براي حساسيت فصلي چه کنيم؟
چهارشنبه 9 اسفند 1396 - 3:37:52 AM
چه خبر - علائم حساسيت فصلي را بشناسيد و درمان حساسيت فصلي چگونه است؟

حساسيت هاي فصلي گاهي تحت عنوان تب يونجه يا رينيت آلرژيک* allergic rhinitis مطرح مي شوند.حساسيت فصلي معمولا در فصل بهار به بدترين حالت خود مي رسد. در فصل بهار گل ها جوانه مي زنند و درختان شکوفه مي دهند. به طور معمول حساسيت فصلي در نيمه ماه اسفند شروع مي شود و تا اوايل تابستان ادامه پيدا مي کند.

*رينيت آلرژيک allergic rhinitis : التهاب مخاط بيني است که در اثر واکنش حساسيتي ايجاد مي‌شود.

برخي عوامل مي توانند بر شدت و مدت حساسيت فصلي تاثير بگذارند. به عنوان مثال کاهش دما در اواخر زمستان مي تواند منجر به گرده افشاني زودهنگام شود. به علاوه هواي باراني فصل بهار باعث رشد سريع گياهان مي شود و در نهايت منجر به بروز علائمي مي شود که مربوط به حساسيت فصلي هستند و در فصل پاييز اين علائم برطرف مي شوند.
علت بروز حساسيت فصلي اين است که سيستم ايمني بدن حساس مي شود و نسبت به عوامل محيطي که براي ديگران مشکلي ايجاد نمي کند، واکنش شديد نشان مي دهد. برخي از مهم ترين عوامل بروز حساسيت فصلي عبارتند از چمن، گرده و قارچ ها.
براي حساسي فصلي چه کنيم؟

علائم حساسيت فصلي

برخي از رايج ترين علائم حساسيت فصلي عبارتند از :

گرفتگي بيني
سرفه
عطسه
خس خس کردن
آبريزش بيني
خارش گلو
خارش پوست
خارش چشم ها و آبريزش چشم
کهير
خستگي مفرط
درد مفاصل، کمردرد و گردن درد

عوامل ديگري نيز بر روي شدت علائم حساست فصلي تاثير مي گذارند. بعد از بارش باران معمولا تعداد گرده ها افزايش پيدا مي کند. تعداد گرده ها اغلب در روزهاي گرم که با وزش باد همراه است، بيشتر است. در روزهايي که وزش باد نيست، عوامل حساسيت زا معمولا در هوا پخش نمي شوند.
رطوبت بالا نيز باعث رشد قارچ ها مي شود. به علاوه ميزان گرده ها در هنگام صبح بيشترين مقدار است. برخي گرده ها مانند چمن موقعي که شب ها سرد و روزها گرم است، بيشتر در هوا وجود دارند.

درمان حساسيت فصلي

براي حساسيت فصلي چه کنيم؟

يکي از مهم ترين مسائلي که شخص مبتلا به حساسيت فصلي بايد بداند، شناخت عوامل بروز حساسيت است. گاهي برخي افراد تنها يک عامل را مقصر بروز علائم حساسيت فصلي مي دانند، در حاليکه گاهي ممکن است چند عامل مختلف باعث بروز اين علائم باشند. افرادي که مبتلا به حساسيت فصلي هستند، گاهي در طول سال هم علائم حساسيت فصلي را نشان مي دهند. روش هايي براي پيشگيري از علائم حساسيت فصلي و اجتناب از عوامل بروز اين علائم عبارتند از:
- بعد از اينکه از بيرون به خانه آمديد، دوش بگيريد
- در طول روز در زمان هايي که ميزان گرده هاي هوا بيشترين ميزان را دارد، از بيرون رفتن اجتناب کنيد (در نيمه روز ميزان گرده ها بيشترين مقدار است)
- زماني که بيرون از خانه کار مي کنيد، از يک ماسک فيلتردار استفاده کنيد
- داروهاي پيشگيري کننده مصرف کنيد
اقدامات پيشگيرانه ديگري هم مي توانيد انجام دهيد، از جمله حمام کردن و شامپو زدن روزانه به موها تا بتوانيد گرده ها را به طور کامل از روي موها و پوست خود پاک کنيد. به علاوه بهتر است حداقل هفته اي يک بار ملحفه ها و روتختي خود را با آب گرم و صابون بشوييد.
لازم است هنگام بيرون رفتن از خانه از عينک آفتابي استفاده کنيد تا از چشم هاي خود در مقابل گرده ها محافظت کنيد. استفاده از ماسک براي افراد مبتلا به حساسيت فصلي در طول روز و زماني که ميزان گرده ها زياد است، موثر خواهد بود. به علاوه اگر مبتلا به حساسيت فصلي هستيد، از خشک کردن لباس ها و ساير پارچه ها در محيط باز جدا خودداري کنيد، چرا که ممکن است گرده ها و عوامل حساسيت زا روي آنها بنشينند.
براي درمان و کنترل علائم ممکن است لازم شود يک يا چند دارو مصرف شود. برخي داروها بدون نسخه هستند و برخي داروهاي حساسيت توسط پزشک تجويز مي شوند. رايج ترين داروها براي درمان حساسيت عبارتند از اسپري بيني و آنتي هيستامين ها. در مورد برخي افراد نيز تزريق آمپول به بهبود علائم حساسيت کمک مي کند. اين آمپول ها بدن را در مقابل ميزان کمي از عوامل حساسيت زا قرار مي دهند و به بدن زمان مي دهند تا ياد بگيرد چگونه اين عوامل حساسيت زا را تحمل کند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چگونه علايم آلرژي فصلي را کاهش دهيم؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آلرژي فصلي شما با اين موارد تشديد مي شود، مراقب باشيد


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/93195/براي حساسيت فصلي چه کنيم؟
بستن   چاپ