درمان رفلاکس معده با رژيم مديترانه اي
جمعه 18 اسفند 1396 - 7:15:36 AM
چه خبر - رژيم مديترانه اي بهتر از دارو مي تواند رفلاکس اسيد معده را بهبود دهد

تحقيقات جديد نشان مي دهد که در درمان رفلاکس معده، خوراکي ها بهتر از دارو عمل مي کنند.
از دهه 2950، تحقيقات زيادي روي رژيم غذايي مديترانه اي که بر مبناي مصرف ميوه ها، سبزيجات، روغن زيتون و غلات کامل و محدوديت مصرف گوشت قرمز و کربوهيدرات هاي تصفيه شده است، انجام شده. نتيجه اين تحقيقات مفيد بودن اين رژيم غذايي براي سلامت قلب و مغز است و حالا دلايلي داريم مبني بر اين که اين رژيم بهتر از داروها به درمان رفلاکس اسيد معده کمک مي کند.
اين مطالعه که در JAMA Otalaryngology بخش جراحي سر و گردن منتشر شده، اطلاعات مربوط به بيماراني که مبتلا به نوعي رفلاکس معده (رفلاکس لارن دفرانژيال laryngopharyngeal يا به اختصار LPR ) بودند که در آن اسيد معده به سمت مري و گلو منتقل مي شود، مورد بررسي قرار گرفت. يک گروه با 85 بيمار با داروهاي سنتي تحت درمان قرار گرفتند، در حالي که گروه ديگر که شامل 99 بيمار بود رژيم غذايي مديترانه اي به همراه آب قليايي مصرف نمودند. هر دو گروه ار عوامل رايج ايجاد کننده رفلاکس معده مانند قهوه، غذاهاي چرب و تند و الکل اجتناب کردند.
بعد از 6 هفته علايم گروه دارويي 27 درصد کاهش پيدا کرد در حالي که گروه رژيم مديترانه اي شاهد بهبود 40 درصدي بودند.
به گفته دکتر کرگ زالوان Craig Zalvan، نويسنده مطالعه و رئيس تحقيقات گوش و حلق و بيني در بيمارستان فلپس Phelps در نيويورک، بيماراني که رفلاکس معده دارند بعد از دوره رژيمي هم از منافع آن بهره مند مي شوند. بعد از حدود 6 هفته در صورتي که احساس بهتري داشتيد حتي مي توانيد کم کم خوراکي هايي که رفلاکس معده را تشديد مي کنند را دوباره مصرف کنيد.
مواد غذايي مبتني بر حيوانان مقدار آمينواسيدهاي موجود در معده را افزايش داده و در نهايت منجر به افزايش سطح آنزيمي به نام پپسين pepsin مي شوند که ايجاد کننده رفلاکس معده است. داشتن يک رژيم غذايي بر پايه گياهي منجر به کم شدن آمينو اسيدها و کاهش سطح پپسين مي شود. از آن جا که پپسين در محيط کم اسيد غير فعال مي شود آب قليايي هم جلوي باقيمانده اسيدهاي معده را براي بالا آمدن مي گيرد.

اثر کاهش وزن بر بهبود رفلاکس معده

درمان موثر رفلاکس معده با رژيم مديترانه اي

به گفته دکتر نانسي جاف Nancee Jaffe، متخصص تعذيه بيماري هاي دستگاه گوارش در بيمارستان UCLA، اگثر قريب به اتفاق بيماران مبتلا به بيماري هاي گوارشي داراي اضافه وزن يا چاقي هستند. حتي افزايش وزن ناچيز در يک فرد سالم مي تواند باعث رفلاکس اسيدي شود. در اين مطالعه عامل وزن در نظر گرفته نشده ولي افرادي که رژيم غذايي مديترانه اي داشتند در طول 6 هفته با کاهش وزن قابل توجهي روبرو بودند.
در حال حاضر از داروهاي مهار کننده پمپ پروتئين proton pump inhibitors يا به اختصار PPIs براي درمان رفلاکس اسيد استفاده مي شود اما از هر 10 نفر بيش از 5 نفر هنوز هم علايم بيماري را مشاهده مي کنند ضمن اين که اين داروها گاهي اوقات عوارضي جانبي مانند کم شدن سطح منيزيم، تپش قلب و ايجاد عفونت هاي جدي مرتبط با اسهال مزمن و خطر بالقوه بيماري هاي مزمن کليه دارند.
قبل از صرف نظر کردن از مصرف داروها حتما با پزشک خود صحبت کنيد زيرا تغييرات رژيم غذايي فقط روي برخي افراد اثر گذار است.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : رژيم مديترانه اي چيست؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : رژيم غذايي مديترانه اي داشته باشيد به اين دلايل

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : اگر رفلاکس معده داريد، اين مواد غذايي را فراموش کنيد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : جلوگيري از رفلاکس معده و سوزش سر دل با 8 راه ساده

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : در مورد خواص ميوه به و تاثير آن بر رفلاکس معده بيشتر بدانيد


تهيه و ترجمه : گروه سلامت سيمرغ
اختصاصي سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/94852/درمان رفلاکس معده با رژيم مديترانه اي
بستن   چاپ