چه خبر - خواص گوشت بوقلمون چيست؟
گوشت بوقلمون بدون پوست، به طور طبيعي چربي کمي دارد که معادل 1 گرم چربي در هر 30 گرم گوشت است، لذا کساني که داراي رژيم غذايي کم چربي هستند و افراد مسن، مي توانند از آن استفاده کنند. همچنين به دليل چربي کمتر بهتر از گوشت قرمز مي باشد. 150 گرم گوشت بوقلمون حدود نيمي از اسيد فوليک مورد نياز روزانه را تامين مي کند. همچنين منبع خوبي از پروتئين، سلنيوم، روي و پتاسيم و ويتامينهاي B1 ، B3 ، B6 و B12 و اسيد آمينه تريپتوفان است.
بوقلمون کلسترول بد خون را کاهش مي دهد، آرامش و سرحالي ايجاد ميکند، از سرطان جلوگيري ميکند، ترشح هورمون تستوسترون را افزايش ميدهد، سيستم ايمني را تقويت ميکند. گوشت سفيد و بدون پوست آن، يک ماده غذايي با پروتئين بالا و چربي کم است. کساني که بايد غذاهاي کم چرب بخورند، ميتوانند از قسمت سفيد گوشت بوقلمون استفاده کنند.
حال هر يک از اثرات مفيد گوشت بوقلمون بر سلامتي بدن را به طور جداگانه برايتان توضيح مي دهيم.
گوشت بوقلمون و کاهش کلسترول بد خون
قسمت روشنتر گوشت بوقلمون که بدون پوست باشد، داراي چربي، چربي اشباع و کلسترول کمتري از گوشت مرغ و گاو است.
گوشت بوقلمون و جلوگيري از سرطان
اسيد آمينه تريپتوفان Tryptophan براي فعاليت سلولهاي T لازم است. سلولهاي T يک نوع از سلولهاي سيستم ايمني بدن هستند که سلولهاي سرطاني را از بين ميبرند. در فقدان تريپتوفان، سلول T فعال ميميرند.
گوشت بوقلمون و ايجاد آرامش و سرحالي
ناقلين عصبي از اسيدهاي آمينه تشکيل ميشوند و ناقل عصبي به نام سروتونين از اسيد آمينه تريپتوفان تشکيل شده است.سروتونين باعث سرحالي و آرامش در بدن ميشود. لذا مصرف غذاهايي مثل بوقلمون باعث سرحالي ميشود.
در يک بررسي، به 15 خانمي که سابقه ي ابتلا به افسردگي داشتند، دو نوع ترکيب اسيد آمينه اي دادند. يک نوع ترکيب داراي اسيد آمينه تريپتوفان بود و ديگري آن را نداشت. بعد از مصرف ترکيب بدون تريپتوفان، 10تا از اين خانمها دچار علائم افسردگي موقتي، ولي قابل توجه شدند.ولي بعد از مصرف ترکيب حاوي اسيد آمينه تريپتوفان هيچ نوع تغييري در روحيه و حالت رواني اين خانمها مشاهده نشد.
گوشت بوقلمون و تقويت سيستم ايمني بدن
مدارک زيادي وجود دارد که نشان مي دهد اسيد آمينه تريپتوفان، نقش اساسي در سيستم ايمني بدن به عهده دارد. يک مطالعه روي موشها نشان داد که متابوليتهاي تريپتوفان (مولکولهاي ناشي از تجزيه تريپتوفان در بدن) اثر داروهايي را دارند که براي کاهش علائم بيماري ام اس استفاده ميشوند. بيماري ام اس يک نوع بيماري مربوط به سيستم ايمني بدن است.
گوشت بوقلمون و افزايش هورمون تستوسترون
پروتئين موجود در گوشت بوقلموني که به طور طبيعي (بدون استفاده از مواد شيميايي و هورموني) پرورش داده شده است، ميزان هورمون تستوسترون را در بدن آقايان، در حد مطلوب نگه ميدارد. ولي هورمونهايي که در پرورش بوقلمونهاي صنعتي استفاده ميشوند، توليد هورمون استروژن (هورمون زنانه) را افزايش و هورمون تستوترون را کاهش مي دهند.
کمبود پروتئين در برنامه غذايي مردان مسّن، منجر به افزايش گلوبولين باند شده با هورمون جنسي و کاهش فعاليت هورمون تستوسترون ميشود. کاهش اثر تستوسترون باعث کاهش عملکرد جنسي و توده عضلاني و گلبولهاي قرمز خون ميشود و منجر به پوکي استخوان ميگردد.
گوشت بوقلمون و بهبود کمخوابي
اسيد آمينه تريپتوفان نقش مهمي در خوابيدن دارد و باعث بهبود خواب در مبتلايان به بيخوابي مزمن ميشود.
هشدارهايي در مصرف گوشت بوقلمون
1- گوشت بوقلمون داراي اسيد آمينه پورين Purine است، لذا مبتلايان به نقرس بايد آن را به ميزان خيلي کم مصرف کنند.
2- گوشت بوقلمون داراي مقدار کمي اگزالات است. لذا بيماران مبتلا به سنگ کليه اگزالاتي، خيلي کم بايد آن را بخورند.
3- بوقلمونهايي که به طور طبيعي و ارگانيک پرورش داده ميشوند، هيچ نوع هورمون و آنتي بيوتيکي در بدن خود ندارند.
4- تقريبا تمامي چربي بوقلمون در پوست آن موجود است. همچنين گوشت تيره رنگ آن چربي بيشتري از گوشت روشنتر (سفيد) آن دارد. لذا قبل از پختن گوشت بوقلمون، تمامي پوست آن را جدا کنيد.
چرا پس از خوردن گوشت بوقلمون، حتي به مقدار جزئي، احساس ناراحتي و سنگيني در معده ميکنم؟ همچنين مصرف مجاز اين گوشت به چه اندازه مي باشد.
گوشت بوقلمون براي هضم سنگين است و در صورت احساس ناراحتي در معده، آن را مصرف نکنيد. مي توانيد از گوشتهاي سفيد ديگر به جاي آن استفاده کنيد مثل گوشت مرغ و ماهي. و روزانه بايد 3-2 واحد گوشت مصرف کنيد. هر واحد گوشت 30 گرم (به اندازه يک قوطي کبريت) است. هر عدد تخم مرغ نيز يک واحد گوشت محسوب مي شود.
آيا مصرف گوشت بوقلمون براي بيماران ديابتي هم مفيد است؟
مصرف گوشت بوقلمون به بيماران ديابتي پيشنهاد ميشود، چرا که به سبب دارا بودن چربيهاي اشباع شده کم، پروتئين بالا و درصد کربوهيدرات پايين، سبب پايين آوردن شاخص گلوتن شده و در نتيجه براي بيماران ديابتي فاقد کلسترول بالا مفيد است. همچنين به سبب درصد بسيار کم چربيهاي اشباع شده در اين گوشت، مصرف آن براي اشخاصي که داراي کبد چرب ميباشند مناسب است.
ميزان سديم در گوشت بوقلمون 335 ميليگرم در يک واحد گوشت 330 گرم است. به همين سبب خوردن گوشت بوقلمون به ميزان زياد، به بيماران قلبي پيشنهاد نميشود.
در صورتي که نميخواهيد دچار بيماريهاي سرطان سينه، پروستات، بيماري MS، آرتروز، افسردگي و اعصاب شويد و ضمنا اسيد اوريک، اوره و چربي خونتان بالا نرود، گوشت بوقلمون مصرف کنيد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : فوايد گوشت بوقلمون براي سيستم ايمني بدن
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : مضرات و فوايد مصرف گوشت بوقلمون
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آنچه بايد در مورد مصرف گوشت بوقلمون بدانيد
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : گوشت بوقلمون بخوريم يا مرغ؟
منبع : tebyan.net
http://www.CheKhabar.ir/News/95127/خواص گوشت بوقلمون - هر کس چه مقدار گوشت بوقلمون بخورد؟