مجرد ماندن دختران فاجعه است يا ... ؟ از ترانه عليدوستي تا زهرا آيت اللهي
شنبه 19 اسفند 1396 - 4:15:23 PM
چه خبر - فقط گرفتار پيله کردن به زن بوکسور و ورزشکاريد؟/فرزندکِشي از کودکان

زهرا آيت الهي رئيس شوراي فرهنگي اجتماعي زنان و خانواده شوراي عالي انقلاب فرهنگي در گفتگوي ويژه خبري صدا و سيما، گفت:
ما بايد بر مبناي سياست هاي داخلي خود اقدام کنيم. بر اساس آمار مرکز آمار ايران پارسال(سال 95)، 36 هزار و 422 ازدواج زير 15 سال دختران داشتيم که اکثر آنان با پسرهاي 20 تا 24 سال ازدواج کردند در حالي که در همين سال يک ميليون و 297 هزار و 300 دختر 30 تا 50 سال هرگز ازدواج نکرده داشتيم که با احتساب خانم هايي که بر اثر فوت همسر يا طلاق، بدون همسر هستند اين رقم به دو ميليون و 23 هزار خانم 30 تا 50 سال بدون همسر مي رسد.

همچنين آيت‌الهي در بخشي ديگر از گفته هاش به راه اندازي "وزنه برداري" و "بوکس" بانوان انتقاد کرد.

ترانه عليدوستي در سه توئيت نسبت به اين سخنان وي واکنش نشان داد.


توئيت اول:
کدام فاجعه بزرگتر است خانم آيت اللهي؟ اينکه سي و خورده اي هزار زن هرگز ازدواج نکنند، يا اينکه همين حالا در کشور ”15000 دختر زير 15 سال مطلقه يا بيوه داريم؟” آيا تقدس خانواده يعني به عقد در آوردن و فرزندکِشي از کودکان؟ بعدش چي؟ فاجعه بي همسري نيست، نگاه من و شما به خودمان است.
توئيت دوم:
از آمار ازدواجهاي زير 13 سال که قانوني نيستند اما ثبت ميشوند هم با خبريد؟ يا فقط گرفتار پيله کردن به زن بوکسور و ورزشکاريد؟
توئيت سوم:
اصلاح فرموديد 2 ميليون بالاي سي سال مجرد نه سي هزاروخورده اي. که فرقي در اصل حرف نميکند. آمار طلاق رو هم بگيد ميون دخترهايي که واجبه شوهر بديد: سال 95، هر سه ازدواج يک طلاق.

پاسخ ترانه عليدوستي به زهرا آيت االهي

پاسخ ترانه عليدوستي به زهرا آيت االهي

سيمرغ_ البته شايان ذکر است, که معمولا هنگام اعلام آمار افراد مجرد فقط تعداد زنان و دختران مجرد, گفته مي شود, و با وجود دو طرفه بودن امر ازدواج, عددي به عنوان آمار پسران مجرد معمولا ذکر نمي شود. از سويي ديگر ما شاهد آن هستيم که در فضاي مجازي, گاها پسران با افتخار اعلام مي نمايند که به دختران نزديک مي شوند, آن ها را به لحاظ حسي, درگير مي کنند و پس از مدتي آن ها را رها مي کنند. با نگاهي دقيق تر, به ريشه اين مساله مي بينيم, که اين معضل داراي ريشه فرهنگي ست, و همواره مجرد بودن دختران, حتي در صورت موفقيت آنان در عرصه هاي اجتماعي, دست مايه تحقير و تمسخر مي شود, ولي شايد مجرد ماندن پسران در چند دهه گذشته امري پذيرفته شده, به حساب بيايد.
موضوع ديگري که شايد به طور نا محسوس باعث رشد آمار دختران مجرد مي شود, اما نه در رسانه ها و نه در تلويزيون و نه در هيچ جاي ديگر, با آن به عنوان موضوعي که مسبب برخي اختلالات است, نگاه نمي شود, آن است که, ما مي بينيم که خانواده ها براي پسراني که بالاي سي و پنج سال دارند, به خواستگاري دختراني در رده سني زير 25 سال مي روند و آن دختران نيز با توجه شرايط مالي پسران تن به چنين ازدواج هايي مي دهند. و اين از نگاه خانواده ها نوعي پيروزي برا ي پسر خانواده به حساب خواهد آمد. البته در جامعه اي که به حالت افراطي عقل و منطق گراست, و بها دادن به احساسات دخترانه, موضوعي نکوهش شده مي باشد, ازدواج هاي غيراحساسي و با مبناي منافع مالي کاملا پذيرفته شده است. پس منجر شدن برخي از ازدواج هايي از اين دست به طلاق, فکر چندان باطلي هم نمي باشد, هيچ نهاد و يا رسانه فرهنگي نيز, به تاثير اين موضوع در بالا رفتن آمار دختران مجرد و طلاق وقعي نمي نهد.
البته بسياري از رسانه ها که مهم ترين شان تلويزيون مي باشد, در برنامه هاي پر طرفدار خود از جمله دورهمي, آشکارا با مساله مجرد ماندن دختران و نيز برخي مطالبات دختران براي ازدواج به عنوان موضوعي براي تمسخر و تحقير نگاه مي کنند, و مردم نيز با صداي بلند به اين موضوعات مي خندند. آيا در چنين شرايط اجتماعي, چنين شوخي هايي تاثير فرهنگي نامطلبوب نخواهند داشت؟
از طرف ديگر در چنين جامعه اي ما شاهد برخي موضع گيري ها نسبت به اشتغال زنان و يا ورزشکار بودن آن ها هستيم. حتي قوانيني مصوب باعث بسته شدن دست و پاي زنان ورزشکار که در عرصه جهاني به موفقيت رسيده اند را شاهد هستيم. آيا افزايش تمايل دختران به مستقل بودن و نيز عدم تمايل به هرگونه وابستگي مساله اي دور از انتظار است؟
اگر بخواهيم بدون به تغييرات اجتماعي و فرهنگي در سال هاي اخير, کمر همت به پايين آوردن آمار دختران مجرد نماييم, شايد اين کاهش تعداد دختران مجرد با افزايش آمار طلاق همراه شود. و از سويي با نگاه متمرکز روي دختران و زنان مجرد, و چشم پوشي از تعداد پسران مجرد و دادن زمان طولاني تر به پسران براي تشکيل خانواده, شايد ناخواسته باعث اين رشد يافتن اين معضل شويم.
منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/94972/مجرد ماندن دختران فاجعه است يا ؟ از ترانه عليدوستي تا زهرا آيت اللهي
بستن   چاپ