هزينه برگزاري جلسات استيضاح چقدر است؟
دوشنبه 21 اسفند 1396 - 9:16:44 AM
چه خبر - هر جلسه استيضاح چقدر هرينه دارد؟

نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در حالي استيضاح سه وزير راه و شهرسازي، تعاون، کار و رفاه اجتماعي و جهاد کشاورزي را دستور کار خود قرار داده اند که نزديک به شش ماه پيش در جلسات بررسي راي اعتماد کابينه، به اين افراد اعتماد کرده بودند. استيضاح سه وزير کابينه دوازدهم در آخرين روزهاي سال در حالي برگزار مي‌شود که هر سه وزير در آستانه استيضاح، عباس آخوندي، علي ربيعي و محمود حجتي شش ماه قبل از نمايندگان مجلس راي اعتماد گرفتند.
حسن روحاني در شرايطي هر سه وزير را به مجلس معرفي کرد که سابقه حضور چهار ساله در دولت يازدهم، در کارنامه کاري آنها ثبت شده بود.با اين حال به فاصله شش ماه بار ديگر طرح استيضاح دو وزيري که پيش از اين نيز در دولت يازدهم زمزمه استيضاح‌شان بارها و بارها به گوش مي‌رسيد، طرح شده است. آخوندي پيش تر نيز دو بار در سال‌هاي 1394 و 1395 استيضاح شده است.
هر چند استيضاح حق نمايندگان مجلس است اما سوال اينجاست که برگزاري جلسات مکرر استيضاح در اين فاصله هاي کوتاه چه هزينه اي را در بر دارد. پيش از اين در مهر ماه سال گذشته بود که حشمت‌الله فلاحت پيشه، نماينده اسلام آباد در مجلس شوراي اسلامي هزينه هر دقيقه اداره مجلس را برابر با 300 ميليون تومان اعلام کرد. وي تاکيد داشت با توجه به اين هزينه لازم است نمايندگان با ارائه برخي گزارش هاي بي دليل وقت مجلس را نگيرند.
حال استيضاح سه وزير در آستانه سال جديد، در حالي که هر سه با سابقه چهار ساله حضور در دولت يازدهم، کارنامه اي روشن و شفاف داشتند چه هزينه اي را تحميل خواهد کرد.
بر اساس ماده 223 آيين نامه داخلي مجلس، در جلسه استيضاح، پس از بيانات استيضاح کنندگان، رئيس جمهور مي‌توانـد بـه دفـاع از وزيـر يـا وزيـران مـورد استيضاح بپردازد، همچنين وزير يا وزيران مورد استيضاح نيز مي‌توانند به دفاع از خود بپردازند. حداکثر وقت دفاع از استيضـاح براي رئيس جمهور يا چند وزير پنج ساعت و براي يک وزير سه ساعت خواهد بود. در ضمن وزير يا وزيران مورد استيضاح مي‌توانند حداکثر يک ساعت از وقت دفاع خود را در اختيار يک يا دو نفر از نماينـدگان موافق قرار دهند. بيانات استيضاح کنندگان و پاسخ آنها در يک يا چند جلسه بايد به طور متوالي صورت گيرد. با احتساب اين الزام قانوني مي توان زمان برگزاري هر جلسه استيضاح را حدود 5 ساعت تلقي کرد. پيش از اين نيز آخرين استيضاح آخوندي در اسفند ماه 1395 در جلسه اي 5 ساعته برگزار شد.
قرار است استيضاح وزراي راه و شهرسازي، جهاد کشاورزي و تعاون، کار و رفاه اجتماعي در روزهاي سه‌شنبه و چهارشنبه در دو نوبت صبح و يک نوبت عصر برگزار شود.
به اين ترتيب با در نظر گرفتن رقم اعلامي يعني 300 ميليون تومان براي اداره هر دقيقه مجلس، هر جلسه استيضاح 90 ميليارد تومان آب مي خورد. با در نظر گرفتن 15 ساعت براي استيضاح هر سه وزير اين رقم به 270 ميليارد تومان خواهد رسيد.
بر اساس مفاد پيش بيني شده در آيين ‌نامه داخلي مجلس، نمايندگان مي‌توانند با در نظر گرفتن اصل هشتاد و نهـم قـانون اساسـي، وزيـر يـا هيـأت وزيـران را استيضاح کنند. استيضاح وقتي قابل طرح در مجلس است که به امضاي حداقل ده نفر از نمايندگان برسد.
بر اين اساس تقاضاي استيضاح نمايندگان از وزير يا وزيران بايـد کتبا در جلسـه علنـي بـه رئـيس مجلـس داده شـود و در آن، موضوع استيضاح صريحاً و با ذکر مورد يا موارد معين شود. تقاضاي مزبور در آن جلسه يا جلسه بعد قرائت مي‌شود. ايـن تقاضا بدون مباحثه و فوراً براي وزير يا هيأت وزيران فرستاده مي‌شود.
بر اساس اين گزارش آخوندي سومين باري است که در جايگاه وزير راه و شهرسازي استيضاح مي شود. ربيعي و حجتي اما براي اولين بار در اين 5 سال مورد استيضاح نمايندگان قرار مي‌گيرند.»


منبع:khabaronline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/95093/هزينه برگزاري جلسات استيضاح چقدر است؟
بستن   چاپ