تغيير ساعت رسمي کشور براي سلامتي ضرر دارد!
دوشنبه 21 اسفند 1396 - 9:13:56 AM
چه خبر - تاثير تغيير ساعت برروي سلامتي انسان

تغيير ساعت تابستاني نزديک است، چرا که با آغاز فصل بهار ساعت رسمي کشور ما هم به مانند بسياري از کشورهاي غربي يک ساعت به جلو کشيده مي‌شود. اگر چه که يک ساعت، تفاوت بزرگي نيست، اما حتي از دست دادن يک ساعت خواب مي‌تواند مسائل سلامتي بسياري را براي مردان، زنان و کودکان ايجاد کند.

جديدترين مطالعه محققان دانشگاه "کلرادو" نشان مي‌دهد که تغيير ساعت تابستاني موجب بروز اختلالات سلامتي مي‌شود.

با اينکه اين روش توسط اکثر کشورهاي جهان مورد استفاده قرار نمي‌گيرد، اما تغيير ساعت تابستاني در بين کشورهاي غربي فراگير است.

تغيير ساعت تابستاني يا صرفه‌جويي در زمان نور روز (DST) که در بيشتر کشورها با نام ساعت تابستاني ناميده مي‌شود، به تغيير ساعت در منطقه‌هاي زماني گفته مي‌شود که موجب طولاني‌تر شدن روز در عصر و کوتاه‌تر شدن آن در صبح مي‌شود.
اين تغيير معمولا در ابتداي بهار هر سال انجام و در پاييز نيز به حالت عادي بازگردانده مي‌شود.
بسياري از کشورها براي بهينه‌سازي مصرف انرژي در فصل بهار و تابستان ساعت رسمي کشورشان را قدري(معمولا يک ساعت) به جلو مي‌کشند، تا ساعات بيشتري از روز با ساعات کاري همخواني داشته باشد و در ساعات کمتري از روز، نياز به مصرف انرژي براي تامين روشنايي وجود داشته باشد.
ايده ابتدايي اين تغيير در دوران مدرن در سال 1895 توسط "جرج ورنون هادسون" مطرح شد و براي اولين بار در زمان جنگ جهاني اول به اجرا درآمد.

بسياري از کشورها در زمان‌هاي متفاوت از اين شيوه استفاده کرده‌اند. پس از بحران انرژي در دهه 1970 ميلادي، ساعت تابستاني به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفت و تا امروزه نيز در آمريکاي شمالي و اروپا استفاده مي‌شود.
اين عمل هم مورد ستايش و هم مورد انتقاد قرار گرفته‌است. به دليل بهره‌برداري از زمان پس از ساعات کاري، افزوده شدن طول روز پيش از عصر به سود خرده‌فروش‌ها، مسابقات ورزشي و ديگر فعاليت‌ها مي‌باشد، اما مي‌تواند براي برنامه‌هاي سرگرمي و ديگر برنامه‌هاي مرتبط مشکل ايجاد کند.
در حالي که هدف ابتدايي تغيير ساعت تابستاني کاستن مصرف انرژي در ساعات اوج مصرف و کاهش استفاده از لامپ رشته‌اي بوده است، اما شيوه‌هاي گرمايش و سرمايش مدرن تا حدود زيادي متفاوت است و به همين دليل تحقيق در مورد چگونگي تاثير اين شيوه بر مصرف انرژي اغلب محدود و متناقض است.
تغيير ساعت تابستاني امروزه با چالش‌هاي ديگري نيز روبرو شده است و موجب پيچيده‌تر شدن حفظ زمان موجب اختلال در ملاقات‌ها، پرداخت صورت‌حساب‌ها، حسابرسي، تجهيزات پزشکي و تجهيزات سنگين و همچنين الگوي خواب افراد مي‌شود.
يک گروه از محققان دانشگاه "کلرادو" در مطالعه اخير کشف کردند حداقل 25 درصد بزرگسالان بيشتري در همان هفته دچار حملات قلبي مي‌شوند.
افرادي که بيش از 65 سال سن دارند و افرادي که مبتلا به سرطان هسند، در معرض خطر ابتلا به حمله قلبي يا سکته قلبي بعد از تغيير ساعت هستند.
روانشناسان باليني معتقدند که اين موضوع به اين دليل است که مردم براي يادگيري چگونگي مطابقت با ساعت جديد با دشواري مواجه مي‌شوند.
طبق گفته محققان، اين دشواري‌ها شامل محروميت از خواب مي‌شود که همين بي‌خوابي منجر به علائم اضطراب، افسردگي و حتي کج‌خلقي و زودرنجي مي‌شود.
دکتر رون کرامر، مدير پزشکي مرکز اختلالات خواب "کلرادو" گفت: تغيير ساعت با از دست دادن اجباري يک ساعت خواب و تغيير در برنامه خواب همراه است که گاهي مي‌تواند به اختلال در عملکرد روزانه منجر شود.
وي افزود: اين مشکل به طرز شگفت‌آوري مي‌تواند تا يک يا دو هفته در بعضي از افراد، به ويژه افرادي که عادت به شب‌بيداري دارند، ادامه يابد.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/95088/تغيير ساعت رسمي کشور براي سلامتي ضرر دارد!
بستن   چاپ