تغيير رنگ پوست به يکي از اين 7 دليل
شنبه 5 اسفند 1396 - 7:38:02 AM
چه خبر - 7 دليل پنهاني تغيير رنگ پوست

تمرکز اصلي اين مقاله روي پوست صورت و دست است. بزرگترين ارگان بدن، پوست است بنابراين بايد به خوبي مراقب آن باشيم. نه تنها با مراقبت از پوست جلوي پيري زودرس را گرفته و ظاهري جوان تر و لطيف تر به پوستتان مي دهيد بلکه باعث تقويت اين سد دفاعي بدن در مقابل ورود سموم اطرافتان مي شويد. ضمن اين که پوست يک علامت هشدار دهنده فوق العاده است که تغييرات آن نشان دهنده مشکلات داخلي بدن است. لکه هاي تيره روي پوست اغلب به دليلي تغييرات داخيلي يا عملکرد نامطلوب اندام ها بوجود مي آيد. در اين مقاله دلايل عمده اين تغييرات را با شما در ميان مي گذاريم.

1 . دليل تغيير رنگ پوست،در حال استفاده از هورمون هاي ترکيبي براي پيشگيري هستيد

7 دليل تغيير رنگ پوست را بشناسيد

يک اختراع بزرگ که زندگي ما را تغيير داده است، قرص هاي هورموني مزاياي زيادي دارند از جمله تنظيم دوره هاي قاعدگي، جلوگيري از بروز آکنه و محافظت از بروز برخي سرطان ها. با اين حال هورمون هاي پيشگيري از بارداري مي توانند مشکلي به نام ملاسما melasma ايجاد کنند، يک مشکل پوستي مزمن که سبب ايجاد رنگدانه هاي قهوه اي در صورت مي شود. به نظر مي رسد اين هورمون ها به افزايش توليد ملانين کمک مي کنند. ( رنگدانه اي که پوست را تيره مي کند. ) متاسفانه هر دو هورمون پيشگيري از بارداري – استروژن oestrogen و پروژسترون progesterone – در اين تغيير دخيل هستند و اين مشکل تا زماني که دارو را ادامه دهيد ادامه داشته و تا چند سال بعد هم ممکن است به طول بيانجامد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : استروژن، هورموني که باعث زيبايي زنان مي شود

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : قرص هاي ضدبارداري؛ مقايسه نسل اول، دوم، سوم و چهارم

2 . دليل تغيير رنگ پوست، شما باردار هستيد

7 دليل تغيير رنگ پوست را بشناسيد

هورمون هاي بدن در بارداري تغيير مي کنند و اکثر زنان تغييرات چهره و پوستشان را در اين دوران تجربه مي کنند. ملاسما که قبلا به نام ماسک دوران بارداري شناخته مي شد هم شيوع زيادي دارد که اغلب تا يک سال بعد از بارداري بهبود پيدا مي کند. اسکين تگ Skin tags ( رشد پوست اضافي نرم و بي خطر ) هم ممکن است اطراف گردن، کشاله ران و زير بغل ايجاد شود. به دليل افزايش گردش خون در طول بارداري ممکن است عروق خوني بسيار کوچک و لک هاي قرمزي روي پوست ايجاد شود. آکنه و التهاب بعد از آن هم ممکن است منجر به بدتر شدن لک هاي تيره روي پوستتان شود. با وجودي که استفاده از دارو در دوران بارداري توصيه نمي شود ول برخي درمان هاي موضعي بي خطر مانند اسيد هاي ميوه و آزوليک اسيد azelaic acid براي پيشگيري از افزايش آکنه ها مورد استفاده قرار مي گيرند. تغييرات پوستي در طول بارداري اغلب بعد از زايمان حل مي شوند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : لکه صورت يا ملاسما را چطور درمان کنيم؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بارداري و تغييرات پوستي در اين دوران

3 . دليل تغيير رنگ پوست، مصرف بيش از حد الکل

الکل اثرات زيادي روي پوست دارد، از اثرات فوري آن مانند ايجاد رگ هاي خوني روي پوست که به دليل تغييرات و آسيب هاي شديد به اندام هاي داخلي است گرفته تا تاثيرات مخرب آن روي کبد. مصرف بيش از حد الکل منجر به ايجاد رگ هاي عنکبوتي spider naevi روي پوست مي شود که معمولا در قسمت بالاتنه مشاهده مي شود. قرمزي کف دست و همچنين تيره شدن پوست دور چشم، دهان و پاها مي شود. همچنين منجر به کمبود ويتامين ها و مواد مغذي و در نتيجه تيره شدن پوست و برجسته تر شدن فوليکول هاي مو و در نتيجه خشن تر به نظر رسيدن پوست شود. براي حفظ سلامت ظاهري پوست وجود ويتامين هاي A، B ، C و روي ضروري ست و در صورتي که هضم و کبد ما به درستي کار نکنند ممکن است بدن نتواند به درستي آن ها را جذب نمايد.

4 . از حمام خورشيدي يا سالن هاي برنزه کننده استفاده مي کنيد

زماني که هوا ابري است خيلي از افراد کرم ضد آفتاب استفاده نمي کنند ولي در اين حالت پوست ما به خصوص صورت در معرض خطر پيري زودرس قرار مي گيرد. اين پيري پوست در اثر نور به دليل وجود سه اشعه ماورا بنفش UVA/UVB و مادون قرمز A است که نه تنها باعث ايجاد خطوط ريز و چين و چروک مي شوند بلکه باعث افزايش فعاليت سلول هاي مسئول ايجاد رنگ تيره ( ملانوسيت ها melanocytes ) و افزايش رنگدانه هاي پوست و ايجاد کک و مک، لک هاي پيري، زگيل هاي قهوه اي رنگ مي شود. اگر فوليکول هاي مو آسيب ببينند منجر به بسته شدن آن ها با سلول هاي مرده پوست و پروتئين هاي آسيب ديده در نتيجه ضايعات سر سياه و سر سفيدي به نام کمودون comedones مي شود. نگراني اصلي ما براي پيري پوست در اثر آفتاب ايجاد سرطان پوست است که روي سيستم ايمني بدن تاثير مي گذارد. اگر پوستتان مدت زيادي در معرض آفتاب قرار مي گيرد بعد از 40 سالگي بايد به طور منظم لک هاي ايجاد شده روي آن را بررسي کنيد. اگر توده هاي رو به رشد يا زخم هاي ناخوشايند روي پوستتان مشاهده نموديد حتما با پزشکتان مشورت کنيد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : اولين نشانه هاي سرطان پوست را در خود تشخيص دهيد!

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : انواع سرطان هاي پوست که در حال افزايش هستند

5 . دليل تغيير رنگ پوست، در حال مصرف دارو هستيد

7 دليل تغيير رنگ پوست را بشناسيد

با وجود مزاياي متعدد داروهايي از قبيل ايبوبروفن براي درد، تب و التهاب، اين داروها معمولا عوارض جانبي پوستي دارند. استفاده موضعي از آن مي تواند منجر به التهاب و تغيير رنگدانه ها شود. مصرف آن به صورت خوراکي هم مي تواند منجر به بثورات گسترده ، حساسيت پوستي و آلرژي شود.ساير داروها از جمله داروهاي ضد مالاريا، ضد صرع و ضد افسردگي هم مي توانيد باعث افزايش رنگدانه در قسمت هايي از پوست شود. اين تغييرات اغلب بي ضرر بوده و معمولا با قطع مصرف دارو از بين مي روند ولي اگر بعد از مدتي از بين نرفتند بهتر است با پزشک خود در اين زمينه مشورت نماييد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : عوارض بروفن و ديکلوفناک که بايد بدانيد

6 . دليل تغيير رنگ پوست، شما در معرض سموم محيطي قرار گرفته ايد

7 دليل تغيير رنگ پوست را بشناسيد

همان طور که خورشيد به پيري زودرس کمک مي کند، تحقيقات نشان مي دهد که آلودگي هوا هم بر چگونگي پيري پوست تاثير گذار است. ذرات موجود در دود و سيگار روي پوست همانند اشعه ماورا بنفش خورشيد عمل مي کنند و منجر به تسريع پيري پوست و افزايش چين و چروک و تغيير رنگدانه ها مي شوند. اين امر در شهرهاي بزرگ که آلودگي بيشتري دارند بيشتر مشاهده مي شود و بر اساس تحقيقات ساکنان شهرهاي بزرگ نسبت به ساکنان مناطق روستايي بيشتر در معرض اختلالات پوستي قرار مي گيرند. راه مقابله با پيري زودرس، شستشوي منظم و رژيم غذايي غني از آنتي اکسيدان است.

7 . دليل تغيير رنگ پوست، به خوراکي هاي تحريک کننده پوست دست زده ايد

7 دليل تغيير رنگ پوست را بشناسيد

برخي گياهان ماده خاصي دارند که اگر بعد از لمسشان در معرض نور خورشيد قرار بگيريد منجر به ايجاد واکنش و التهابي به نام افزايش رنگدانه فيتوفوتودرميت phytophotodermatitis مي شوند. يعني بخش هايي از پوست که با اين گياهان خاص تماس داشته زماني که در معرض نور خورشيد قرار بگيرند حالت آفتاب سوخته گرفته و در نهايت به رنگ قهوه اي در مي آيند. ماده اصلي شيميايي موجود در اين گياهان به نام فوروکومارين furoocoumarin شناخته مي شود. اين ماده شيميايي در گياهاني از قبيل کرفس، هويج وحشي parsnips، جعفري و برخي مرکبات مانند لايم lime و انجير وجود دارد. براي پيشگيري از اين عارضه بهتر است بعد از تماس با اين گياهان دستهايتان را به خوبي بشوييد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : دليل تفاوت رنگ پوست انسان ها

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : روشن شدن رنگ پوست با نسخه طب سنتي


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/92844/تغيير رنگ پوست به يکي از اين 7 دليل
بستن   چاپ