حرف هاي آذر معماريان در ستايش همسرش علي معلم
يکشنبه 20 اسفند 1396 - 10:15:51 AM
چه خبر - گفت و گو با آذر معماريان همسر مرحوم علي معلم
آذر معماريان در گفت‌وگويي درباره جزئياتي از برگزاري مراسمي به مناسبت سالگرد درگذشت علي معلم در قطعه هنرمندان بهشت زهرا، توضيح داد:

روز دوشنبه 21 اسفندماه همزمان با سالگرد فوت علي معلم، مراسمي را در قطعه هنرمندان بهشت زهرا برگزار خواهيم کرد. برهمين اساس دوشنبه ساعت 9 و نيم صبح از مقابل خانه سينما شماره2 واقع در خيابان وصال به سمت بهشت زهرا حرکت خواهيم کرد و آنجا برنامه‌اي تدارک ديده شده است و بنا است که هنرمندان حاضر در مراسم سخنراني‌هايي داشته باشند.

او درباره دغدغه‌هاي انتشار مجله «دنياي تصوير» در نبود علي معلم، بيان کرد:

بعد از درگذشت علي معلم، پسرمان مديريت مجله را برعهده گرفت و با توجه به اينکه رشته تحصيلي مرتبطي هم داشته و از کودکي در همين محيط بزرگ شده است، روند انتشار مجله تغييري نکرد و با وجود آنکه تعداد زيادي از مجلات در همين يک سال دچار مشکل شدند ولي «دنياي تصوير» با ريزش مخاطب مواجه نشد و من هم مسئوليت اجرايي کارها را بر عهده داشتم و به اين ترتيب راه علي معلم ادامه پيدا کرده است. آقاي معلم از کساني بود که جادوي بزرگ انديشيدن را مي‌دانست و هيچ گاه درگير چشم و هم چشمي‌هايي که در جامعه امروز ما موج مي‌زند نبود و هميشه آن چيزي که براي خود مي‌خواست را براي ديگران هم مي‌خواست و خودخواهي بيش از اندازه نداشت و دگرخواه بود. او هيچگاه از ارايه دانشش به ديگران کوتاهي نکرد و همين امر باعث ايجاد رفاقت با همکارانش شده بود. نهايتا هم همين شيوه، تداوم کار «دنياي تصوير» را تاکنون به دنبال داشته است.

معماريان با تاکيد بر اينکه "علي معلم آدم راستگويي بود و هيچ‌گاه براي مصلحت روزگار حرفي نمي‌زد و هميشه جانب حق را مي‌گرفت" گفت:

علي معلم با وجود داشتن چنين شخصتي علاوه بر آنکه بسياري از هنرمنداني که با او دوست بودند، از نبود او متاسف بودند در اين يک سال با اظهار تاسف و افسوس آدم‌هايي مواجه شديم که حتي ممکن بود معلم با آنها برخوردهايي تندي هم داشته است.

همسر علي معلم درباره آثار به‌جامانده از اين صاحب نظر سينما بيان کرد:

علي معلم در زمان حياتش بيشتر سرمقاله‌هايش مخصوصا آنهايي که از اهميت بيشتري برخوردار بودند را به عنوان کتاب «يادداشت‌هايي از يک دوران سپري نشده» منتشر کرد. البته کتاب دومي هم اکنون بعد از فوت اين هنرمند در حال توليد و انتشار است. اکنون ساخت مستندي هم از زندگي علي معلم در حال انجام است که در مراحل اوليه توليد قرار دارد. ساخت اين مستند توسط خانواده‌اش در حال انجام است و به خاطر آنکه معلم در جشنواره‌هاي خارجي متعددي هم حضور داشته و چهره‌اي شناخته شده در جهان است بايد مستندي باشد که شايسته او و فعاليت‌هاي ارزشمندش باشد. بنابر اين ما بنا داريم که با تيمي حرفه‌اي که تجربه چنين کاري را داشته است، ساخت اين مستند را پيش ببريم.
معماريان در پايان بيان کرد:
به خاطر دارم که زماني پسرم از پدرش خواست تا مستندي راجع به زندگي او بسازد ولي ايشان مقاومت کرد و شايد اين امتناع به خاطر کاري‌هاي زيادي بود که شوق داشت آنها را انجام دهد و فکر نمي‌کرد يک روزي به اين سرعت ما را ترک خواهد کرد و واقعا خيلي چيزها در دنيا غيرقابل پيش‌بيني است.
علي معلم سال 1341 در دامغان متولد شد و در رشته‌ي سينما تحصيل کرد، در دهه‌ي شصت فعاليت مطبوعاتي خود را آغاز کرد و در سال 71 با تاسيس ماهنامه «دنياي تصوير» فصل تازه‌اي را در مطبوعات و رسانه‌هاي سينمايي رقم زد. معلم که به واسطه‌ي توليد و اجراي برنامه‌هايي چون «جنگ هنر»، «از واژه تا تصوير»، «سينماي انديشه» و ...به چهره‌اي شناخته شده تبديل شده بود، اولين جشن سينمايي و تلويزيوني خصوصي ايران را تاسيس کرد و تنديس حافظ را به منظومه‌ي سينماي کشور افزود.
فعاليت معلم فقط به عرصه‌ي مطبوعات و رسانه‌ها محدود نمي‌شد، «شوکران»، «گاوخوني»، «ازدواج به سبک ايراني» و «آل» از جمله تجربيات او در مقام تهيه‌کنندگي بود. دريافت مدرک دکتري افتخاري به پاس فعاليت‌هايش در عرصه‌ي فرهنگ و هنر نيز يکي ديگر از عناوين متعدد او به شمار مي‌رفت.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/95014/حرف هاي آذر معماريان در ستايش همسرش علي معلم
بستن   چاپ