بيماري آلزايمر با ذرات آلاينده + پيشگيري از آلزايمر با اين غذاها
چهارشنبه 16 اسفند 1396 - 7:14:09 PM
چه خبر - ابتلا به بيماري آلزايمر با ذرات آلاينده

ترديدي وجود ندارد که آلودگي هوا بر ريه هاي انسان تاثير منفي مي گذارد. تنفس مواد شيميايي سمي توليد شده به واسطه فعاليت کارخانه ها و وسايل نقليه موجب بيماري تنفسي مزمن، آسم، آمفيزم، و سرطان ريه مي شوند.

بيماري آلزايمر و ذرات آلاينده هوا

نکته اي که کمتر به آن توجه مي شود، آسيب غير قابل بازگشتي است که مي تواند به واسطه آلودگي هوا در مغز ايجاد شود.
طي يک مطالعه در سال 2015، پژوهشگران توسعه شناختي دو گروه از دانش آموزان که در بازه سني 7 تا 10 سال قرار داشتند را براي يک دوره زماني 12 ماهه مقايسه کردند. مدرسه يک گروه در منطقه اي پر ترافيک واقع شده بود و مدرسه گروه ديگر در منطقه اي با آلودگي کمتر قرار داشت.
پژوهشگران دريافتند افزايش مهارت هاي شناختي براي کودکاني که در محيط آلوده‌تر حضور داشتند تنها 7.4 درصد بوده است، در شرايطي که همتايان آنها در محيط پاک‌تر افزايش 11.5 درصدي را تجربه کردند.
اگر تنفس سموم مي تواند تنها طي يک سال اثري تا اين اندازه قابل توجه بر مغز کودکان داشته باشد، تصور اثري که مي تواند طي چند دهه شکل بگيرد، ترسناک است.

ذرات ريزي که مغز را آلوده مي سازند

آرين صفاري، مهندس شيمي، به جمع آوري، دسته بندي، و مطالعه ذرات آلاينده هوا در آزمايشگاهي در دانشگاه کاليفرنياي جنوبي مشغول است. وي به ذرات فوق ريز که 200 برابر کوچکتر از ضخامت يک تار موي انسان هستند، بسيار علاقمند است.
ذرات آلاينده به طور معمول ترکيبي از مواد جامد و مايع شناور در هوا هستند، از اين رو قابليت انتقال از طريق هوا به روشي بسيار مشابه با ميکروب هاي ويروسي يا باکتريايي را دارند.
ذرات PM2.5 تقريبا در انواع مختلف آلودگي هاي هوا حضور دارند و به واسطه اندازه بسيار کوچک خود به راحتي ريه ها را تحت تاثير قرار مي دهند. اين به معناي آسيبي جدي و شکل گيري استرس اکسيداتيو* oxidative stress التهاب و آسيب سلولي است.

* استرس اکسيداتيو oxidative stress :همان پيروزي راديکال هاي آزاد بر دفاع آنتي اکسيداني بدن است و به نوعي به حمله هاي بيولوژيک به ارگانيسم بدن تعبير مي شود. به بيان ديگر، استرس اکسيداتيو عدم تعادل ميان توليد راديکال هاي آزاد و دفاع هاي آنتي اکسيداني تعريف مي شود.

شواهد روز افزون نشان مي دهند که اين نانوذرات در زوال شناختي و بيماري آلزايمر نيز نقش دارند. مطالعه اي که توسط دانشکاه کاليفرنياي جنوبي انجام شد، نشان داده است زنان مسن ساکن مناطقي که ميزان آلودگي ذرات معلق PM2.5 در آنها بالاتر از استاندارد سازمان محافظت از محيط زيست آمريکا بوده با افزايش 81 درصدي احتمال ابتلا به زوال شناختي و 92 درصدي احتمال ابتلا به بيماري آلزايمر يا زوال شناختي مواجه بوده اند.
مطالعه اي ديگر که در دانشگاه تورنتو انجام شد، نشان داد که افراد ساکن در فاصله 164 فوتي (50 متر) از يک خيابان اصلي در مقايسه با افرادي که در فاصله 656 فوتي (200 متر) زندگي مي کردند، 12 درصد احتمال بيشتري داشت به زوال عقل مبتلا شوند.
همچنين، مطالعه پژوهشگران دانشگاه روچستر نشان داد که تنفس ذرات PM2.5 مي تواند ورود آنها به غشاي بيني موش ها و سفر مستقيم به مخچه را در پي داشته باشد که در اين بخش زمينه ساز التهاب مي شوند.
بررسي 18 مطالعه از شش کشور مختلف نيز نشان داد که همه آنها به جز يکي، ارتباط بين دريافت زياد ذرات PM2.5 و نشانه هاي زوال عقل را نشان داده اند.

براي پيشگيري از آلزايمر و محافظت از خود چه کارهايي مي توان انجام داد؟

بيماري آلزايمر با ذرات آلاينده + پيشگيري از آلزايمر با اين غذاها

اگرچه اجتناب از مواجهه با آلودگي هوا دشوار است، اما با مد نظر قرار دادن برخي اقدام ها مي توان احتمال ابتلا به بيماري آلزايمر ناشي از اين شرايط را کاهش داد.
ابتدا بايد تقويت بدن خود در برابر ذرات معلق و ديگر اشکال آلودگي را مد نظر قرار دهيد و سپس از قدرت مبارزه با اثرات چند ساله مواجهه با آلودگي هوا و ارتقا محافظت از مغز برخوردار شويد. در همين راستا، مي توانيد موارد زير را مد نظر قرار دهيد:

پيشگيري از آلزايمر با مصرف بروکلي

نتايج يک مطالعه در دانشکده بهداشت عمومي جان هاپکينز بلومبرگ نشان داد که نوشيدن اسموتي حاوي جوانه هاي بروکلي به بدن در دفع سموم هوايي مانند بنزن Benzene (يک عامل سرطانزا) و اکرولين Acrolein (يک محرک ريه) کمک مي کند.

پيشگيري از آلزايمر با مصرف ويتامين هاي B

مطالعه اي که توسط دانشگاه کلمبيا انجام شد، نشان داد که مصرف ويتامين هاي B6، B12 و اسيد فوليک به طور قابل توجهي اثر منفي آلودگي هواي روي DNA را کاهش مي دهد.

پيشگيري از آلزايمر با مصرف آنتي اکسيدان

مواد غذايي سرشار از آنتي اکسيدان مانند بلوبري، شکلات تلخ، لوبيا قرمز و توت ها را به منظور مبارزه با استرس اکسيداتيو موثر در زوال شناختي مصرف کنيد.

پيشگيري از آلزايمر با مصرف مکمل هاي CoQ10 و PQQ

مکمل quinone pyrroloquinoline به اختصار PQQ و مکمل Coenzyme Q10 به اختصار CoQ10 به همراه هم، اين دو آنزيم به محافظت از سلول هاي عصبي مغز (سلول هايي که ذرات آلاينده به آنها متصل شده و به صورت مستقيم راهي مخچه مي شوند) در نتيجه تقويت ميتوکندري* Mitochondrion و کاهش استرس اکسيداتيو کمک مي کنند.

* ميتوکندري Mitochondrion :راکيزه يا ميتوکندري، در سلول، اندامکي است که وظيفه آن تنفس سلولي و نوعي دستگاه انتقال انرژي است که موجب مي‌شوند انرژي شيميايي موجود در مواد غذايي به صورت پيوندهاي پرانرژي فسفات ذخيره شود.

پيشگيري از آلزايمر با بهبود سطوح آنتي اکسيدان گلوتاتيون Glutathione در بدن

با افزايش سن، توليد اين آنتي اکسيدان در بدن کاهش مي يابد.بهترين روش براي تقويت سطوح آن انجام ورزش با شدت متوسط، و مصرف سبزيجات چليپايي مانند بروکلي، جوانه بروکسل، کلم و گل کلم است. چاي رويبوس و ريحان مقدس نيز مي توانند توليد گلوتاتيون را تحريک کنند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آلزايمر و غذاهاي خطرناک که باعث آلزايمر مي شوند

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بيماري آلزايمر به اين دلايل عجيب به سراغ تان خواهد آمد


منبع : asriran.com

http://www.CheKhabar.ir/News/94784/بيماري آلزايمر با ذرات آلاينده - پيشگيري از آلزايمر با اين غذاها
بستن   چاپ