اين همه جسارت رسول خادم از کجا آمده است؟
يکشنبه 13 اسفند 1396 - 4:11:17 PM
چه خبر -

جسور و شجاع مثل رسول خادم!

«رسول خادم بيانيه‌ دوم را داده؛ نه تنها از مواضع‌ در بيانيه اول عقب‌نشيني نکرده که با جديت بيشتري دنبال مطالباتش را دنبال مي‌کند. او آخر هفته گذشته از رياست فدراسيون کشتي استعفا داد و دليل استفعا بي‌توجهي مديران ارشد ورزش به دغدغه‌هايي بود که براي روزهاي آينده کشتي داشت، اما استعفاي خادم که هنوز کسي با آن موافقت نکرده، ارتباط خادم با کشتي را قطع نکرده. او هنوز هم مصرانه به دنبال حل مشکلات کشتي است. اما داستان چيست؟ خادم چرا استعفا داد؟ مشکل او چيست که با استعفا هم حل نشده و دو بيانيه را به همراه داشته.
موضوع بر سر رقابت با ورزشکاران رژيم اشغالگر است؛ ماجرايي که تازگي ندارد اما باعث شده تا کشتي ايران با مشکلات جدي روبه‌رو شود. از سال 1983 که بيژن سيفي‌خاني براي آخرين بار با کشتي‌گيري از اسرائيل روي يک تشک رفت، کم نبوده‌اند کشتي‌گيراني که مسابقات قهرماني جهان و حتي مدال‌هاي اين مسابقات را به خاطر حضور نماينده‌اي از اسرائيل دست داده‌اند.

در همه اين‌ سال‌ها کشتي‌گيران ايران با بهانه‌هاي مصدوميت، مسموميت و بيماري از رقابت با اسرائيلي‌ها سر باز زده‌اند؛ ترفندي که به ادعاي رسول خادم ديگر جوابگو نيست، اين ترفند در مسابقات زير 23 ساله‌هاي جهان جاي خود را به جمله معروف «عليرضا بايد ببازي!» داد و کشتي ايران را تا مرز تعليق پيش برد. ماجراي عليرضا کريمي را همه مي‌دانند. کشتي‌گير 96 کيلوگرم ايران در مسابقات جهاني با اختلاف از کشتي‌گير روسي جلو برد اما پيروزي غير منتظره نماينده اسرائيل در مقابل کشتي‌گير آمريکايي، حميدرضا جمشيدي، مربي او را مجبور کرد کنار تشک فرياد بزند: «عليرضا بايد ببازي!» در دور بعد عليرضا مجبور مي‌شد با اسرائيل کشتي بگيرد. فريادهاي جمشيدي و باخت مشکوک کريمي بهانه‌اي شد براي اتحاديه جهاني کشتي، کميته بين‌المللي المپيک و اسرائيل تا پيگير ماجرا شوند، اين پيگيري به محروميت شش ماه کريمي و دو ساله جمشيدي ختم شد و اگر عضويت رسول خادم در هيات رئيسه اتحاديه جهاني نبود، تعليق کشتي ايران، جاي اين محروميت‌ها را مي‌گرفت.
خادم بعد از اين اتفاق از مديران ارشد ورزش ايران خواست تکليف را يکسره کنند؛ يا راهکار جديدي را براي رقابت ورزشکاراني ايراني با اسراييلي‌ها پيشنهاد دهند يا همه در هزينه‌هاي کنار کشيدن ورزشکاران از مسابقات سهيم باشند. هشدار خادم براي مهر‌ ماه سال آينده است، روزهايي که کشتي ايران در هشت مسابقه جهاني بايد حاضر شود و در همه اين مسابقات نمايندگاني از اسرائيل حاضر هستند، با توجه به حساسيت‌هايي که اتحاديه جهاني کشتي و کميته بين‌المللي المپيک در اين موضوع دارند، با اولين انصراف کشتي‌گيران ايراني از مسابقه دادن با اسرائيلي‌ها مي‌تواند کشتي ايران را با محروميت‌هاي سنگيني روبه‌رو کنند. هشدار خادم با واکنش‌هاي جدي روبه‌رو نشده، مسعود سلطاني‌فر، وزير ورزش به گفتن اين که «موضعي ندارم» بسنده کرد و رضا صالحي‌ اميري، رييس کميته ملي المپيک هم فقط مدعي شد که از خادم حمايت مي‌کند اما بعيد است صالحي او را در اين تنش‌ها تنها بگذارد. صالحي در روزهاي آغازين حضور حسن روحاني در دولت، سرپرست وزارت ورزش شد و در اولين اقدامات خادم را براي سرپرستي فدارسيون کشتي انتخاب کرد. همفکري سياسي و اعتقاتي اين دو دليلي شده‌ تا همه مطمئن باشند صالحي اگر علني هم حمايت نکند، پشت پرده حامي اصلي او است.
حمايت همه پشت سر خادم
خادم روزهاي آخر هفته پيش از رياست فدراسيون استعفا داد، بعد از او اعضاي شوراي فني، روساي هيات‌هاي کشتي و افراد ديگري که در کشتي و فدراسيون مسووليتي داشتند، از سمتشان کناره‌گيري کردند. در اين چند روز جامعه کشتي به جز يک نفر، عباس جديدي، همه از خادم حمايت کرده‌اند، حق را به او داده‌اند. همه اعتقاد دارند اگر خادم حرفي مي‌زند و چيزي مي‌خواهد فقط به خاطر کشتي است. منصور برزگر گفت: «خادم از بلاتکليفي‌ها خسته شده بود.» ابراهيم جوادي تاکيد کرد: «نبايد خادم را تنها گذاشت.» و عليرضا حيدري هم که زماني منتقد اول خادم بود، حالا نقش حامي اصلي را دارد: «خادم نگفته که بايد با ورزشکاران اسرائيلي مسابقه بدهيم، از متوليان خواسته با مذاکره مستقيم با کميته بين‌المللي المپيک و استفاده از ظرفيت ديپلماسي سياسي و ورزشي اين موضوع را حل کنند.» ورزشکاران هم حامي رسول هستند، نمونه‌اش حسن رحيمي است که بيانيه داده و بيانيه‌اش را با اين جمله شروع کرده: «اي کاش مواضع رسول خادم که زبان مشترک همه قهرمانان ورزشي و ‌ملت ايران است به درستي تعبير شود تا تصميم‌گيرندگان در اين خصوص مسير روشن و درستي را در مواجهه با اين سياست اتخاذ کند.» افکار عمومي هم همراه خادم شده‌اند و در فضاي مجازي خادم قهرمان ملي مردم شده و هشتک حمايت از خادم به راه افتاده.
جديدي و يزداني‌خرم به دنبال رياست‌؟
اما خادم مخالفاني هم دارد. در کنار نظامياني که هر گونه رابطه با اسرائيل را رد مي‌کنند، دو چهره ورزشي هم منتقد خادم هستند؛ عباس جديدي و محمدرضا يزداني خرم. انگيزه جديدي مشخص است. او در انتخابات رياست فدراسيون بدون اين که يک راي داشته باشد، از خادم شکست خورد. جديدي که فرصت را براي بازگشت دوباره خودش مناسب مي‌بيند، دست روي مساله‌اي گذاشته که فکر مي‌کند براي افکار عمومي حساسيت ايجاد مي‌کند. او در بيانيه‌اي که جمعه شب منتشر کرد، مدعي شد اولين کسي که براي مسابقه ندادن با اسرائيل تويوتا گرفت، اميررضا برادر رسول بود. جديدي يک سوال هم از خادم پرسيده اين که چرا شش سال پيش که به فدراسيون آمد، مساله کشتي گرفتن با اسرائيلي‌ها را مطرح نکرد؟
يزداني‌خرم هم در روزهايي که رياست فدراسيون کشتي را به عهده داشت، تقريبا همين حرفي را که امروز خادم مي‌زند، زده بود، او شهريورماه سال 1389 در گفت‌وگو با شبکه خبر ادعا کرده بود بود، به علي سعيدلو،‌ رييس وقت سازمان تربيت بدني نامه داده تا درباره رويارويي با اسرائيلي‌ها تعيين تکليف کند:‌ «سعيدلو به ورزش اشراف کامل دارد. فرستادن نامه ضرورتي انکارناپذير بود. اگر طالب نعمت‌پور با اسراييل مسابقه مي‌داد، مي‌توانستيم دوم شويم.» يزداني‌خرم آبان ماه1396 هم به روزنامه اعتماد گفته بود: «وقتي ورزشکار با قرعه اسراييل برخورد مي‌کند و تمام تلاش‌هاي خود را بر باد رفته مي‌بيند، حق دارد ناراحت شود، از همين رو بايد چاره‌اي انديشيد.»
اما يزداني‌خرم ناگهان عوض شد و بعد از استعفاي خادم اظهار نظر متفاوتي کرده: «اگر مبارزه کنيم، به آنها رسميت داده‌ايم. در گذشته ورزشکاران ما راهش را بلد بودند. از پزشک، نسخه مي‌گرفتند. يا دستشان را گچ مي‌گرفتند. ما نمي‌توانيم به خون شهدا خيانت کنيم. اگر با اسراييلي‌ها مسابقه دهيم، چطور جواب خانواده شهدا را بدهيم؟ اين که مي‌گويند [رسول خادم] شوراي عالي امنيت ملي رسماً موضع ما را اعلام کند، موضوعيت ندارد.». با اين موضع جديد پيش‌بيني مي‌شود يزداني‌‌خرم خودش را براي حضور دوباره در ورزش آماده مي‌کند و چه جايي بهتر از کشتي.
وزارت ورزش خادم را رييس مي‌داند
اميررضا خادم، عليرضا حيدري و حميد گرشاسبي سه گزينه‌اي هستند که براي رياست فدراسيون کشتي مطرح شده‌اند. سکوت وزارت ورزش و مطرح شدن اين گزينه‌ها، اين شائبه را ايجاد کرده است که وزارت ورزش استعفاي خادم را پذيرفته و به دنبال جايگيزين او است. مازيار ناظمي، مدير روابط عمومي وزارت ورزش در گفت‌وگو با سازندگي، اين شايعات را رد مي‌کند: «ما به خادم گفته‌ام که استعفايش را قبول نداريم و الان هم منتظريم او به سرکارش برگردد.» ناظمي درباره گزينه‌هاي جانشيني هم مي‌گويد: «اسم يزداني‌خرم هم مطرح است اما هيچ کدام از اين اسامي از طرف ما اعلام نشده. ما رسول خادم را رييس فدارسيون مي‌دانيم.»
اما آيا خادم حاضر به بازگشت است؟ اين اولين باري نيست که خادم از سمتش در کشتي استعفا مي‌دهد، ابتداي دهه 80 خادم در فدراسيون محمدرضا طالقاني سمت گرفت. او که همه کاره فدراسيون شده بود، پيش از مسابقات قهرماني آسيا از جواد يساري، خواننده‌اي که دوراني هم کشتي‌ مي‌گرفت دعوت کرد تا در خانه کشتي براي افزايش روحيه کشتي‌گيران برنامه اجرا کند. گفته مي‌شود مديراني که با حضور خادم، نقش کمرنگ‌تري در فدراسيون داشتند، مانع از اين دورهمي شدند. اين اتفاق باعث شد خادم پس از مسابقات آسيايي با بيانيه‌اي که در آن نوشته بود حاضر نيست با آدم کوتوله‌ها کار کند، استعفا دهد و مذاکرات براي بازگرداندن خادم به نتيجه نرسيد. کساني که با خصوصيات اخلاقي خادم آشنا هستند مي‌دانند او از حرفي که مي‌زند عقب‌نشيني نمي‌کند. حالا هم گفته مي‌شود يا خادم ديگر به کشتي برنمي‌گردد يا مساله را حل مي‌کند.
جسارت خادم از کجا مي‌آيد؟
خادم اولين مدير ورزش ايران است که بحث تحريم رقابت با ورزشکاران اسراييلي را به چالش کشيده اما اين جسارت و شجاعت خادم از کجا مي‌آيد؟ جامعه ورزش ايران در جريان اصول‌گرايي او هستند، کسي که در انتخابات رياست‌جمهوري 1376 از حاميان علي‌اکبر ناطق‌نوري بود و بعدها هم با ليست آبادگران که از جبهه اصول‌گرايان است، به شوراي شهر رفت. اصولگرايي که حالا در قامت يک اصلاح طلب کمر به اصلاح يک قانون نانوشته در ورزش ايران بسته است!
شايد پيش از اين روساهاي فدراسيون ديگر هم اين مساله‌ را در جلسه‌هاي خصوصي مطرح کرده باشند اما خادم در روزهايي که فضاي مجازي، افکار عمومي را با کوچک‌ترين مساله‌اي درگير مي‌کند، حل مساله را به پشت پرده نبرده. شايد اگر کسي ديگر به جاي او بود از عواقب اين کار هراس داشت و نگران مي‌شد افکار عمومي و چهر‌ه‌هاي دولتي و نظامي او را به غربزدگي، وطن‌فروشي و... متهم کند اما خادم؟ او متفاوت است.


منبع: روزنامه سازندگي

http://www.CheKhabar.ir/News/94534/اين همه جسارت رسول خادم از کجا آمده است؟
بستن   چاپ