراي طرح‌ها را شاهد باشيد؛ زيرا اجراي مناسب و هماهنگ اين طرح‌ها مي‌تواند در مهار جرم و بالا بردن هزينه آن تاثيرگذار باشد.
جعفري دولت‌آبادي سرپرستان نواحي را از ارسال اصل پرونده‌ها به دواير آگاهي پليس تهران به منظور انجام تحقيقات و اجراي دستورات قضايي منع نمود و در خصوص نحوه صدور دستورات قضايي اظهار داشت: با توجه به ضرورت دسترسي قاضي به پرونده و پيگيري خانواده زنداني در مواردي چون توديع وثيقه، از ارسال اصل پرونده به دواير آگاهي خودداري شود و در صورت نياز به ارسال، صرفاً بدل مفيد مشتمل بر اوراق ضروري ارسال شود.
وي از معاونان خود خواست ضمن نظارت بر بازداشتگاه‌هاي پليس، مراقبت نمايند که متهمان فراتر از موعد قانوني در بازداشتگاه‌ها باقي نمانند.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/95151/آخرين وضعيت پرونده زنان دستگير شده در روز زن، سردار رويانيان و حقوق هاي نجومي
بستن   چاپ